Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί καθυστερούν οι υποτροφίες από το Βακράτσειο Ίδρυμα Σκοπέλου;

Τον Ιούλιο του 2010 έπρεπε να είχαν δοθεί οι υποτροφίες από το Βακράτσειο Ίδρυμα Σκοπέλου στους αριστεύσαντες μαθητές για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010. Από τότε έχουν περάσει 6 μήνες και οι γονείς δεν έχουν καμμία πληροφόρηση για το θέμα.
Μας γράφουν:
«Σαν γονιός ενημερώθηκα έγκυρα από μέλος του ΔΣ ότι η απόφαση ήταν η υποτροφία του παιδιού μου (για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010) να δοθεί...
τον Ιούλιο του 2010, αλλά έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε…»
Άλλος γονιός γράφει:
«Με την παρούσα οικονομική κρίση όλοι μας έχουμε ανάγκη και μέσω των υποτροφιών τα παιδιά μας πραγματικά βοηθιούνται .
Οι πέντε μήνες που πέρασαν από τον Ιούλιο δεν είναι λίγοι, αν υπολογίσει κανείς πως η απόφαση του Δ.Σ είναι για τη χρονιά που μας πέρασε και τα παιδιά ήδη ξεκίνησαν το νέο ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011.
Από όσο γνωρίζουμε το ποσό που άφησε η αείμνηστη Αντιγόνη Βακράτσα είναι σημαντικό και οι τόκοι του δεν είναι λίγοι. Δεν ξέρουμε τους λόγους της καθυστέρησης. Θα έπρεπε εμείς οι γονείς ή οι κηδεμόνες να είχαμε κάποια ενημέρωση, αν όχι γραπτά έστω και τηλεφωνικά. Δεν είμαστε και τόσοι πολλοί.»
Να ελπίζουμε σε κάποια απάντηση;

22 σχόλια:

  1. ΟΧΙ . Να μην ελπίζετε σε ΚΑΜΙΑ απάντηση γιατί δεν πρόκειται να σας δώσει αξιόπιστη απάνηση ο προεδρος του ιδρύματος (δήμαρχος) όπως δεν έδωσε και σε μας .

