Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Γιατρέ ευχαριστούμε..!

Ο γιατρός της Αλοννήσου
Γιώργος Αθανασίου
Στον αγωνιστή, δημοκράτη γιατρό, που τίμησε στο ακέραιο τον όρκο που έδωσε στον Ιπποκράτη και υπηρέτησε το λειτουργημά όσο λίγοι και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα ήταν αφιερωμένη η πρώτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλόυ Αλοννήσου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πέτρου Βαφίνη. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια τιμητικής εκδήλωσης για την αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης του ιατρού Γεωργίου Χ. Αθανασίου, ο οποίος προσέφερε στον τομέα της υγείας και την κοινωνία της Αλοννήσου και την απονομή τιμητικής πλακέτας σε αυτόν από το Δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαφειρούλα Αναγνώστου στην εισήγησή - χαιρετισμό είπε:

«Είναι πολύ σημαντικό για το Δήμο μας αλλά και μεγάλη τιμή να αναγνωρίζουμε την σημαντική κοινωνική προσφορά του γιατρού μας κ. Αθανασίου Χ. Γεωργίου. Η 1/2014 ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου...
Αλοννήσου πραγματοποιείται κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου μας κου Πέτρου Βαφίνη.

Σήμερα τιμούμε έναν άνθρωπο που έχει διατελέσει τα καθήκοντα του ως ιατρός  με απαράμιλλο ζήλο και ανθρωπιά. Πάρα τις αντίξοες κοινωνικο – οικονομικές συνθήκες του παρελθόντος αλλά και την κοινωνική – οικονομική κρίση του  παρόντος ο γιατρός μας αγωνίστηκε με γνώμονα τις γνώσεις, το ήθος και την ισχυρή θέληση να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Η υποδειγματική του εργατικότητα, συνεργασία και αρωγή προς τους κατοίκους του νησιού καθοδηγεί και εμπνέει τους νεότερους στους επιστημονικούς και κοινωνικούς αγώνες.  

Ο γιατρός μας πάντα προσιτός και αγαπητός σε όλους εξακολουθεί να είναι ο ακούραστος αγωνιστής των ιδεών και της εθνικής συνείδησης μέσα από τα βιώματα του. Μεταξύ των επιτευγμάτων του γιατρού μας αξιοσημείωτo είναι και οι ενέργειες που έγιναν το 1995 – 1996 όταν εντάχθηκε το τότε αγροτικό ιατρείο στο  σχέδιο Ιπποκράτη ώστε να γίνει Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στην τωρινή του μορφή με θέσεις εργασίας γιατρών και βοηθητικού προσωπικού.

Η ευγνωμοσύνη μας προς τον γιατρό μας κ. Αθανασίου είναι δύσκολο να περιγραφεί με λίγα λόγια αλλά  οι ακόλουθες λέξεις  αποτελούν μέρος του Ιπποκρατικού όρκου – θεμέλιο της ιατρικής ηθικής -  και απεικονίζουν  την σημαντική αξία του κοινωνικού έργου του ιατρού μας.
"Ηγήσεσθαι μεν τον διδάξαν με την τέχνην ταύτην ίσα γενέτησιν εμοίσι και βίου κοινώσασθαι".
Ήτοι να θεωρώ τον διδάσκαλο μου της ιατρικής τέχνης ίσο με τους γονείς μου και την κοινωνό του βίου μου

Ευχαριστούμε θερμά τον γιατρό – δάσκαλο του τόπου μας Αθανασίου Χ. Γεωργίου για την  πολυετή προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο της Αλοννήσου, προσφορά η οποία αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.»

Φωτό: © Φιλίτσα Θέμελη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.