Με τον νυν Πρόεδρο της 'Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου κ. Γιάννη Γιολδάση είχαμε συνάντηση και συζητήσαμε μαζί του για τις εκλογές στην Ένωση, τα προβλήματα των Ξενοδόχων, αλλά και τις ενέργειες που πρόκειται να κάνουν για την τουριστική προβολή της Σκοπέλου.
Από πότε έχουν να γίνουν εκλογές στο Σύλλογο Ξενοδόχων κ. Γιολδάση;
Ο κ. Γιάννης Γιολδάσης |
Έχουν ειδοποιηθεί όλοι;
Ειδοποιήθηκαν με ατομικές προσκλήσεις προς κάθε επιχείρηση και τα 37 μέλη, οι δε υπόλοιποι ειδοποιήθηκαν μέσα από το blog. Το blog της εφημερίδας, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, θεωρώ ότι το παρακολουθεί πάρα πολύς κόσμος και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος που να μην ξέρει ότι γίνονται εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων.
Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν όλα τα μέλη;
Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των...
μελών στην τελευταία Γενική Συνέλευση. Παραβρέθηκαν τόσοι, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. Περίμενα ότι αυτή τη δύσκολη εποχή, στους καιρούς που πρέπει πλέον μόνο από κοινού να λύνουμε προβλήματα, περισσότερη μαζικότητα και προσέλευση συναδέλφων, διότι δε μου περνάει από το μυαλό ούτε ένας λόγος που να να μη θέλει κάποιος να έρθει στη Γενική Συνέλευση, να πει τις απόψεις του, να θέσει υποψηφιότητα και να εκλεγεί και στο Δ.Σ. για να μπορεί «να ρολάρει και να τρέξει» στην Ένωση καλύτερα από την προηγούμενη Διοίκηση. Αυτοί είναι και οι στόχοι. Πάντα το Δ.Σ. σαν στόχο έχει να τρέχει τα θέματα της Ένωσης. Δε βρίσκω λοιπόν το λόγο. Μόνο όταν είναι οργανωμένα και συντεταγμένα τα μέλη σε μια κοινωνία μπορεί να διασφαλιστούν, άλλωστε το είδαμε και με την Πολιτεία τόσα χρόνια τι έχει συμβεί.
μελών στην τελευταία Γενική Συνέλευση. Παραβρέθηκαν τόσοι, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. Περίμενα ότι αυτή τη δύσκολη εποχή, στους καιρούς που πρέπει πλέον μόνο από κοινού να λύνουμε προβλήματα, περισσότερη μαζικότητα και προσέλευση συναδέλφων, διότι δε μου περνάει από το μυαλό ούτε ένας λόγος που να να μη θέλει κάποιος να έρθει στη Γενική Συνέλευση, να πει τις απόψεις του, να θέσει υποψηφιότητα και να εκλεγεί και στο Δ.Σ. για να μπορεί «να ρολάρει και να τρέξει» στην Ένωση καλύτερα από την προηγούμενη Διοίκηση. Αυτοί είναι και οι στόχοι. Πάντα το Δ.Σ. σαν στόχο έχει να τρέχει τα θέματα της Ένωσης. Δε βρίσκω λοιπόν το λόγο. Μόνο όταν είναι οργανωμένα και συντεταγμένα τα μέλη σε μια κοινωνία μπορεί να διασφαλιστούν, άλλωστε το είδαμε και με την Πολιτεία τόσα χρόνια τι έχει συμβεί.
Πώς θα πάμε στον Δήμαρχο αύριο και θα πούμε ότι έχουμε ένα τεράστιο θέμα εμείς με το νερό. Από τα πρώτα πράγματα που θα απαιτήσουμε να λυθεί και λέω ότι θα το απαιτήσουμε, όχι θα το διεκδικήσουμε, προσέξτε με είναι διαφορετικό, θα το απαιτήσουμε λοιπόν, είναι η μείωση, η μεγάλη μείωση του νερού. Θα σας δώσω τρία στοιχεία. Τα ξενοδοχεία, είναι το 3 με 5% των «ρολογιών» στο σύνολό τους, καταναλώνουμε περίπου το 20% του νερού και εισφέρουμε σε έσοδα στη ΔΕΥΑΣ κοντά στο 50%! Είναι τεράστια η χρέωση του νερού.
