Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Οργάνωση-Αντίσταση ο δρόμος του λαού! Στηρίξτε - Ψηφίστε ΚΚΕ(μ-λ)

Το ΚΚΕ(μ-λ), συμμετέχει αυτόνομα σε αυτήν την εκλογική διαδικασία με στόχο να αναδείξει τις απόψεις και τις κατευθύνσεις του όσο πιο πλατιά μπορεί. 
Μανώλης Βλαχοσταμάτης
Υποψήφιος Μαγνησίας
ΚΚΕ (Μ-Λ)
Τώρα που οι αυταπάτες των «εύκολων λύσεων» και των «ψευτοσωτήρων» γκρεμίζονται, ξεκίνησαν τους εκβιασμούς προσπαθώντας να μας βάλουν στη λογική του «μικρότερου κακού».  Ωστόσο γνωρίζουμε πως θα κινηθούν από τις 8 Ιούλη όποιος κι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση. Είτε είναι η ΝΔ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε κάποιος κυβερνητικός συνασπισμός. Οι κατευθύνσεις από τα ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας έχουν ήδη δοθεί, και βάζουν στο στόχαστρο δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα και από κανέναν επίδοξο διαχειριστή, παρά μόνο τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, την ένταση της επίθεσης απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Ακόμα κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, όλος ο λαός κατανοεί πως δεν βγήκαμε από τα μνημόνια. Πως τα βάρβαρα μνημόνια «είναι εδώ» και διαμορφώνουν συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Συνθήκες πλήρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Ανεργίας και φτωχοποίησης του λαού με στόχο την αύξηση της ροής πραγματικού πλούτου προς το μεγάλο κεφάλαιο.
Μια πολιτική αντιλαϊκή, που προκειμένου να συνεχιστεί ανεμπόδιστα, οχυρώνεται απέναντι στους αγώνες του «εχθρού-λαού». Με την ενίσχυση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και το προμοτάρισμα των φασιστικών και εθνικιστικών δυνάμεων.

Όσο για τα όποια επιδόματα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απλά για να «χρυσώσει το χάπι». Γιατί επί της ουσίας οι όποιες διαπραγματεύσεις του με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, είχε να κάνει με το χαλάρωμα της θηλιάς του χρέους των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και ταυτόχρονα την κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα  και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Αποδείχθηκε μάλιστα η πιο αμερικανόδουλη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση, μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε ορμητήριο της πολεμικής μηχανής των φονιάδων του ΝΑΤΟ. Προώθησε τους σχεδιασμούς των Αμερικάνων στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Έδεσε ακόμα πιο σφιχτά το λαό και τη χώρα στο άρμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Εμπλέκοντας το λαό και τη χώρα, από τη μια στους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών (κυρίως των ΗΠΑ και της ΕΕ), και από την άλλη στους ανταγωνισμούς της ντόπιας αστικής τάξης με αυτήν της Τουρκίας, με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο του πολέμου να βρίσκεται στο κατώφλι μας. Μια πολιτική που στηρίζει και η ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα.

Το ΚΚΕ (μ-λ) στέκεται επίσης απέναντι στις αυταπάτες που σπέρνουν και οι δυνάμεις της Αριστεράς. Είτε εντός, είτε εκτός κοινοβουλίου. Γιατί το όποιο καλό αποτέλεσμα των εκλογών, δε σημαίνει αυτόματα πως έχουν αλλάξει και οι συσχετισμοί στην κοινωνία. Οι συσχετισμοί αλλάζουν μέσα από την ταξική πάλη και στο πεδίο της ταξικής πάλης και μόνο. Στις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνονται καθημερινά. Μια πάλη που συνεχίζει αδιάκοπτα. Και το χρέος των δυνάμεων της Αριστεράς είναι να συμβάλλουν στο να αλλάξουν αυτοί οι συσχετισμοί, προς όφελος της εργατικής τάξης και του λαού.

Απέναντι σε όλο αυτό, το ΚΚΕ(μ-λ) προωθεί τη μόνη ρεαλιστική απάντηση. Και αυτή είναι η πρόταση πάλης που καταθέτει στο κίνημα. Ότι μόνο η εργατική τάξη και ο λαός με την πάλη τους μπορούν να ανατρέψουν αυτήν την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική. Για αυτό και παλεύουμε να ανοίξουν δρόμοι οργάνωσης της αντίστασης του λαού, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Για την ενίσχυση και τη δημιουργία εστιών αντίστασης όπου ζει, σπουδάζει και εργάζεται ο λαός και η νεολαία και τη συνένωσή τους σε ένα πλατύ Μέτωπο Αντίστασης-Διεκδίκησης και Πάλης ικανό να σταματήσει την επίθεση. Αλλά και για την ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής-αντιπολεμικής πάλης στο κίνημα. Ενάντια στα δεσμά της εξάρτησης από ΗΠΑ-ΕΕ. Για την αποτροπή του πολέμου και τη φιλία των λαών.

Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ(μ-λ) προωθεί και τη λογική της Κοινής Δράσης των δυνάμεων της Αριστεράς μέσα στο κίνημα και για το κίνημα. Για την ανασύσταση-ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος.

Γιατί λοιπόν κάποιος να ψηφίσει ΚΚΕ(μ-λ) στις 7 Ιούλη;
Για όλα αυτά και όχι μόνο για αυτά.
Γιατί δεν καλούμε το λαό να μας στηρίξει για να γίνουμε «σωτήρες» ή «αριστερή αντιπολίτευση» στη βουλή, αλλά σαν μια άποψη που συμβάλλει στη συγκρότηση της λαϊκής πάλης μέσα στο λαό και μαζί με το λαό, για την ανατροπή της επίθεσης.

Γιατί χαμένη ψήφος είναι αυτή που θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα και τις φασιστοομάδες, που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης.

Γιατί δεν έχουμε προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας, αλλά πρόταση πάλης για  οργάνωση - αντίσταση και διεκδίκηση για τη βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής. Με κατεύθυνση την αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, κόντρα στο συμβιβασμό, για την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό.

Γιατί το ΚΚΕ(μ-λ) στηρίζεται οικονομικά μόνο στα μέλη και τους φίλους του και δεν δέχεται κρατική χρηματοδότηση. Γιατί θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι οικονομικά και πολιτικά από τις δυνάμεις του συστήματος.

Στις 7 Ιούλη στηρίξτε-ψηφίστε 
Μανώλης Βλαχοσταμάτης
Υποψήφιος Μαγνησίας