Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Για τη ΔΕΥΑ Κέρκυρας και για όλες τις ΔΕΥΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Καταδικάζουμε τις επιχειρούμενες απολύσεις 24 συναδέλφων μας, εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Κέρκυρας και 35 Δημοτικών Υπαλλήλων στον ίδιο Δήμο, που εργάζονται πολλά χρόνια με τις λεγόμενες προσωρινές διαταγές. Κυβέρνηση και Ε.Ε. προχωρούν τα αντεργατικά μέτρα, απολύσεις, επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας, κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών και Δημοτικών Επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεις φορέων και αρμοδιοτήτων, επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης κ.λπ.

Με εργαλεία την “επιτάχυνση” έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων των συμβασιούχων, την απογραφή όλων των εργαζομένων των ΝΠΙΔ, την διαγραφή όσων θέλουν να απολύσουν, την ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, την αξιολόγηση των δομών, την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, το κλείσιμο των “ζημιογόνων”, όπως λένε επιχειρήσεων κ.α. χτυπάνε το δικαίωμά μας στη σταθερή δουλειά, χτυπάνε εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Όλο το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης και οι αποφάσεις και οδηγίες της Ε. Ε. έχουν αυτές τις στοχεύσεις.

Επανειλημμένα ενημερώσαμε τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ ότι «η καμπάνα» χτυπάει και για μας. Η υπόθεση των...
συναδέλφων μας συμβασιούχων εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Κέρκυρας όπως και σε άλλες ΔΕΥΑ αλλά και σε Δήμους δείχνει ότι ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι αυτοί είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους, η δουλειά τους εξαρτάται από την κυβερνητική πολιτική, τις αποφάσεις Δικαστηρίων και Δημοτικών Αρχών. Εξαρτάται κάθε φορά από το μέγεθος του κράτους, που χρειάζεται το κεφάλαιο και η Ε.Ε., από τους τομείς που επιλέγουν να επενδύσουν, δηλ. να βγάλουν κέρδη κι όχι από την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 Οι απολύσεις αυτές, όπως και οι προηγούμενες των 9 απολυμένων συναδέλφων μας στη ΔΕΥΑ Μεγάρων, αν και δεν είναι ουρανοκατέβατες, ούτε έγιναν από την μια μέρα στην άλλη, δεν έγιναν ως όφειλε υπόθεση αγώνα της ομοσπονδίας και όλου του κλάδου.
Μεγάλη ευθύνη έχουν οι πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος σε ΠΟΕ ΔΕΥΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΟΕ ΟΤΑ που χρόνια τώρα συνωστίζονται πίσω από κυβερνητικούς σωτήρες.Εφησυχάζουν τους εργαζόμενους, αφοπλίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν αναδεικνύουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους των προβλημάτων μας. Η διέξοδος, που δείχνουν κινείται «εντός των τοιχών» της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε., υπηρετεί το αστικό κράτος και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Κρύβουν συνειδητά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις, η επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, οι περικοπές μισθών, οι απολύσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή των επιχειρηματικών ομίλων για να βγουν από την κρίση. Ότι όλα αυτά τα διαρθρωτικά μέτρα έχουν ληφθεί και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνονται στα μνημόνια διαρκείας, που προωθεί. Εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους σε αυταπάτες ότι μπορεί να σωθούν χωρίς να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Ο αγώνας τους αναλώνεται σε κινητοποιήσεις διαρκείας στα χαρτιά και στα λόγια, χωρίς οργάνωση και απεργούς, σε αμέτρητες συναντήσεις με Κυβερνητικούς παράγοντες, σε προτροπές για δικαστικές αγωγές και κινητοποιήσεις του «τύπου» παρεμπόδισης αποστολής στοιχείων όπως πρόσφατα μας καλεί η ΠΟΕ σχετικά με την ένταξή μας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Έχουν τεράστια ευθύνη και οι Δημοτικές αρχές γιατί χειροκρότησαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και την πολιτική του μονόδρομου της Ε.Ε. και της τρόικας. Εφαρμόζουν την πολιτική των απολύσεων, των ελαστικών μορφών εργασίας, της κατάργησης των οργανικών θέσεων, τα ΣΔΙΤ, το ξεπούλημα υπηρεσιών σε Ιδιώτες, την ανταποδοτικότητα και την επιβολή δυσβάστακτων φόρων και τελών στα λαϊκά στρώματα. Και τώρα εμπαίζουν τους εργαζόμενους ότι τάχα είναι μαζί τους και δεν θέλουν απολύσεις, όπως γίνεται και στην περίπτωση των συναδέλφων στον Δήμο και στη ΔΕΥΑ Κέρκυρας.

Είναι φανερό και από τις εξελίξεις που έχουμε στον κλάδο μας ότι τα αντιδραστικά μέτρα προχωρούν κανονικότατα. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το εξής:

ότι η σχέση κόστους – οφέλους με την οποία οι δημοτικές αρχές, που πίνουν νερό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, αξιολογούν τους οργανισμούς τους, οδηγεί τα ΝΠΙΔ σε ολικές ή μερικές ιδιωτικοποιήσεις (συντήρηση, λειτουργία βιολογικών, καταμέτρηση κλπ των ΔΕΥΑ)
ότι η λογική της βιωσιμότητας των ΔΕΥΑ, οδηγεί σε αύξηση της ανταποδοτικότητας, σε αύξηση της τιμής του νερού, σε μεγαλύτερη δηλαδή επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων
Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να αναλογιστούν ότι παρά τις αμέτρητες επισκέψεις στα Υπουργεία και τις «κάλπικες» πλην όμως στοχευμένες διαβεβαιώσεις από Υπουργούς και Βουλευτές που δημιουργούν επανάπαυση και εφησυχασμό, οι αρνητικές εξελίξεις είναι δεδομένες και επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται συσπείρωση των εργαζομένων σε αγωνιστική κατεύθυνση, με ταξικό προσανατολισμό και συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, που πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Κεφαλαίου.
Χρειάζεται οργάνωση παντού, στα Σωματεία, σε Λαϊκές επιτροπές, σε επιτροπές αγώνα. Να διεκδικήσουμε:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όχι στην κατάργηση οργανικών θέσεων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Η μισθοδοσία των εργαζόμενων να είναι υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπογραφή ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Φθηνό και υγιεινό νερό για το λαό. Να καταργηθεί η ανταποδοτικότητα, γιατί το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Σε κανέναν άνεργο να μην κόβεται το νερό.
Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των υπηρεσιών της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολόγηση του κεφαλαίου.
Καμιά Δ.Ε.Υ.Α. σε ιδιώτη. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στους ΟΤΑ (ιδιωτικοποίηση, εκχώρηση κ.λπ).
Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους μας στη ΔΕΥΑ και τον Δήμο Κέρκυρας. Να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι στις εργασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.