Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Εγκαίνια επέκτασης του ΚΔΑΠ Αλοννήσου

16 χρόνια  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Αλοννήσου «Το Στέκι» λειτουργεί εδώ και δεκαέξι χρόνια στα πλαίσια της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Πρόσφατα επεκτάθηκε το κτίριο όπου στεγάζεται το ΚΔΑΠ, γεγονός το οποίο γιορτάστηκε επίσημα με εγκαίνια, όπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλοννήσου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτιστικών – Αθλητικών – Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΚΔΑ, σύμβουλοι του Δήμου, γονείς των παιδιών, μαθητές και φίλοι του ΚΔΑΠ Αλοννήσου. Με τους καινούργιους χώρους το ΚΔΑΠ Αλοννήσου μπορεί πλέον να φιλοξενήσει 80 παιδιά ανά βάρδια.

Πέρα από το φόρτο των μαθημάτων και των φροντιστηρίων των παιδιών, αποτελεί μια όαση χαράς, έκφρασης, παιχνιδιού και δημιουργίας. Επίσης εξασφαλίζει ελεύθερο χρόνο στους γονείς και περισσότερο στις μητέρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου της παιδικής φροντίδας.

Στο Κ.Δ.Α.Π. φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας 5–12 ετών και το περιεχόμενο του προγράμματος του Κ.Δ.Α.Π. αποτελεί η ενασχόληση με όλες τις μορφές τέχνης. Περιλαμβάνει, μέσα από εξατομικευμένες ή ομαδικές δραστηριότητες,  τμήματα Η/Υ, Αισθητικής Αγωγής (ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές), Κουκλοθέατρου, Θεατρικού και Μουσικοκινητικού Παιχνιδιού, Παιδικής Λογοτεχνίας, Περιβαλλοντικής Αγωγής  και Παιχνιδιών Φυσικής Αγωγής. Όλες οι δραστηριότητες εμπεριέχουν το στοιχείο της δημιουργίας και της κοινωνικής παρέμβασης. Οποιοδήποτε κι αν είναι το αντικείμενο της ενασχόλησης, η διαδικασία έχει πάντα τη μορφή παιχνιδιού και όχι μαθήματος. Συγχρόνως όμως προσφέρει πλούτο αισθητικών ερεθισμάτων, τα οποία βοηθούν τα παιδιά να τελειοποιήσουν τα εκφραστικά τους μέσα.

Στα δεκαέξι χρόνια λειτουργίας, το κέντρο έχει να επιδείξει πολλές εκδηλώσεις, όπως:
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά.

Συμμετοχή στο καρναβάλι του νησιού με διάφορα θέματα και εκδηλώσεις σχετικά με τις αποκριές.

Συμμετοχή στις αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Σεμινάριο χορού Flamengo με την καταξιωμένη δασκάλα χορού Anna Armenini.

Σεμινάριο θεατρικής χορογραφίας με τη διεθνούς φήμης  Γερμανίδας χορογράφου Ulla Weltike.

Παρουσίαση και δραματοποίηση δυο παιδικών βιβλίων, «Σ’ ευχαριστώ ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» και «Παραμυθάδα με τις νότες».

Πασχαλινές εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, τραγούδια και έκθεση χειροτεχνίας των παιδιών του κέντρου.

Συμμετοχή του Κ.Δ.Α.Π. στη ναυτική εβδομάδα της Αλοννήσου με παρουσίαση νησιώτικων χορών και εμφάνιση του μουσικού συγκροτήματος του κέντρου που ερμήνευσε λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.

Καλοκαιρινή εκδήλωση με θέμα «Αγαπάμε τη μουσική» με παρουσίαση κουκλοθέατρου και επίσης συναυλία με την ορχήστρα του Κ.Δ.Α.Π.

Διοργάνωση υπαίθριας παιδικής θεατρικής παράστασης «Το Πανηγύρι των Κλόουν» από το θίασο «Θέατρο-Θέαμα».

Διοργάνωση εκδηλώσεων με αφορμή τις εθνικές επετείους  με παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, ποιημάτων, τραγουδιών και ομιλιών.

Παραγωγή εννέα κινηματογραφικών ταινιών με ηθοποιούς τους μαθητές του Κ.Δ.Α.Π.
Θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε μετάφραση Γιώργη Γιατρομανωλάκη και με κατάλληλη προσαρμογή διαλόγων για τις μικρές ηλικίες. Τα κοστούμια, οι μάσκες, η μουσική επένδυση και τα σκηνικά ήταν δημιουργία του Κ.Δ.Α.Π.

Ετήσιες εκδηλώσεις υπαίθριων παιχνιδιών κίνησης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Διοργάνωσης «MOVEWEEK».

Έκδοση δύο λευκωμάτων, δημιουργία των στελεχών του Κέντρου, με θέμα τα πρώτα χρόνια λειτουργίας

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αλοννήσου υπόσχεται ακόμα περισσότερες εκπλήξεις στους μαθητές, στους γονείς και γενικά σε όλους τους κατοίκους του νησιού.

Το Κ.Δ.Α.Π. Αλοννήσου λειτουργεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτιστικών – Αθλητικών – Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου και με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής Αλοννήσου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.