Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Οι δημοτικές εκλογές είναι μακριά (2019!) και η κόπωση κάποιων πολύ μεγάλη!

Για εγκατάλειψη και μαρασμό του Λουτρακίου κάνουν λόγο δημότες της Σκοπέλου, οι οποίοι διαμαρτύρονται γι’ αυτή την κατάσταση -η οποία είναι ίδια πάνω από μια δεκαετία!- και θέτουν ερωτήματα προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία κατά τη γνώμη μας θα μείνουν αναπάντητα:
- Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να συμπληρωθεί η ασφαλτόστρωση της πλατείας;
- Γιατί δεν επισκευάζετε τις κολώνες φωτισμού και γιατί δεν συντηρούνται συστηματικά;
- Γιατί το Συμβούλιο δεν ζητάει την βοήθεια της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για να βάλει μια τάξη με τα παρατημένα τρέιλερ και βάρκες και να εφαρμόσει τις ειδικές διατάξεις του νόμου;
Στην επιστολή, που έστειλε στην εφημερίδα ο κ. Στέφανος Ν. Στεφάνου αναρωτιέται «πόσο αποτελεσματικοί είναι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στους τομείς αρμοδιότητάς τους» -αυτό είναι απορία πολλών-, ενώ το ερώτημα αν «υπάρχει μακροπρόθεσμο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης με ανάλογο Σχέδιο Δράσης και ιεράρχηση των αναγκών της κάθε κοινότητας», έχω την εντύπωση ότι θα έχει την τύχη των παραπάνω.

Όλα τα ερωτήματα του κ. Στεφάνου και των υπολοίπων δημοτών για το Λουτράκι, τη Γλώσσα, το Νέο Κλήμα και τη Σκόπελο θα απαντηθούν μέσα από “ιλουστρασιόν” φυλλάδια που θα μοιράσουν στους αφελείς στις δημοτικές εκλογές του 2019 οι τότε υποψήφιοι…

Η επιστολή


«Αξιότιμοι Κύριοι,

Πέρασε κιόλας μια βδομάδα από την πρώτη σας ανάρτηση για την Οδό Μιαούλη όπου βρίσκονται τα Ρωμαϊκά κτήρια της Αρχαίας Σελινούντας και τα σταθμευμένα τρέιλερ. Δεν γνωρίζω εάν είχατε κάποια αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς.

Προσέξτε τώρα τις φωτογραφίες από άλλους χώρους του Λουτρακίου με παρατημένα τρέιλερ και βάρκες. Θαυμάστε τον ιδιοκτήτη της βάρκας που είναι αλυσοδεμένη στην κολόνα φωτισμού και άλλες εγκαταλειμμένες βάρκες και αυτοκίνητα.

Απόδειξη της εγκατάλειψης του Χωριού, που είναι η "πύλη" εισόδου της Γλώσσας, η πλατεία με το σιντριβάνι όπου το ανώμαλο οδόστρωμα είναι γεμάτο λακκούβες. Θαυμάστε τους τουρίστες που σέρνουν τις βαλίτσες τους στο χαλίκι και την σκόνη. Προφανώς δεν τους σεβόμαστε και δεν μας νοιάζει που μας κάναν την τιμή να μας επισκεφτούν.

Μερικές ερωτήσεις  προς το Δημοτικό Συμβούλιο:
- Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να συμπληρωθεί η ασφαλτόστρωση της πλατείας ?
- Γιατί δεν επισκευάζετε τις κολώνες φωτισμού και γιατί δεν συντηρούνται συστηματικά ?
- Γιατί το Συμβούλιο δεν ζητάει την βοήθεια της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος για να βάλει μια τάξη με τα παρατημένα τρέιλερ και βάρκες και να εφαρμόσει τις ειδικές διατάξεις του νόμου;

Η απάντηση είναι εύκολη. Λεφτά δεν υπάρχουν ή μήπως πρέπει να αναρωτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο πόσο αποτελεσματικοί είναι ορισμένοι εξ' αυτών στους τομείς αρμοδιότητάς τους;

Η "βαλίτσα" πάει μακριά. Υπάρχει μακροπρόθεσμο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης με ανάλογο Σχέδιο Δράσης και ιεράρχηση των αναγκών της κάθε κοινότητας;

Προφανώς η σεζόν φτάνει στο τέλος της. Οι αρμόδιοι έχουν μπροστά τους 7-8 μήνες για να δράσουν. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να δούμε τις εξελίξεις τον Μάιο του 2017. Μέχρι τότε επιφυλάσσομαι για περαιτέρω ενημέρωσή σας περί Σχεδίου Τουριστικής Ανάπτυξης και Έργων Υποδομής από την εποχή του τέως Δημάρχου Σκοπέλου κ. Μιχελή.

Ελλάδα δεν είναι μόνο Μύκονος και Σαντορίνη, είναι και Σκόπελος και αναρίθμητοι άλλοι προορισμοί. Φτάνει να τους αναδείξουμε σωστά.

Με εκτίμηση,

Στέφανος Ν. Στεφάνου»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.