    Τι πήγε καλά στη Σκόπελο για να πάει και το Βακράτσειο ; Μια από τα ίδια… ένα ακόμα παράδειγμα κακής διαχείρισης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφηστε τα λογια εσεις οι γονεις και τις διαμαρτηριες μεσω του sporades-blog και πηγαινετε να πιασετε το δημαρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μας πει κάποιος υπεύθυνος ποιά είναι τα κριτίρια της χορήγησης των υποτροφιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο άρθρο 2 του προεδρικού διατάγματος για τη σύσταση του Ιδρύματος αναφέρεται:
    Σκοπός
    1. Σκοπός του Ιδρύματος είναι:
    α) Η χορήγηση υποτροφιών σε αριστούχους νέους ή νέες που αποφοιτούν από τα Λύκεια της Σκοπέλου και της Γλώσσας Μαγνησίας, για τη συνέχιση των σπουδών τους στα διάφορα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία κ.λπ.) της χώρας ή του εξωτερικού και για μια πενταετία (5ετία) σε καθένα χωριστά και εφ’ όσον, σύμφωνα με τη βεβαίωση του Ιδρύματος, φοιτούν κανονικά. Η υποτροφία θα δίνεται μόνο στους αριστεύοντες και όχι στους πρωτεύοντες αυτούς, δηλαδή που δεν εξασφάλισαν «άριστα» αδιακρίτως καταγωγής.
    β) Η υποτροφία θα χορηγείται σε όλους τους αποφοίτους αριστεύοντες που θα εισάγονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τις πρώτες τους εξετάσεις.
    γ) Θα χορηγείται για πέντε χρόνια και σε περίπτωση μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό ή εσωτερικό θα συνεχίζεται για δύο ακόμη χρόνια. Ενώ σε περίπτωση που ο υπότροφος σπουδάζει σε σχολές που απαιτούν περισσότερα χρόνια φοίτησης η υποτροφία παρατείνεται τόσο όσο και ο απαιτούμενος χρόνος για την ομαλή εξέλιξη των σπουδών. Στην περίπτωση δε μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό και εσωτερικό θα παρατείνεται για δύο ακόμη χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα λοιπόν αφού μάθαμε σε ποιούς δίνονται οι υποτροφίες, ας μας πουν οι αρμόδιοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα παιδιά που πήραν υποτροφίες,αν είναι αριστεύσαντες και αν εισήχθησαν όλοι στα ΑΕΙ. Εδώ θα γελάσουμε πολύ και τα στοιχεία θα αποσταλούν αρμοδίως. Απλά δόθηκαν εδώ κι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γνωρίζετε γιατί δεν δόθηκαν ακόμη οι υποτροφίες Βακράτσα. Δεν έχουν άλλα χρήματα αφού πρόλαβαν, αντί να χορηγήσουν τις υποτροφίες στους αριστεύσαντες που μπήκαν με τη πρώτη στα ΑΕΙ, τις χορήγησαν σε μαθητές τελειόφοιτους Λυκείου(όχι αριστεύσαντες)που πήγαν αλλοι στον ΟΑΕΔ, άλλοι σε ΙΕΚ και άλλοι να μήν πω πού. Να δώσει τώρα ο Δήμαρχος τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχουν άλλα χρήματα εξ’ αιτίας της κάκιστης διαχείρισης, όχι μόνον του σεβαστού ποσού που άφησε η αείμνηστη κα Αντιγόνη Βακράτσα για τα παιδιά της Σκοπέλου, αλλά και των ακινήτων που άφησε στο ίδρυμα για να συνεισφέρουν με τα ενοίκια τους στο ίδρυμα.
    Μην περιμένετε στοιχεία από τον δήμαρχο. Απορώ όμως γιατί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σιωπούν και δεν κάνουν κάποια δήλωση. Οι εισηγήσεις μπορεί να ήταν του δημάρχου (στην προκειμένη περίπτωση προέδρου του ιδρύματος), αλλά οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν του διοικητικού συμβουλίου. Έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους.
    Κύριε Μιχελή, πολλή δουλειά σε περιμένει…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η σιωπή των υπευθύνων με απογοητεύει και με αγανακτεί.. Δυστυχώς Γιώργο καλείσαι να βάλεις τάξη και νοικοκυριό σε τόσα πολλά.... Κουράγιο λοιπόν. Είμαστε δίπλα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νοικοκυριό σε πάρα πολλά πρέπει να βάλει ο κ. Μιχελής και αυτό περιμένουμε όλοι -ή σχεδόν όλοι.
    Τα χρήματα όμως που δόθηκαν ενώ δεν έπρεπε να δοθούν θα τα ζητήσει πίσω ο νέος δήμαρχος για να ξαναμπούν στον τραπεζικό λογαριασμό του ιδρύματος ;
    Είναι άδικο να σπαταλούνται τα χρήματα του ιδρύματος για άλλους σκοπούς και όχι για αυτόν που δημιουργήθηκε από τη δωρήτρια, δηλαδή τις υποτροφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΟΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΚΡΑΤΣΕΙΟ.

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ.
    ΣΚΟΠΙΜΑ ΛΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ Ή ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΚΡΑΤΣΕΙΟ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ Δ.Σ ΜΕ ΜΟΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ Κου ΜΙΧΕΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κου ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ?
    ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ,ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟ.
    ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΚΡΑΤΣΕΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΚΡΑΤΣΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ Ο Κος ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @12/12, 9:49 πμ. Αγαπητέ γονέα, εσύ πήρες την υποτροφία του παιδιού σου για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010; Εμείς δεν την πήραμε και δεν ξέρουμε τον λόγο.
    ΑΝ ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΠΕΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ.
    Όσο για τη σύνθεση του ΔΣ κι αυτή αλλάζει ανάλογα με τους εκάστοτε διευθυντές των σχολείων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε / ανώνυμη 12-12-2010 / 9:49 ΠΜ. Ο τίτλος της ανάρτησης είναι «γιατί καθυστερούν οι υποτροφίες». Σε ότι αφορά το σχόλιο στις 9 Δεκεμβρίου 2010 11:27 ΜΜ δεν γνωρίζω για τους άλλους μαθητές (εκτός από το δικό μου παιδί) και δεν έχω άποψη. Όμως, για τα υπόλοιπα σχόλια παραπάνω που αναφέρονται στην αναμφισβήτητη καθυστέρηση (που τώρα πλησιάζει τους 6 μήνες από τον περασμένο Ιούλιο) έχω άποψη: δεν είναι ούτε μικροπολιτικά ούτε κακόβουλα τα σχόλια των αναγνωστών.
    Όχι μόνο ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ υπάρχει, αλλά επίσης ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ και ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΩΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.
    Έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν θα πάρουμε τις υποτροφίες τελικά (?).
    Όσο για το τι θα παραλάβει ο νέος δήμαρχος, θα μας ενημερώσει στην ώρα που πρέπει την κατάλληλη. Έτσι κι αλλιώς υποσχέθηκε και έχει δεσμευτεί να μην αποκρύψει τίποτα και να μην καλύψει κανέναν.
    Αν στο πνεύμα των ημερών επικρατεί η αντίληψη πως ότι παραλάβει ο νέος δήμαρχος είναι ύποπτο και στραβό, εσύ είσαι αυτός / αυτή που το έγραψε, όχι οι άλλοι σχολιαστές. Για ένα να είσαι σίγουρος / σίγουρη, πως δεν θα αφήσουμε τις υποτροφίες που δικαιούμαστε να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.
    Τέλος, δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο κύριος Μιχελής θα στηρίξει τον θεσμό του Ιδρύματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι εμείς θα είμαστε δίπλα του να τον βοηθήσουμε όπου και όπως μπορούμε. Φρόντισε λοιπόν να τον στηρίξεις κι εσύ, μιας και ο κος Βασιλούδης που όπως γράφεις ενημερώνει (?) τους γονείς με τον καλύτερο τρόπο, θα είναι πολύ σύντομα παρελθόν.
    Πάντως, δεν μας έγραψες ακόμα τον λόγο που δεν δόθηκαν ακόμα οι υποτροφίες.
    γονέας φοιτητή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σήμερα έχει δημοτικό συμβούλιο. Κάποιος σύμβουλος ας κάνει μία ερώτηση για το θέμα πριν την έναρξη της συνεδρίασης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι καλη ιδεα ας ενημερωσει καποιος τον κο Μιχελή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς μεγάλη σας απογοήτευση(γιατί ακόμη είναι αρχή) από την πολλή όρεξη να ενημερωθεί για το Βακράτσειο ο Κος Μιχελής δεν πήγε στην τελευταία του συνεδρίαση αν και καλέστηκε. Δεν έκανε το κόπο να στείλει ούτε έναν συνεργάτη του......
    Αν έχω λάθος πληροφορίες ας με διαψεύσει κάποιος και ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη.

    Έτερος ενδιαφερόμενος και αγανακτισμένος γονέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πιστευω πως το κρυο που κανει αυτες τις μερες θα ξυπνησει μερικους και μερικες.Απο την σωστη διαχειρηση και την διαφανεια δεν εχει μεινει τιποτε για τις υποτροφιες των παιδιων σας.Πως καταφερνουν παντα και τα εξοδα ειναι πιο πολλα απο τα εσοδα δεν ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν εχεις δικιο σχολιαστη της 14-12-2010 9:26 μ.μ. να απογοητεύεσαι με τον Κο Μιχελή, εφοσον όλοι ξερουμε πως ήταν στη Λάρισα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, για να παρακολουθησει την επιμορφωτική διημερίδα του Υπουργείο Εσωτερικών.
    http://efimerida-sporades.blogspot.com/2010/12/blog-post_2635.html
    Μήπως επίτηδες κανόνισαν καποιοι η συνεδρίαση να γίνει όταν ο Κος Μιχελής θα απουσίαζε από το νησί; Μαλλον με καποιους άλλους θα επρεπε να αγανακτείς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. …και εφοσον τα έγγραφα είναι δημοσια και επίσης οι συνεδριάσεις είναι δημοσιες {όπως γραφει και ο γονιός στις 12-12-2010, 9:49 πμ}, ας μας ενημερώσει κάποιος αναλυτικα που πηγαν τα λεφτα και δεν εχει μεινει τιποτε για τις υποτροφιες των παιδιων μας… τουλαχιστον να ξέρουμε έτσι για την ιστορία ποιος πίνει στην υγεία των κορόιδων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 750 ΕΥΡΩ / Συνεδρίαση. τοσα ζήτησε υπάλληλος του δημου για αν κρατάει τα Πρακτικα κάθε Συνεδριασης το 2010 ,και τοσα εισηγηθηκε στη «Δημοσια» Συνεδρίαση του δσ ο κος Βασιλουδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ/ή φίλε/η
    νομίζω ότι είναι λάθος η πληροφορία που μας δίνεις.
    750 ευρώ το χρόνο είναι και όχι 750 ανά συνεδρίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 750 ανά συνεδρίαση. Είναι σωστή η πληροφορία που σας δίνω. Ο νέος δήμαρχος που θα αναλάβει από αύριο και πρόεδρος του ιδρύματος μπορεί να σας το επιβεβαιώσει… απλά ρωτήστε τον…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.