Μόνο για τα ξενοδοχεία;
Μόνο για τα ξενοδοχεία.
Μήπως είναι πρόστιμο λόγω υψηλής κατανάλωσης;
Δεν είναι πρόστιμο ακριβώς. Όσο αυξάνεις... Τι σημαίνει όσο αυξάνεις... Ξενοδοχείο έχω, δεν έχω μποστάνι. Δεν μπορώ να πω στον πελάτη να μην κάνει μπάνιο. Επειδή ο πελάτης μου κάνει μπάνιο, θα πρέπει εγώ να πληρώσω πέναλτι; Για νομίζουν οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΣ ή της Δημοτικής Αρχής ότι βγάζουν τα ξενοδοχεία τεράστια ποσά, τεράστια κέρδη. Δε βγάζουν καθόλου κέρδη, τα ξενοδοχεία είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση γενικώς, αλλά ειδικότερα στη Σκόπελο που η τουριστική περίοδος είναι μικρή. Πέρασαν ανεπίστρεπτα οι εποχές που δεν λαμβάναμε υπόψη τα κόστη τώρα μετράνε όλα, κάθε ευρώ και κάθε λεπτό.
Άρα ζητάτε ενιαία τιμή;
Το έχουμε πει και στο παρελθόν και σε όλους τους Δημάρχους. Τι λέμε... Από τον ΕΟΤ υπάρχουν κάποια κυβικά/Λίτρα που θεωρούνται απαραίτητα για να λειτουργήσει κάποια ξενοδοχειακή επιχείρηση. Υπάρχουν και διεθνείς πρακτικές οι οποίες λένε ότι σε ένα ξενοδοχείο με τρία αστέρια ο κάθε πελάτης χρειάζεται 200 λίτρα νερό. Εμείς λέμε να γίνει μια αναγωγή, μια μελέτη, να κάτσουμε κάτω να δούμε αυτό το πράγμα, ότι τα 200 πρώτα λίτρα ανά άτομο, ανά ημέρα, να χρεωνόμαστε με το ελάχιστο και από κει και πέρα όταν ένας ξενοδόχος έχει τεράστιους κήπους, όταν δε συντηρεί καλά το υδραυλικό του δίκτυο, όταν κάνει αλόγιστες καταναλώσεις να πληρώνει το τίμημα της κακής διαχείρισης. Τα πρώτα λίτρα, που θα γίνουν κυβικά τα οποία θα προκύψουν από τις διανυκτερεύσεις, να είναι χρεωμένα με το ελάχιστο, να είναι χρεωμένα όπως χρεώνουν και σε άλλες τουριστικές περιοχές, που είναι πολύ χαμηλές οι τιμές της ύδρευσης. Είναι και θέμα ανταγωνιστικότητας.
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται η πρόταση να μειωθούν οι τιμές της παροχής νερού και να εξομοιωθούν μ' αυτές της Αλοννήσου και της Σκιάθου;
Όχι δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτή η πρόταση προς τη ΔΕΥΑΣ έχει γίνει με όλους τους Δημάρχους, και με τον Περίσση και επί Δημαρχίας Γιώργου Παχή και επί Δημαρχίας Βασιλούδη. Η μόνη φορά που δεν συζητήθηκε είναι επί Δημαρχίας Μιχελή τώρα. Θα συζητηθεί όμως, είναι θέμα χρόνου. Το θέσαμε και προχθές στη Γενική Συνέλευση και το συζητήσαμε αυτό το πράγμα.
Γιατί μόνο οι ξενοδόχοι και όχι οι εστιάτορες;
Εμείς είμαστε ξενοδόχοι μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο κλάδος μας, καλούμε τους εστιάτορες, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια να στρατευτούν μαζί μας. Δεν έχουμε την ευθύνη της λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ δεν μπορούμε να σηκώσουμε και αυτό το βάρος το αν θα έχει λεφτά η ΔΕΥΑΣ ή όχι δεν είναι θέμα δικό μας.
Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια δυσκολία, είναι κάποια 100– 200 - 300 χιλιάρικα τα οποία εισπράττει η ΔΕΥΑΣ με όποιον τρόπο κι αν τα εισπράττει από τους ξενοδόχους... Τώρα αν τα καθυστερεί ο κάθε ξενοδόχος πληρώνει και πέναλτι γι' αυτό... Ας μη γκρινιάζει λοιπόν η ΔΕΥΑΣ. Πληρώνει 12% τόκους. Πρόσθετα τέλη 12% το χρόνο. Άρα λοιπόν δε χάνει η ΔΕΥΑΣ. Μπορεί να έχει πρόβλημα ρευστότητας το καταλαβαίνω, αλλά στο τέλος δεν θα χάσει ουτε ένα ευρώ από κανένα ξενοδόχο. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι τα 200 χιλιάρικα από τους ξενοδόχους είναι γλυκά κι εγώ αν ήμουν Διοίκηση στη ΔΕΥΑΣ δύσκολα θα έλεγα τα 200 - 250 – 300 χιλ. να γίνουν 70 για να ελαφρώσουν τους ξενοδόχους, ναι αλλά οι εποχές όμως που οι ξενοδόχοι μπορούσαν, αν θέλετε και πετάγαν λεφτά ή συμφωνούσαν στο να κάνει η ΔΕΥΑΣ κοινωνική πολιτική τελειώσανε... Τώρα πια μπαίνει θέμα επιβίωσης των επιχειρήσεων. Πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή να ζούμε και με λιγότερα. Θα μάθει λοιπόν και η ΔΕΥΑΣ να κάνει έργα, να συντηρεί το δίκτυο και να κάνει όλα αυτά που πρέπει με λιγότερα χρήματα. Δεν μπορεί όλο αυτό το έργο που θέλει να κάνει η ΔΕΥΑΣ να το φορτώνονται οι επιχειρήσεις, γιατί εκτός του ότι δεν βγάζουν λεφτά πλέον, είναι και θέμα ανταγωνισμού με την Αλόννησο και με τη Σκιάθο. Έχουμε μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας.
Για την τουριστική επιτροπή του Δήμου έχετε να πείτε κάτι;
Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Πήρε κάποιες καλές πρωτοβουλίες αμέσως με τη σύστασή της. Εγώ, σαν Γιάννης Γιολδάσης, αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων τη χαιρετίζουμε και λέμε μπράβο. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε κι εμείς από τη μεριά μας σαν ξενοδόχοι σε όποιες προσπάθειες κάνουν τα παιδιά και αυτή η Επιτροπή, για να προχωρήσουμε.
Για τη μέχρι σήμερα η πορεία της;
Η μέχρι τώρα πορεία ποια ήταν: παρουσία στη Σόφια, παρουσία στο Βουκουρέστι, παρουσία στη Σερβία. Ήδη, κάποιοι συνάδελφοι ξενοδόχοι έχουν κρατήσεις κι από τις τρεις αυτές χώρες...
Αυτό ανατρέπει τη γκρίνια για το άνοιγμα στα Βαλκάνια. Αυτό που λένε ότι είναι μπατίριδες, ότι παίρνουν 200 ευρώ το μήνα κ.ά.;
Είναι λάθος μεγάλο. Μην πάτε στα Βαλκάνια; Είναι γείτονές μας, μπατίριδες ή όχι, η Ρουμανία έχει 40 εκατομμύρια ανθρώπους, η Βουλγαρία έχει 10 η Σερβία έχει 7. Αυτοί όλοι είναι 60 εκ εκατομμύρια. Το 1 εκατομμύριο να πάρουμε από τα 60, ας μην έρθουν οι μπατίριδες, οι μεσαίοι γιατί έχουν και μεσαία τάξη, ένα εκατομμύριο λοιπόν να πάρουμε από αυτούς, φτάνει. Ήδη υπάρχουν κρατήσεις, ήδη έχουν γίνει καταχωρήσεις στον Τύπο, έχουν γίνει καμπάνιες ήρθαν και έρχονται, μάλιστα ήρθαν και Βούλγαροι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες, ήρθαν τουριστικοί πράκτορες από τη Ρουμανία, πιθανόν να έχουμε και Σέρβους, δηλαδή γίνεται ένα παιχνίδι. Και ποιος μου το λέει εμένα, ότι η επιλογή της Σκοπέλου που έγινε από τους Βούλγαρους για εκείνο το διαφημιστικό σποτ με το ούζο, δεν ξέρω μήπως ήταν και προϊόν των δημοσίων σχέσεων που αναπτύχθηκαν μεταξύ μας. Αυτά τα πράγματα λοιπόν είχαν να γίνουν από πολλά χρόνια πριν. Για κάποιους λόγους οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν φρενάρει. Όχι ότι δεν έκαναν προσπάθεια, έκαναν, αλλά δεν είχαν το απαιτούμενο αποτέλεσμα γιατί είχαν λάθος κατεύθυνση. Τώρα λοιπόν γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια, εμείς είμαστε εδώ, παρόντες κι ό,τι θέλουν θα βοηθήσουμε.
