Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου ευχαριστεί όσους συνέδραμαν στην επιτυχία της «Σκοπελίτικης Εβδομάδας»

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, έπειτα από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του καλοκαιριού που περιλάμβαναν το φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο» και τη «Σκοπελίτικη Εβδομάδα», σας ενημερώνει πως συνεχίζει τις δράσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σας καλούμε όλους να τις στηρίζετε.

Αξίζει να αναφερθεί, πως τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς την έμπρακτη βοήθεια του Δήμου Σκοπέλου, όλων των επαγγελματιών και επιχειρήσεων και εθελοντών του Συλλόγου, που ήταν κοντά μας σε όλες τις εκδηλώσεις και του υπεύθυνου του Δημοτικού καφενείου κ. Βασίλη Πατατούκου. 

Ευχαριστούμε συγκεκριμένα για τη διοργάνωση της «Σκοπελίτικης Εβδομάδας» 


• για τη βραδιά της σκοπελίτικης τυρόπιτας τους Κολτσίδη Ουρανία, Μιχάλης Σκοπελίτικες Πίτες, Κοχύλη Αρτοποιείο και οικογένεια Φιλιππή Λεμονή για τις δωρεάν τυρόπιτες που πρόσφεραν στο Σύλλογο και τα καταστήματα «Η Σκοπελίτισσα», «Αμβροσία», «Ραντιστής Αντώνιος πίτες» για τις εκπτωτικές τους τιμές. Φυσικά να ευχαριστήσουμε όλες τις αγαπητές κυρίες Σοφία Βλαχάκη, Ελένη Χρυσοφού, Ματίνα Χριστίνη,  Μάχη Λιθαδιώτη και Πηνελόπη Μηλιώνη, που με τα μαγικά τους χέρια ανοίξαν το περίφημο φύλλο και με περίσσια μαεστρία παρασκευάσαν μπροστά στο κοινό τις τυρόπιτες. Επίσης, την κ. Μπετσάνη Κατερίνα και την κ. κ. Κατερίνα Βαβουλιώτη που τηγανίζαν ακούραστες τυρόπιτες για να προσφέρουμε σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Να μην παραλείψουμε και την Οικογένεια Παχή για το πεντανόστιμο σκοπελίτικο τυρί που μας πρόσφεραν.


• για τη βραδιά του σκοπελίτικου τραχανά ευχαριστούμε τον κ. Χριστίνη Νικόλαο, που για ακόμη μία χρονιά έφτιαξε μπροστά στους επισκέπτες την υπερτροφή, τον γλυκό σκοπελίτικο τραχανά με το μοναδικό γάλα από την περίφημη αίγα φυλής Σκοπέλου. Επίσης να ευχαριστήσουμε τον κ. Βαγγέλη Παχή για την προσφορά γάλακτος και έτοιμου τραχανά.


• στο στόλισμα της σκοπελίτισσας νύφης ευχαριστούμε θερμά τους λαϊκούς οργανοπαίχτες που ενθουσίασαν το κοινό κ. Γιώργο Γερακίνη (βιολί), κ. Γιάννη Ανδριώτη (ακορντεόν) αλλά και την κ. Σοφία Βλαχάκη για τα τραγούδια που είπε. Επίσης τα νέα παιδιά που στηρίζουν πάντα τις δράσεις του συλλόγου που τιμούν την παράδοση και συνεισφέρουν με τη συμμετοχή τους στην ανάδειξη των τοπικών εθίμων και παραδόσεων. Την κ. Κατερίνα Μπετσάνη που βοήθησε στο στόλισμα της νύφης. Πρόσφεραν και τους ευχαριστούμε, τα περίφημα χαμαλιά, τα γλυκά του γάμουα η κ. Μινούλα Μπετσάνη και ο κ. Μάκης Περδικάρης το λικέρ από δαμάσκηνα prunia.


Όλες οι βραδιές υποστηρίχθηκαν από ήχο και φωτισμό από τον κ. Κώστα Πατσή και την κ. Ναταλία Λιθαδιώτη τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη προβολή των εκδηλώσεων από την εφημερίδα Βόρειες Σποράδες και Skiathos Life και τους  ευχαριστούμε θερμά.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για τη συνεισφορά τους, ευχαριστούμε όλους όσους επισκέφτηκαν, συμμετείχαν και διασκέδασαν μαζί μας. Ο Σύλλογος συνεχίζει τις δράσεις και σε επόμενες ανακοινώσεις θα σας γνωστοποιηθεί η οργάνωση όλων των τμημάτων  για τη νέα χρονιά αλλά και άλλως δράσεων.

Σας θέλουμε όλους κοντά μας, αρωγούς στην προσπάθεια διάδοσης και διατήρησης της πολιτιστική μας κληρονομιάς. 

Με εκτίμηση 

Το Δ.Σ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.