Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται το ρίχνει στη …συνεργασία!

Η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ για την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η «απάντηση» του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα που αποδεικνύουν την όψιμη στάση του απέναντι στους εργάτες (και) της περιοχής μας και την πλήρη στοίχισή του με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την «υγιή επιχειρηματικότητα» όπως αρέσκεται να τους αποκαλεί, είναι …το κάλεσμα για συνεργασία στο ΚΚΕ!
Η τακτική του, όμως είναι αυτή: να σπεκουλάρει πίσω από τα καλέσματα σε συνεργασία με το ΚΚΕ, να εγκλωβίζει και να υφαρπάζει την ψήφο του κόσμου που ξέρει τι σημαίνουν κοινωνικοί αγώνες και ποιος έχει πρωτοστατήσει σε αυτούς. Μάλιστα στην ανακοίνωσή του αυτή, για άλλη μια φορά προωθεί την «αριστεροσύνη» των στελεχών του, όπως εξάλλου κάνει κατά κόρον ιδίως στην περιοχή μας.
Καλούμε όλους όσους θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό και τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τους ξαναβάλει στην φάκα του, να αναρωτηθούν: Τι σχέση έχει με την αριστερά όποιος κάνει τεμενάδες στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, ξημεροβραδιάζεται σε διάφορα φόρουμ στα Τέξας και στις Βρυξέλλες. Όποιος μέσω της κεντρικής του εφημερίδας καλεί τον κάθε Στασινόπουλο να τον στηρίξει με την...
υπόσχεση ότι θα του υπερασπιστεί τα συμφέροντά του καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση. Όποιος μπροστά σε πρόταση για απεργία (στη Χαλυβουργία του Βόλου) ως εκλεγμένος «αριστερός» συνδικαλιστής ψηφίζει λευκό και δηλώνει ότι «οι απεργίες ευνοούν τους εργοδότες». Όποιος συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με κόμμα που θεωρεί τη δράση της Χρυσής Αυγής νόμιμη (Ανεξάρτητοι Έλληνες). Όποιος τα μεγάλα συνθήματα που γράφτηκαν με αίμα: «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ» τα έχει κάνει κουρελόχαρτο δηλώνοντας ότι «σήμερα είναι άλλοι οι καιροί»! Ας σκεφτούν τα λαϊκά στρώματα το βασικό λόγο που ένας τέτοιος «αριστερός» ζητάει απεγνωσμένα από το ΚΚΕ να συνεργαστούν.
Το «Τμήμα Εργατικής Πολιτικής» που με την ανακοίνωσή του – απάντηση στην Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ – έσπευσε να ρίξει ανάθεμα στο Συνασπισμό εξαιτίας της στάσης τους στο Μάαστριχτ και στη Λισσαβόνα, προσπαθώντας να κοροϊδέψει (όπως ακριβώς έκανε και το ΠΑΣΟΚ πάντα) ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι άλλο πράγμα» βιάστηκε. Ή μάλλον δεν πρόλαβε να κρατήσει το δελτίο τύπου του τοπικού βουλευτή τους που στάλθηκε την ίδια μέρα, για την τριμερή συνάντηση με τη ΒΙΣ και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΙΣ που παραβρέθηκε: Όταν σε έναν δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, στον οποίο η εταιρεία έχει απαντήσει με τρομοκρατία και καταστολή, καλείς τον υπουργό να εξασφαλίσει μια «εργασιακή ειρήνη και από τις δύο πλευρές» (η σημείωση δική μας) και να «εφαρμόσει την» αντεργατική «νομοθεσία», ε… άσε τους βερμπαλισμούς για την «αριστερά»! Τόσο αριστεροί είναι και οι ΗΠΑ όταν στη σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ καλούν «και τις δύο πλευρές σε αυτοσυγκράτηση». Αλλά, όταν παίρνεις μαθήματα στο Τέξας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.