Στην Συνέλευση σας αναπτύχθηκε προβληματισμός, μπήκαν προτάσεις;
Βεβαίως έγινε μεγάλη συζήτηση, μπήκαν πολλά θέματα αλλά αυτό που κυριάρχησε ήταν το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε κι εμείς σαν Δ.Σ. Είναι ότι δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να δεσμεύσουμε το επόμενο Δ.Σ. με τις αποφάσεις από τώρα. Δεν είναι έξυπνο... Είπαμε λοιπόν, αφού κάναμε τη συζήτηση και ανοίξαμε τις καρδιές μας, να πάμε συναινετικά όλοι το συντομότερο δυνατόν με ένα ψηφοδέλτιο. να εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. το οποίο θα καλέσει αμέσως Γενική Συνέλευση η οποία θα δεσμεύσει το νέο Δ.Σ. για να κάνει τις δράσεις του.
Τώρα εμείς τι να κάνουμε και τι να προτείνουμε... Είπαμε διάφορα πράγματα, για τη NEL, για την HELLENIC SEAWAYS, για την έκδοση τουριστικού οδηγού και του χάρτη, για την παρουσία μας στις εκθέσεις. Αν όμως όλα αυτά δεν τα βάλεις κάτω να κάνεις τον προγραμματισμό σου δεν γίνεται.
Έχει εκλεγεί η εφορευτική επιτροπή, είναι ο Πελοπίδας Τσιτσιρίγγος, ο Δημήτρης Καβούρης και η Χρυσούλα Σπανού. Όποιος θέλει είναι ανοικτά να καταθέσει υποψηφιότητα. Θα πρέπει τα μέλη να ενδιαφερθούν και να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους, εμείς αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα διασφαλίσει η εφορευτική επιτροπή τη σωστή εκλογική διαδικασία. Παρών επίσης θα είναι και ο Ειρηνοδίκης Σκοπέλου.
Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές ουσίας σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς και θα πρέπει να πάμε με ένα κλίμα ευφορίας και συναίνεσης, για να εκλέξουμε νέο Δ.Σ.
Υπάρχουν ιδέες για δράσεις που θα τις προλάβουμε αυτό το καλοκαίρι;
Βεβαίως θα τις προλάβουμε, γιατί δεν είναι τυχαίο που κάνουμε αυτή τη στιγμή τις εκλογές, τις κάνουμε τώρα, γιατί τον Μάιο δεν μπορούσαμε να τις κάνουμε. Έλειπαν οι ξενοδόχοι. Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να κάνεις εκλογές πρέπει να παντρέψεις και τις ημερομηνίες... Αυτό το λέω, γι' αυτούς που λένε άντε Πρόεδρε να κάνεις τις εκλογές. Ας κάτσουν λίγο να σκεφτούν ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, θέλει μια διαδικασία για όλα αυτά. 20 Ιουνίου θα έχει συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ. που σημαίνει ότι τέλος Ιουνίου μέσα σε ένα 10ήμερο μπορεί να προκαλέσει Γενική Συνέλευση όπου εκεί η Γ.Σ. θα δεσμεύσει το Δ.Σ. και θα του πει τι θα γίνει.
