Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Σκόπελος | Άναψαν φωτιά 2 μόλις μέτρα από το πευκοδάσος, ενώ η πρόβλεψη έλεγε "υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς"!

Βάζουν φωτιές και μέτα οι ίδιοι ή κάποιοι παρόμοιοι σε επίπεδο "εξυπνάδας"
βγαίνουν στα κανάλια και μιλούν για τα πυροσβεστικά που δεν σηκώθηκαν
εγκαίρως, για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλα ανόητα...
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!
Την ίδια μέρα που από την Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας εκδόθηκε ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, όπου οι Βόρειες Σποράδες είχαν συμπεριληφθεί στον ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (δείκτης 3) ανεύθυνοι άναψαν φωτιά 2 μέτρα (!) από τα πεύκα!
Φωτιά άναψαν στην άμμο, στην παραλία του Σταφύλου, ανεύθυνοι "ρομαντικοί", οι οποίοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην δημοφιλή παραλία, αδιαφορώντας για το τί θα μπορούσε να συμβεί στο πευκοδάσος, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην άμμο και για τις μετέπειτα συνέπειες...

Βέβαια, από τέτοια άτομα θα ακούσεις τις ίδιες πάντα βλακείες ότι «η φωτιά ήταν ελεγχόμενη...», ότι «...δεν είχε αέρα» και πολλά άλλα "έξυπνα", λες και το άναμμα της φωτιάς εξαρτάται από την κρίση του κάθε ανόητου, που μπορεί να θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και πολλές φορές ανθρώπινες ζωές, μη έχοντας διδαχθεί τίποτα από τις πρόσφατες, φονικές, πυρκαγιές.

Ίσως, με τέτοια, εγκληματική κάποιες φορές, νοοτροπία που έχουν κάποιοι, θα ήταν καλό να υπάρξουν πινακίδες σε "ευαίσθητα" σημεία του νησιού που να γράφουν τα αυτονόητα:
ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ
γιατί μετά βγαίνουν οι δικηγόροι τους και λένε «...δεν το γνώριζαν»!