Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνει το Υποθηκοφυλακείο της Σκοπέλου!

H ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!

«Τελεσίγραφο» κλεισίματος προς το Αμισθο Υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου έχει αποστείλει ήδη το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με την Κυβέρνηση της ΝΔ να υλοποιεί κατά γράμμα το Ν. 4512/2018 που ψήφισε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με τις αρμοδιότητές του να περνάνε στο Υποκατάστημα Σκιάθου του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση εργαζομένων, αυτοπασχολουμένων και μικροιδιοκτητών!

Συγκεκριμένα, με το α.π. 931/2242115/29-8-2022 έγγραφό του ζητά, ενόψει ορισμού και της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της τελευταίας ημέρας λειτουργίας του, 

-να προγραμματίσει την παράδοση βιβλίων, αρχείων, και εξοπλισμού λειτουργίας του

-να γνωστοποιήσει τις συμβάσεις στέγασής του

-να τακτοποιήσει διαδικαστικές εκκρεμότητες

Πρόκειται για ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα για το νησί της Σκοπέλου, που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει το κλείσιμο  και την υπολειτουργία πολλών βασικών του υπηρεσιών, όπως:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥ | ΑΡΧΕΙΟ
• Κλείσιμο ΔΟΥ, με υποκατάστατο τη λειτουργία μειωμένων αρμοδιοτήτων Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ | ΑΡΧΕΙΟ

• Κέντρο Υγείας χωρίς να εξυπηρετεί στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες

• Κλείσιμο Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρείου

• Υποβιβασμός Υπολιμεναρχείου Σκοπέλου και κατάργηση Λιμενικού Σταθμού Λουτρακίου

• Δραματική υποστελέχωση Δασαρχείου Σκοπέλου

• Ουσιαστική παύση εδώ και μήνες απαραίτητων πολεοδομικών υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης και μη υποστήριξης από τον Δήμο Βόλου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ | ΑΡΧΕΙΟ

•  Μη λειτουργία Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ | ΑΡΧΕΙΟ

• Απομάκρυνση διοικητικών υπηρεσιών ΔΕΗ-ΟΤΕ.

Το «λουκέτο», που  ετοιμάζεται  να μπεί με το πρόσχημα της ψηφιοποίησης του Κτηματολογίου και εντάσσεται στο πλαίσιο του «ψηφιακού μετασχηματισμού», έρχεται να προσθέσει καινούργια βάρη και ταλαιπωρία για τη μεταβίβαση ακινήτων στις πλάτες των λαικών νοικοκυριών της Σκοπέλου, που βρίσκεται υπό καθεστώς κτηματογράφησης, αλλά και σε επαγγελματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί κλπ.). 

Πέραν αυτών, «χάνονται» δύο (2) πολύτιμες θέσεις εργασίας και δημιουργείται μη αναπληρώσιμο ρήγμα στην Ιστορία του τόπου καθώς το Υποθηκοφυλακείο Σκοπέλου θεωρείται από τα παλαιότερα στην Ελλάδα!

Αποδεικνύεται ότι η περίφημη ψηφιοποίηση του αστικού κράτους αξιοποιείται για να μην προχωρήσουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η ενίσχυση των υποδομών, καθώς και για την ανάθεση λειτουργιών του σε ιδιώτες. Ενώ, την ίδια ώρα που ενισχύονται οι καθυστερήσεις, η ταλαιπωρία και τα έξοδα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, οι υποθέσεις μεγάλου οικονομικού επενδυτικού ενδιαφέροντος προωθούνται ταχύτατα και κατά προτεραιότητα.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του νησιού να διεκδικήσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της  λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Σκοπέλου, οι λαικές οικογένειες να μη δεχτούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη βαθιά, για ακόμη μια φορά! Δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τα κόμματα του κεφαλαίου, που, όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, παίρνουν τη σκυτάλη το ένα από το άλλο σε βάρος του λαού, καθώς και στους ντόπιους κολαούζους τους, που καλλιεργούν την επανάπαυση και το συμβιβασμό με την πολιτική τους! 

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ! ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ! ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  

Σκόπελος, 08/09/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.