Εκτός από τα αιτήματα στον Δήμαρχο, θα έχουμε και προβολή;
Ο κύριος στόχος της Ένωσης Ξενοδόχων δεν είναι τόσο να λύσει προβλήματα χρόνια, εκτός από ένα δύο τοπικά τα οποία θα τα λύσουμε δεν υπάρχει θέμα, ακόμα και το νερό θα το λύσουμε πιστεύω, όλα τα άλλα κατευθύνονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία των Ξενοδόχων η οποία κάνει την τελική διαπραγμάτευση με την Πολιτεία. Τα προβλήματά μας λοιπόν άλλοι θα ασχοληθούν να τα λύσουν, εμείς δεν έχουμε άλλο κύριο λόγο εκτός από την προβολή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες δύσκολες εποχές είναι οι συντονισμένες προσπάθειες με την Αλόννησο που συμφωνεί -έχουμε μιλήσει επανειλημμένα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων τον κ. Ευσταθίου, με την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, τον Γιάννη τον Κουκουλάκη που κι αυτός συμφωνεί, με τον αντιπρόεδρο τον Αλέκο Ευσταθίου, μα κι ο Δήμαρχος Σκιάθου ο Νίκος ο Πλωμαρίτης και αυτός συμφωνεί. Ο Δήμαρχος Αλοννήσου ο Πέτρος ο Βαφίνης το ίδιο. Με τον Δήμαρχό μας μιλήσαμε καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σκούρα και συμφωνήσαμε για κοινή τουριστική προβολή και των 3 νησιών. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι οι Βόρειες Σποράδες για όποιον το καταλαβαίνει είναι ενιαίος προορισμός, βεβαίως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι κάθε τόπος έχει τις ιδιαιτερότητές του. Η Σκιάθος είναι κοσμοπολίτικη, η Σκόπελος είναι για οικογένειες, η Αλόννησος είναι πιο ήρεμη. Ο επισκέπτης λοιπόν θα περάσει κι από τα τρία νησιά. Εάν λοιπόν ήταν ίδια δε θα γινόταν αυτό και η ιδιαιτερότητα των Σποράδων είναι ότι απευθύνεται σε μεγάλη μάζα ανθρώπων, από νέους σε ηλικία, μέχρι παππούδες και ακόμα σε ειδικές μορφές τουρισμού. Για παράδειγμα στη Σύσκεψη προέκυψε το θέμα των μονοπατιών. Μεγάλη υπόθεση τα μονοπάτια. Ένα από τα θέματα που θα θέσω στον Δήμαρχο κ. Μιχελή είναι το εξής: Αφού ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεγάλα έργα, πχ ασφαλτόστρωσης του δρόμου για τη Γλώσσα, διάνοιξη του δρόμου του Πετράκη ώστε να γίνει ένας δακτύλιος και αφού δεν μπορούμε να φτιάξουμε αεροδρόμιο για κάποιους λόγους και δεν υπάρχουν χρήματα για να φτιάξουν τα λιμάνια μας ώστε να γίνουν τέλεια, πρέπει να προχωρήσουν σε άλλα πράγματα που τόσο καιρό τα είχαν αφήσει στην άκρη.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε μια τάξη στο νησί. Αυτή η ιστορία με τα μηχανάκια είναι τραγική... Τι περιμένουμε δηλαδή, προκειμένου να ικανοποιούνται 30 παιδιά, για να μη θίξουμε τον πατέρα τους, θα πρέπει να υποφέρει όλο το νησί; Δεν πιστεύω ότι αυτό λύνεται με την αστυνόμευση, γιατί δεν μπορεί πίσω από κάθε Έλληνα να υπάρχει και ένας αστυνομικός. Αυτό το πρόβλημα λύνεται μόνο με συναίνεση. Το μέρος μας είναι μοναδικό και μόνο τον τουρισμό έχουμε να πουλήσουμε, αυτό οφείλουμε να το έχουμε υπόψη μας. Η Σκόπελος δεν έχει φτάσει σε επίπεδο Μυκόνου, Σαντορίνης για να είναι ένας τουρισμός must. Ακόμα και η Σκιάθος στο μισό λιμάνι έχει πετάξει έξω τα αυτοκίνητα, γιατί να μη το κάνει και η Σκόπελος. Αφού λοιπόν η Σκόπελος δε μπορεί να προχωρήσει σε τεράστια έργα, ας προχωρήσει σε τέτοια μικρά...
Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε πριν τις εκλογές της Ένωσής σας;
Θέλω από τη Δημοτική Αρχή συναίνεση και επικοινωνία με τους επαγγελματίες, γιατί είμαστε το ίδιο καράβι όλοι κι αν βουλιάξουμε θα πάμε όλοι μαζί στον πάτο. Όσο για την Ένωση Ξενοδόχων, να έρθουν τα μέλη μας 14 Ιουνίου 5 – 6.30 που θα γίνουν οι εκλογές στο ξενοδοχείο «Αμαλία» να ψηφίσουν και να συμμετέχουν σαν υποψήφιοι για να έχουμε αύριο ένα Σύλλογο δυνατό και ενωμένο, ώστε να μπορέσει αύριο να αντιπαρατεθεί με τη κάθε Δημοτική Αρχή και να διεκδικήσει αυτά που πρέπει να διεκδικήσει.
Μου έκανα μεγάλη εντύπωση κάποια λόγια σας αγαπητέ κ. Γιολτάση...
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ξενοδοχείο έχω, δεν έχω μποστάνι."
Γιατί είπε κανείς το αντίθετο;
"Δεν μπορώ να πω στον πελάτη να μην κάνει μπάνιο. "
Το μπάνιο στην ντουζιέρα είναι το πρόβλημα ή το νερό που καταναλώνεται στις εντυπωσιακές κατά τ' άλλα πισίνες σας;
"Επειδή ο πελάτης μου κάνει μπάνιο, θα πρέπει εγώ να πληρώσω πέναλτι; "
Μπάνιο, αν δεν κάνω λάθος, δεν κάνουν μόνο οι πελάτες των ξενοδοχείων σας...
"Για νομίζουν οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΣ ή της Δημοτικής Αρχής ότι βγάζουν τα ξενοδοχεία τεράστια ποσά, τεράστια κέρδη."
Έλα ντε...Εντελώς λανθασμένη εντύπωση...Οι μικροϊδιοκτήτες είναι αυτοί που βγάζουν τα περισσότερα...
"Δε βγάζουν καθόλου κέρδη, τα ξενοδοχεία είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση...Πέρασαν ανεπίστρεπτα οι εποχές που δεν λαμβάναμε υπόψη τα κόστη τώρα μετράνε όλα, κάθε ευρώ και κάθε λεπτό."
Εδώ συγκινήθηκα τόσο πολύ που σκέφτηκα πως πρέπει να γίνει κάποιος φιλανθρωπικός έρανος. ώστε να βοηθήσουμε όλοι μας τους καημένους τους ξενοδόχους...
"Εμείς είμαστε ξενοδόχοι μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο κλάδος μας"
Όπως πάντα ο καθένας κοιτάζει μόνο τον εαυτό του και το δικό του συμφέρον, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους...
"Δεν έχουμε την ευθύνη της λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ δεν μπορούμε να σηκώσουμε και αυτό το βάρος το αν θα έχει λεφτά η ΔΕΥΑΣ ή όχι δεν είναι θέμα δικό μας."
Πολύ ωραία η άποψή σας...
Κανείς δεν έχει την ευθύνη για τίποτα...
Ούτε ο απλός λαός ευθύνεται για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας κι όμως εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε...
"Η Σκιάθος είναι κοσμοπολίτικη, η Σκόπελος είναι για οικογένειες, η Αλόννησος είναι πιο ήρεμη."
Ποιος είστε εσείς κ. Γιολτάση που βάζετε ταμπελίτσες στα νησιά;
Ίσως γι' αυτό τον λόγο έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω...
"Ο επισκέπτης λοιπόν θα περάσει κι από τα τρία νησιά."
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου δυστυχώς άλλα μου έχει δείξει...
Δεν έχω δει τους επισκέπτες της Σκιάθου να περνούν από το νησί μας και φυσικά ελάχιστοι από αυτούς τους επισκέπτες πηγαίνουν στην Αλόννησο...
Δεν περίμενα με τίποτα να ακούσω αυτά τα λόγια να βγαίνουν από το στόμα κάποιου, που εννοείται πως είναι χρόνια μέσα στα πράγματα και γνωρίζει από πρώτο χέρι την τουριστική κατάσταση του νησιού μας...
Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι κλάδοι έχουν σοβαρό πρόβλημα και κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε αυτά που πρέπει να διεκδικήσουμε για το γενικό καλό του νησιού μας και όχι μόνο ο καθένας για τον δικό του κλάδο...
Μόνο με την συμμετοχή και την συνεργασία όλων μας θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά.
Αν μπορείτε να με καταλάβετε...