Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλη επιτυχία για Κ.Λ. Βόλου και Υ/Χ Σκοπέλου η σύλληψη διακινητών ναρκωτικών.

Μεγάλη επιτυχία στον τομέα της καταπολέμησης διακίνησης ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Βόλου, που, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σκοπέλου, έστησαν επιχείρηση χθες το απόγευμα και συνέλαβαν έναν 27χρονο και έναν 59χρονο, κατοίκους Σκοπέλου, την ώρα που ο πρώτος, όταν έφτασε στο λιμάνι του νησιού, παρέδιδε στον δεύτερο μια συσκευασία δύο κιλών χασίς. Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το περασμένο καλοκαίρι, σε μεγάλη επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, για υπόθεση δενδρυλλίων χασίς (14 μεγάλα βρέθηκαν στην κατοχή του 27χρονου) και 700 γραμμαρίων χασίς που είχε βρεθεί στην κατοχή του 59χρονου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο λιμενάρχης Βόλου, αντιπλοίαρχος Μανώλης Κανάλης, έδωσε λεπτομέρειες για τη μεγάλη αυτή υπόθεση, που αποκαλύφθηκε χάρη στην οργανωμένη επιχείρηση που έστησε το Λιμεναρχείο Βόλου.
Όλα ξεκίνησαν στις 2.15 χθες το μεσημέρι, όταν γινόταν έλεγχος από λιμενικούς του γραφείου Ασφάλειας – δίωξης ναρκωτικών, στους επιβάτες που επιβιβάζονταν στο Flying Cat 6 από το Βόλο για τα νησιά των Σποράδων. Κατά τον έλεγχο, στον ταξιδιωτικό σάκο του 27χρονου, που είναι άεργος, βρέθηκαν δύο ποσότητες χασίς, σε...
πλαστική συσκευασία βάρους δύο κιλών.

Αφού έγινε γνωστό ότι ο νεαρός θα παρέδιδε τα ναρκωτικά στη Σκόπελο, στο δελφίνι μπήκαν πέντε λιμενικοί (τρεις της Ασφάλειας και δύο του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών) και ακολούθησαν τον 27χρονο στο λιμάνι του νησιού. Παράλληλα ενημερώθηκαν για την επιχείρηση, η Εισαγγελία Βόλου και το Λιμεναρχείο Σκοπέλου, για να λάβει διακριτικά μέτρα ασφάλειας στο λιμάνι.

Όταν ο νεαρός επιβιβάστηκε στο λιμάνι, το χώρο προσέγγισε ο 59χρονος, με αυτοκίνητο μάρκας SUZUKI VITARA. Μέσα στο αυτοκίνητο ο 27χρονος παρέδωσε την ποσότητα ναρκωτικών στον 59χρονο, επίσης κάτοικο Σκοπέλου, οπότε έγινε επέμβαση των λιμενικών που συνέλαβαν τους δύο δράστες. Ο δεύτερος δράστης δήλωσε ότι είναι εισοδηματίας και ζει από τα ενοίκια ακινήτων που διαθέτει στην Αθήνα, ενώ ο 27χρονος φαίνεται ότι ζούσε από την πώληση ναρκωτικών, καθώς είναι άεργος.

Στο μεταξύ, για να γίνει έρευνα στο σπίτι των δραστών και επειδή η Ειρηνοδίκης Σκοπέλου απουσίαζε από το νησί, ξεκίνησε Ειρηνοδίκης από το Βόλο, μεταφέρθηκε στον Πλατανιά, όπου την παρέλαβε το πλωτό του Λιμεναρχείου Σκοπέλου για να τη μεταφέρει στο νησί και μάλιστα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες και φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Ακολούθησε, αργά το βράδυ έρευνα στα σπίτια των δραστών και στο σπίτι του 27χρονου δεν βρέθηκε κάτι αξιοποιήσιμο για την έρευνα, ενώ στο σπίτι του 59χρονου, που είναι εισοδηματίας, βρέθηκε ποσότητα χασίς 135,6 γραμ. δύο μεταλλικοί τρίφτες και μια ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας.

Οι λιμενικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο που έγινε η συναλλαγή, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλο το βράδυ στο Λιμεναρχείο Σκοπέλου και σήμερα το πρωί έφτασαν με το Flying Cat 6 στο λιμάνι του Βόλου, για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο 27χρονος, που φαίνεται ότι έγινε «βαποράκι» του 59χρονου, είχε απασχολήσει την Αστυνομία και το περασμένο καλοκαίρι, όταν είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση για ναρκωτικά και είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του 14 μεγάλα δενδρύλλια χασίς, ενώ ο 59χρονος άνδρας κατείχε την μεγάλη ποσότητα των 700 γραμμαρίων χασίς που είχε κατασχεθεί σ’ εκείνη την επιχείρηση.

costagarda.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.