Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Κ. Καρτάλης: Αναγκαία μία νέα αναστολή πλειστηριασμών

Στην προβληματική εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά και στη δίνη οικονομικών προβλημάτων στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά, αναφέρεται με επιστολή του προς τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης. Όπως αναφέρει «Η εφαρμογή του Νόμου 3869/2010 εμφανίζει σημαντικές δυσκολίες καθώς οι τράπεζες δεν ανταποκρίνονται, αρνούμενες σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις ακόμα και να παραλάβουν τις αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι...
ότι τα Ειρηνοδικεία θα δυσκολευτούν να διεκπεραιώσουν ένα μεγάλο όγκο αιτήσεων που θα δεχθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011. Είναι προφανές ότι μέχρι να ωριμάσει η εφαρμογή του νόμου ή μέχρι να διευθετηθούν τα προβλήματα που καθυστερούν την εφαρμογή τους, θα πρέπει να ανασταλούν και για ένα νέο διάστημα μετά τις 31.12.2010, οι πλειστηριασμοί τόσο της κύριας κατοικίας όσο και όλων των υπολοίπων ακινήτων για χρέη προς πιστωτικά ιδρύματα. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να τηρηθεί ο νομικός χαρακτήρας των συμβάσεων που έχουν συναφθεί, όμως θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η ανάγκη για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών και κυρίως μικρών επιχειρήσεων που λόγω της οικονομικής κρίσης οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε την αρχική νομοθετική ρύθμιση περί αναστολής πλειστηριασμών για χρέη κάτω των 200,000 ευρώ, από μία εξάμηνη αναστολή δεν προκαλείται καμία δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.