Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σκιάθος / Μέχρι την Κυριακή η έκθεση - αφιέρωμα στον Ζήση Οικονόμου

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι» διοργανώνει Έκθεση Σκιαθιτών ζωγράφων, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, στο Μπούρτζι. Η έκθεση θα είναι ανοικτή μέχρι και την Κυριακή 18.9.2016, από τις 7:00 ως τις 10:00 μ.μ.

Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στον Σκιαθίτη ποιητή Ζήση Οικονόμου (1911-2005), σε μια ωραία συνάντηση της Ζωγραφικής με την Ποίηση. Θέμα της Έκθεσης είναι ο τίτλος της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών ποιητικής συλλογής του Ζήση Οικονόμου, «Αιθρία Σιγή».

Τα εγκαίνια της Έκθεσης έγιναν το Σάββατο, 10.9.2016, σε μια ωραία εκδήλωση, όπου η φιλόλογος κα Φιλίτσα Βερβέρη διάβασε ποιήματα του τιμώμενου ποιητή Ζήση Οικονόμου και η Σκιαθίτισσα πιανίστρια Μαριάννα Ρηγανά έδωσε ένα ρεσιτάλ πιάνου με έργα των Σούμπερτ, Ραχμάνικοφ και Σοπέν.

Την Έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου χαιρέτησε...
ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ, προσφορά του Σούπερτ Μάρκετ Αστέρας.
Στην Έκθεση εκθέτουν έργα τους οι καλλιτέχνες: Αθανασία Αρμαμέντου, Απόστολος Καρδέλης, Βούλα Κουτούμπα, Κώστας Κουτούμπας, Ειρήνη Μέισον, Γιάννης Μιτζέλος, Γιώργος Πασχάλης, Γκέιλ Σταθάκη, Νατάσα Χριστέλλη.

Το πανέμορφο νησί της Σκιάθου εμπνέει την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και αποτελεί τη γενέτειρα πολλών και σπουδαίων καλλιτεχνών. Στόχος του Συλλόγου, όπως τόνισε η πρόεδρος κ. Κατερίνα Κουρκούμπα – Δελακουβία, είναι η διοργάνωση κι άλλων εκθέσεων Σκιαθιτών ζωγράφων για τη θερινή περίοδο του 2017.

1 σχόλιο:

  1. Λυπᾶμαι ποὺ τὸ προτείνω ὁ ἐκ τῆς γείτονος νήσου Σκοπέλου φίλος πάντα τῆς φιλομουσου Σκοπέλου, ὅμως νομιζω ὄτι εἶναι καιρὸς νὰ τιμηθοῦν καὶ ἄλλα μεγαλα ὀνόματα:τῶν Ἰω. Ν. Φραγκούλα καὶ Χρήστου Β. Χειμώνα, ποὺ τίμησαν τὴ Σκιάθο ὅσο λίγοι. Ποιὸς δὲ θυμᾶται τὰ Σκιαθίτικα τοῦ Φραγκουλα καὶ τὸ περ.Σκιαθος τοῦ Χρήστου που μὲ κόπο, μερακι καὶ μὲ στερήσεις μᾶς πρόσφερε....Ἄχ, καημένε Χρῆστο νωρὶς μᾶς ἔφυγες, ἀλλὰ δὲ Σὲ ξεχνᾶμε. π.κ. ν. καλλιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.