Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Προς κατάργηση το ΕΚΑΒ Βόλου;

Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, χωρίς να διαψεύδονται, ότι επίκειται συγχώνευση ή η κατάργηση του ΕΚΑΒ Βόλου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Νάκος στην ερώτησή του, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ του Βόλου βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς τις τελευταίες ημέρες, αφενός τους οφείλονται δεδουλευμένα και αφετέρου έρχονται αντιμέτωποι με σενάρια που διαρρέονται από το Υπουργείο και προβλέπουν συγχώνευση ή κατάργηση του ΕΚΑΒ Βόλου. Τα παραπάνω σενάρια προκαλούν μεγάλη αγωνία στους υπαλλήλους, αλλά και στους κατοίκους της πόλης, που ανησυχούν από...
την πιθανότητα να στερηθούν των υπηρεσιών που προσφέρουν οι σαράντα τρεις εργαζόμενοι διασώστες.

Ο βουλευτής συνεχίζει τονίζοντας, ότι σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που διαρρέονται από το Υπουργείο, στο ΕΚΑΒ του Βόλου θα παραμείνει ο Τομέας του επείγοντος ενώ οι χρόνιες παθήσεις και οι αερομεταφορές θα μεταβιβαστούν σε ιδιώτες. Μία διαφορετική εκδοχή αναφέρει ότι όλοι οι τομείς του ΕΚΑΒ όλων των Θεσσαλικών πόλεων θα μεταφερθούν στην περιφέρεια, έτσι ώστε να λειτουργήσει το σύστημα κατά τα πρότυπα των πολιτειών της Αμερικής. Επίσης κυκλοφορεί και η πιθανότητα να απορροφηθεί από το Νοσοκομείο, ώστε το τελευταίο να ενισχυθεί σε προσωπικό, μέσα και υπηρεσίες. Τέλος, το τέταρτο σενάριο, προβλέπει την κατάργηση του ΕΚΑΒ και την οριστική απόλυση των εργαζομένων.
Όπως επισημαίνει ο κ. Νάκος, το παραπάνω σχέδιο έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους σαράντα τρεις εργαζομένους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι είναι απλήρωτοι και επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν σενάρια που αφορούν την κατάργηση της υπηρεσίας που εργάζονται και την αβεβαιότητα του εργασιακού τους μέλλοντος, χωρίς κανείς αρμόδιος να τα διαψεύδει ή να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του Υπουργείου. Επιπλέον, αναστάτωση υπάρχει και στην τοπική κοινωνία, καθώς φαίνεται να παραβλέπεται το έργο και η προσφορά του ΕΚΑΒ στο Νομό Μαγνησίας, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον τομέα της προνοσοκομειακής ιατρικής φροντίδας και συντελεί καθημερινά στην ασφαλή μεταφορά ασθενών και επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο της πόλης ή οπουδήποτε αλλού χρειάζεται.
Ο κ. Νάκος, θέτοντας όλα τα παραπάνω υπόψη του αρμοδίου Υπουργού, ζητά να μάθει, εάν αληθεύει ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο συγχώνευσης ή κατάργησης του ΕΚΑΒ της πόλης, αν συμβαίνει αυτό, τότε ποιο από τα παραπάνω τέσσερα σενάρια θα εφαρμοσθεί, καθώς και πότε θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους 43 εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Βόλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.