Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η έλλειψη της συλλογικότητας για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον

Ο κ. Ι. Κλεώπας (ξενοδοχείο Δελφίνι) μας γράφει σχετικά με την επίσκεψη των μελών της ΗΑΤΤΑ στη Σκόπελο και την «έλλειψη της συλλογικότητας για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον».
«Αγαπητή Εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες»,
Θα μου επιτρέψεις να κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σου για να εξιστορήσω πως εγώ αντιλαμβάνομαι την έλλειψη της συλλογικότητας για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον.
Πριν από λίγο καιρό η NEL πρότεινε να κάνει ένα Info tour στα μέλη της ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων) στο Νησί μας, σε συνεννόηση με το MADRO TRAVEL που είναι και ο κεντρικός πράκτορας της στη Σκόπελο.
Ζητήθηκε από τα Ξενοδοχεία, άλλα να φιλοξενήσουν τα μέλη της HATTA και άλλα να...
προσφέρουν κοκτέιλ η γεύματα. Όντας συμπτωματικά παρών κατά τη διάρκεια των πρώτων συζητήσεων, αμέσως δέχθηκα για λογαριασμό του Ξενοδοχείου Δελφίνι, να προσφέρω 3 έως 5 δωμάτια για την φιλοξενία. Η προσφορά αυτή επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της παρούσης εβδομάδος και ίσχυε μέχρι και σήμερα 24/06/11 το πρωί, όπου και με πληροφόρησαν ότι δεν χρειάζονται την προσφορά μου.
Κάνοντας αναδρομή και πηγαίνοντας στην ημέρα των πρώτων συζητήσεων θέλω να πω πως εκτός εμού παρόντες ήταν πλην της κας Μάχης Δρόσου και ο τότε απερχόμενος Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων και μετέπειτα επανεκλεγείς, Κύριος Ιωάννης Γιολδάσης. Ο πρόεδρος, καλώς πράττων, ασμένως δέχθηκε να συμμετέχει και το Ξενοδοχείο του στην παραπάνω φιλοξενία. Μέχρις εδώ όλα καλά. Αμέσως όμως μετά αντιπρότεινε την φιλοξενία να την πραγματοποιήσουν Ξενοδοχεία τρίστερα και τετράστερα (δανείζομαι την ορολογία του).
Ερώτημα 1ον: Ο εκάστοτε πρόεδρος προφανώς είναι πρόεδρος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ή ΟΧΙ; Ισως είναι πρόεδρος, όπως ο κάθε πρωθυπουργός μετά την εκλογή του ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…
Ερώτημα 2ον: Ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου του για το αίτημα της NEL; Ασφαλώς και όχι. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στο Ξενοδοχείο «Αίολος», χρειάσθηκε λίγο πριν τη λήξη της να το αναφέρω εγώ και να εισπράξω μία χλιαρή απάντηση.
Ερώτημα 3ον: Εάν από τα 40 τόσα Ξενοδοχεία, άξια λόγου είναι μόνο 3 η 4 και τα υπόλοιπα αποτελούν όνειδος για τον τόπο και είναι ανάξια να φιλοξενήσουν υψηλούς προσκεκλημένους, να μας το πει να ιδρύσουμε νέο σύλλογο για τον οποίο προτείνω τον τίτλο Σ.Ξ.Κ.Σ.Σ. (Σύλλογος Ξενοδόχων Κατωτέρας Στάθμης Σκοπέλου).
Συμπέρασμα και καθαρά προσωπική εκτίμηση.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.
Αφιερωμένο σε μία άκρως παρεΐστικη αντίληψη.
Ευχαριστώ.
Ι. Κλεώπας
Για το Ξενοδοχείο Δελφίνι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.