Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Καταβάλλονται τα σωστά μεροκάματα και ασφαλίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στα έργα αποκατάστασης των ζημιών;

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: «Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι μακριά από το σκεπτικό που είχαμε δώσει τη συγκατάθεσή μας, δεν εκπληρούνται οι προϋποθέσεις για τις οποίες είχαμε συμφωνήσει, τα πράγματα αρχίζουν και "κουτσαίνουν" και γι' αυτό διαχωρίζουμε τη θέση μας...»
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 
Το μπαλάκι στο Σωματείο Οικοδόμων και στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έριξε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, όταν ρωτήθηκε και μαζί με αυτόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, για τις εργασιακές σχέσεις στα έργα αποκατάστασης των ζημιών, που είναι σε εξέλιξη και έχει αναθέσει ο Δήμος σε εργολάβους.
Την ερώτηση έκαναν
ο πρόεδρος Σπύρος Πατσής και 
ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Κορέντης, 
εξουσιοδοτημένοι από το Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων. Οι δύο συνδικαλιστές ρώτησαν αν καταβάλλονται τα σωστά μεροκάματα και αν ασφαλίζονται όλοι όσοι εργάζονται στα έργα.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Σκοπέλου είπε:

«Οι μελέτες που έγιναν και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό μας Συμβούλιο προβλέπουν, εκτός από το κατασκευαστικό κομμάτι και πόσα ένσημα πρέπει να κολληθούν ανάλογα με το έργο.
Ο Δήμος δεν μπορεί και δεν έχει την υποχρέωση να παρακολουθεί αν πληρώνονται σωστά οι εργαζόμενοι, αν ασφαλίζονται ή πόσο μεροκάματο παίρνουν. Υποχρέωση του Δήμου είναι όταν ο εργολάβος έρθει για πληρωμή να ελέγξει την κατάσταση του ΙΚΑ και αν έχουν καταβληθεί τα αναλογούντα ένσημα.»

Κλείνοντας ο Δήμαρχος και ρίχνοντας το μπαλάκι στο Σωματείο είπε:

«Αν υπάρχει μαύρη εργασία ή δεν καταβάλλεται το σωστό μεροκάματο το Σωματείο Οικοδόμων, χρησιμοποιώντας τις ελεγκτικές υπηρεσίες μπορεί να διαπιστώσει τί συμβαίνει και όχι ο Δήμος, ο οποίος δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.»

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Παίρνοντας τον λόγο πάνω στο θέμα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Ραμαντάνης είπε σχετικά:

«Πρέπει να γίνει σαφές -για όσους δεν το γνωρίζουν- ότι η παράταξή μας είχε συμφωνήσει και υπήρξε ομοφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως προς τον τρόπο διαχείρισης των 7-8 έργων, με το σκεπτικό ότι θα δοθεί με απευθείας ανάθεση με δύο όρους:

• ο ένας ήταν ότι με την απευθείας ανάθεση θα γίνουν πιο γρήγορα τα έργα για να προλάβουμε τον χειμώνα που έρχεται και αυτή τη στιγμή είμαστε ανέτοιμοι και

• ο δεύτερος ήταν να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ντόπιου εργατικού δυναμικού.

Δυστυχώς και οι δύο όροι έπαψαν να ισχύουν με τον τρόπο που εξελίσσονται τα έργα και γι' αυτό τον λόγο, ήδη από το προηγούμενο συμβούλιο διαχωρίσαμε τη θέση μας. Ουσιαστικά δύο μόνο εργολάβοι, οι οποιοι απασχολούν ελάχιστους εργαζόμενους, έχουν αναλάβει τα έργα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν και να ζητούν για κάποια από αυτά παρατάσεις... Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι μακριά από το σκεπτικό που είχαμε δώσει τη συγκατάθεσή μας, δεν εκπληρούνται οι προϋποθέσεις για τις οποίες είχαμε συμφωνήσει, τα πράγματα αρχίζουν και "κουτσαίνουν" και γι' αυτό διαχωρίζουμε τη θέση μας...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.