Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου εγκατέστησε τον πρώτο συμπιεστή ανακλυκλώσιμων υλικών σε Λιμάνι

Ο ηλεκτρικός συμπιεστής ανακυκλώσιμων που προμηθεύτηκε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου τοποθετήθηκε  στο λιμάνι της Λιναριάς και ξεκίνησε δοκιμαστική λειτουργία! Και είναι ο πρώτος στη Χώρα που τοποθετήθηκε σε Λιμάνι!
Ξεκίνησε να συμπιέζει τα κουτάκια αλουμινίου, τα πλαστικά μπουκάλια νερού & αναψυκτικών και τα χαρτοκιβώτια.

Μετά από μικρή δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας θα εκτιμηθούν οι ανάγκες και ο παραγόμενος όγκος ώστε να δοθούν οι σχετικές κατευθύνσεις σε καταστήματα και ιδιώτες της περιοχής του Λιμανιού.


Όποιες ποσότητες αποσταλούν, έστω και μικρές, θα συμβάλουν στην περιβαλλοντική αποσυμφόρηση αλλά και στον ορθότερο τρόπο σκέψης και δράσης μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής επιδιώκει την προώθηση υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς με δράσεις που υλοποιούνται από το #skyrosproject το πρόγραμμα που ιδρύθηκε το 2015 από την καθηγήτρια περιβαλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόσφατα κοσμήτορα του τμήματος Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα Κωνσταντίνα Σκαναβή και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου Κυριάκο Αντωνόπουλο. Το Λιμάνι της Σκύρου είναι μέλος των ευρωπαϊκών οικολογικών λιμένων (ECO PORTS) και το τουριστικό καταφύγιο του Λιμένα είναι το μοναδικό Δημόσιο τουριστικό λιμάνι με Γαλάζια Σημαία.