Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η αριστερά του στρίβειν...

...ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ
Aπάντηση της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» στα δημοσιεύματα που αφορούν την εις βάρος της παράταξης και του επικεφαλής της, Κώστα Πουλάκη, επίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας».
«Με κατάπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, της παράταξης του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία επιτίθεται με απίθανους χαρακτηρισμούς στη συλλογικότητα μας, με αφορμή την επερώτηση που καταθέσαμε για την πορεία του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία.
Το ΚΚΕ λοιπόν μας κατηγορεί ως αριστερό λιβανιστήρι του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και του δικομματισμού. Γιατί; Επειδή επικεντρώσαμε την κριτική μας στην πολιτική του μνημονίου που υλοποιεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με εντολές της τρόικα, στο χτύπημα των εργαζομένων, την αύξηση της...
ανεργίας, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη μείωση των δημόσιων επενδύσεων; Επειδή ασκήσαμε κριτική στον Περιφερειάρχη για την καθυστέρηση να ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο στην κατεύθυνση του δημοκρατικού προγραμματισμού, μαζί με τους φορείς της περιοχής, για την επαναδιαπραγμάτευση του ΕΣΠΑ υπέρ των προγραμμάτων ενίσχυσης της ακραίας φτώχειας, με διάθεση του 40% προς όφελος των κοινωνικών ομάδων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό από την ανάλγητη πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση;
Δυστυχώς, σύμφωνα με την αντίληψη του ΚΚΕ, θα έπρεπε, ως Αριστερά, επειδή διαφωνούμε με την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, επειδή τα στελέχη του δικομματισμού διαχειρίζονται αντιλαϊκές πολιτικές, να μην προτείνουμε τίποτα το συγκεκριμένο, να μην ελέγχουμε τις αυτοδιοικητικές αρχές, να μην νοιαζόμαστε για τα έργα που δεν θα γίνουν, αλλά απλά να καταγγείλουμε γενικώς το σύστημα και να περιμένουμε στην γωνία την έλευση της δευτέρας παρουσίας.
Τη στιγμή που ο λαός οδηγείται από τις δυνάμεις του δικομματισμού στην εξαθλίωση, σπέρνει αυταπάτες μόνο όποιος αρνείται να αναζητήσει λύσεις στα πιεστικά προβλήματα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Σαφέστατα δεν θεωρούμε το ΕΣΠΑ πανάκεια. Δεν ξεχνάμε ωστόσο ότι προέρχεται από τα χρήματα όλων των ευρωπαίων εργαζομένων. Και είναι τουλάχιστον παράλογο αυτή τη στιγμή, να επιτρέψουμε να πάνε χαμένα ή να καταλήξουν και πάλι σε τσέπες «ημετέρων» τα χρήματα του ΕΣΠΑ, επειδή δεν είναι αρκετά «αριστερό» για τα γούστα μας, ενώ μπορούμε να διεκδικήσουμε την αξιοποίησή του προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της στήριξης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την κυβερνητική πολιτική.
Δεν γνωρίζουμε τις αιτίες για μια τέτοια χυδαία επίθεση, μπορούμε όμως να πούμε στους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ ότι έτσι δίνουν χείρα βοηθείας και στην Κυβέρνηση και στον Περιφερειάρχη, αφήνοντάς τους να διαχειρίζονται κατά το δοκούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, χωρίς να έχει λόγο η κοινωνία, ενώ εκείνοι αναλώνονται στο μόνιμο έργο τους, το χτύπημα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και τη διάσπαση των προοδευτικών δυνάμεων.
Δυστυχώς τέτοιες ανακοινώσεις γελοιοποιούν ένα ιστορικό κατά τα άλλα κόμμα, και τελικά την Αριστερά εν γένει, δημιουργώντας την καρικατούρα μιας πολιτικής δύναμης, η οποία το μόνο που έχει να πει στους πολίτες, είναι «ψηφίστε με για να σας σώσω, και μέχρι τότε καταδικαστείτε στα χειρότερα».
Εμείς θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολλών απέναντι στα συμφέροντα των λίγων.»

1 σχόλιο:

  1. Οταν ψηφισατε σχεδον ολες τις συνθηκες της ευρωπηστους ταφοπλακωνωντας την ελλαδα και τους πολιτες της τι ειστε τοτε ? Απλα φορετε την ταμπελα του αριστερου και στην πραξη ειστε τα δεκανικια της ευρωκεφαλεοαγορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.