Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Παρέμβαση Κ. Καρτάλη για τις Σποράδες

Το θέμα των αναπτυξιακών επιδοτήσεων για τις Σποράδες έθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοίδη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής. Ο Κ. Καρτάλης ανέφερε ότι «Στο Σχέδιο Νόμου για τη στήριξη των επενδύσεων που είχε παρουσιαστεί στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομίας επί Λ. Κατσέλη είχε συμπεριληφθεί ειδική αναφορά με την οποία απολάμβαναν αυξημένα (στη μέγιστη κλίμακα) ποσοστά επιδοτήσεων και τα νησιά που ανήκουν σε νομούς/περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδος. Μεταξύ των νησιών αυτών περιλαμβάνονταν και οι Σποράδες,...
οι οποίες επισημαίνεται ότι έχουν θεσμοθετηθεί ως διακριτή περιφερειακή ενότητα, εντός πάντα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Διαπιστώνεται όμως ότι στο νέο Σχέδιο Νόμου για τη στήριξη των επενδύσεων, η παραπάνω αναφορά έχει αφαιρεθεί για λόγους που δεν είναι προφανείς. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να διορθωθεί το Σχέδιο Νόμου ώστε να αποτυπώνεται ρητά ότι στη ζώνη Γ που αναφέρεται στις νησιωτικές περιφέρειες, περιλαμβάνονται επίσης και οι νησιωτικές ενότητες που ανήκουν σε νομούς/περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδος.» Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου η Μαγνησία είναι στη Β΄ ζώνη κινήτρων με τα ποσοστά ενίσχυσης να ανέρχονται σε 30%, 35% και 40% για τις Μεγάλες, Μεσαίες και Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα. Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα επανεξετάσει το θέμα ώστε οι Σποράδες να ενταχθούν στη Γ΄ ζώνη κινήτρων. Στην περίπτωση αυτή τα ποσοστά ενίσχυσης θα διαμορφωθούν σε 40%, 45% και 50% για τις Μεγάλες, Μεσαίες και Μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.