Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Θετικός ο νέος επενδυτικός νόμος για τη Μαγνησία

Οι Βόρειες Σποράδες στη Γ' Ζώνη ενισχύσεων
Τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 ξεκινά στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νέου Επενδυτικού νόμου. Όπως σημειώνει σχετικά ο Βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης «Οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να συνοδευθούν από τον πυλώνα της ανάπτυξης. Ο νέος Επενδυτικός Νόμος, σπάει τη "φούσκα" που...
δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και προωθεί τις επενδύσεις με επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις αλλά και με φοροαπαλλαγές, με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια που στοχεύουν στην ενίσχυση των υγιών, καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων. Η επιχορήγηση συνίσταται στη δωρεάν παροχή από το Δημόσιο χρηματικού ποσού, η επιδότηση συνίσταται στην κάλυψη από το Δημόσιο τμήματος των καταβαλλόμενων δόσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης για την απόκτηση μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, ενώ η φορολογική απαλλαγή συνίσταται στην απαλλαγή από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των προ φόρων κερδών. Με το νέο νόμο στηρίζονται περιοχές με φθίνουσα βιομηχανική δραστηριότητα (όπως η Μαγνησία) μέσα από σχέδια περιφερειακής συνοχής και σχέδια τεχνολογικής ανάπτυξης, ενώ δίνεται έμφαση στην ενσωμάτωση τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας. Ειδικότερα η Μαγνησία εντάσσεται στη Β΄ Ζώνη με ποσοστά ενίσχυσης που διαμορφώνονται σε 30% για μεγάλες επιχειρήσεις, 35% για μεσαίες και 40% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.» Επισημαίνεται ειδικότερα ότι μετά από πρόταση του Κ. Καρτάλη, προσετέθη στο κείμενο του σχεδίου νόμου ειδική διάταξη που εξισώνει τα νησιά που ανήκουν διοικητικά σε νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδος με τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, γεγονός που μεταφέρει τις Σποράδες στη Γ΄ Ζώνη ενισχύσεων οι οποίες διαμορφώνονται σε 40% για μεγάλες επιχειρήσεις, 45% για μεσαίες και 50% για μικρές και πολύ μικρές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.