Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Οι στρατηγικές διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και ο ρόλος του ενεργού πολίτη

Σκιάθος / Εκδήλωση με εισηγητή τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα,
Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας
στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Οι στρατηγικές διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και ο ρόλος των ενεργών πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, θα τεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016, και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Skiathos Palace στη Σκιάθο, με εισηγητή τον κορυφαίο επιστήμονα Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο "Η Σκιάθος" και το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Skiathos Palace και της Aegean/Olympic Air.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από...
φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές αλλά και η λήψη προληπτικών μέτρων πριν την εκδήλωσή τους.
Ο διακεκριμένος Πανεπιστημιακός είναι διεθνής προσωπικότητα, έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό έργο του, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα αντικείμενα της Τεκτονικής και Δυναμικής Γεωλογίας, της Γεωλογίας Περιβάλλοντος, της Σεισμοτεκτονικής, της Αντισεισμικής Θωράκισης, της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και Υδάτινων Πόρων, της Γεωτεχνικής Μηχανικής, του Περιβαλλοντικού Χωροταξικού Σχεδιασμού κ.α. Πολλές από τις δημοσιεύσεις αφορούν ερευνητική εργασία στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στην Ινδία, στην Αλγερία, στην Ινδονησία, στην Ταϊλάνδη, στο Πακιστάν, στην Κίνα, στην Αϊτή, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ιαπωνία και στο Νεπάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.