Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

38 ΟΤΑ -μεταξύ των οποίων και της Σκοπέλου- επιχορηγούνται για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

Τριάντα οκτώ ΟΤΑ και δύο Περιφέρειες με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανό Πέτσα επιχορηγούνται με 19.271.229,95€ αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή αποζημιώσεις από αδικοπραξία, ως ακολούθως: 

• Σε Δήμους της Χώρας ποσό ύψους έως 15.611.242,22€ σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα, χρεώνοντας τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων» (33-05-0158) κατόπιν ισόποσης μεταφοράς χρηματικού ποσού σε αυτόν, από τον λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο Ταμείο με τίτλο «Λογαριασμός Οικονομικής Ενίσχυσης ΟΤΑ» (33-05-0177). 

• Σε Περιφέρειες της Χώρας ποσό ύψους έως 3.659.987,73€ σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών» (33-05-0163) κατόπιν ισόποσης μεταφοράς χρηματικού ποσού σε αυτόν, από τον λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο Ταμείο με τίτλο «Λογαριασμός Οικονομικής Ενίσχυσης ΟΤΑ» (33-05-0177). 

Ο Δήμος Σκοπέλου και για τον παραπάνω λόγο επιχορηγείται με το ποσόν των 623.308,23 για χρέος προς την ΔΕΗ, για το οποίο είχε εκδοθεί διαταγή πληρωμής.

Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ είχε υποβληθεί προς τη ΔΕΗ Α.Ε. αίτηση για την ένταξη σε ρύθμιση από οφειλή ηλεκτρικού ρεύματος συνολικού ποσού 618.808,23 ευρώ. Ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέστη τριτεγγυητής για την υλοποίηση της ρύθμισης. Έτσι στις 29 Απριλίου 2021 υπογράφηκε το σχετικό συμφωνητικό μεταξύ της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑ και του Δήμου Σκοπέλου. Μετά από αίτημα της ΔΕΗ προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου εκδόθηκε διαταγή πληρωμής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.