Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Δεν έχουν καμιά σημασία οι εκλογές στα προτεκτοράτα

Γράφει ο
Παναγιώτης Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος

Ακούω τελευταία, όλη την ώρα, στον περίγυρο μου  «Τι να ψηφίσω στις επόμενες βουλευτικές εκλογές;», όπως ακούω και το «δεν έχω τί να ψηφίσω στις εκλογές» και τραβώ τα μαλλιά μου (που δεν έχω).

Είναι απερίγραπτα αυτά που συμβαίνουν στο προτεκτοράτο, αλλά οι ραγιάδες έχουν στηθεί στα τέσσερα και περιμένουν τον καινούργιο «μεσσία» για να τους σώσει. Χωρίς την παραμικρή αντίδραση και ο καθένας για την πάρτη του.

Η πρόσφατη ιστορία της χώρας μας έχει διδάξει πως χρειάζεται κάθε φορά μια νέα κυβέρνηση για να περάσει το νέο Μνημόνιο. Η κυβέρνηση του Γιωργάκη πέρασε το 1ο μνημόνιο και έπεσε στις εκλογές. Η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων πέρασε το 2ο μνημόνιο και έπεσε στις εκλογές. Η  κυβέρνηση  Τσίπρα πέρασε το 3ο μνημόνιο και αυτή με την σειρά της ετοιμάζεται να πέσει στις επόμενες εκλογές, για να έρθει η νέα κυβέρνηση του Κούλη να περάσει το δικό της 4ο Μνημόνιο και πάει λέγοντας.

Η Ελλάδα προσποιείται ότι είναι μια κανονική, κυρίαρχη, δημοκρατική χώρα, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα προτεκτοράτο με στοιχεία αποικίας και μπανανίας. Και αυτό δεν αλλάζει με κανένα Τσίπρα και κανένα Μητσοτάκη. Αυτό μόνο οι Έλληνες μπορούν να το αλλάξουν.

Μετά από 8 χρόνια από την χρεοκοπία της χώρας –και στον δρόμο για το 4ο μνημόνιο–, δεν πιστεύω πως οι Έλληνες θα εξεγερθούν, αν και οι πάντες βλέπουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι πια ένας βάλτος. Οπότε τι σημασία έχουν οι εκλογές; Το έχω ξαναγράψει: Οι εκλογές δεν έχουν καμιά σημασία στα προτεκτοράτα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η πιο υγιής αντίδραση των Ελλήνων στις επόμενες εκλογές θα ήταν να μην πάνε να ψηφίσουν.

Τι θα συμβεί αν δεν πάμε να ψηφίσουμε;

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές (Σεπτ. 2015) το ποσοστό της αποχής έφτασε το 44,1% και ήταν το μεγαλύτερο της Μεταπολίτευσης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  σήμερα έχει το 18% του εκλογικού σώματος. Αν η αποχή φτάσει στο 70% το κυβερνών κόμμα θα έχει γύρω στο 10% του εκλογικού σώματος.  Με τέτοια επίπεδα αποχής τίποτα δεν θα είναι το ίδιο την επόμενη μέρα και η οποία κυβέρνηση και κόμματα θα  ξέρουν καλά πως δεν έχουν λαϊκή νομιμοποίηση, δεν είναι νομοποιημένα από την κοινωνία. Επομένως, στις επόμενες εκλογές να βάλουμε στόχο η αποχή να ξεπεράσει το 70 %.

Δεν αλλάζει τίποτα

«Μα δεν θα περάσει το επόμενο Μνημόνιο, αν δεν πάω να ψηφίσω;», αναρωτιέται κάποιος. Γιατί, τώρα που ψηφίζεις, δεν περνούν τα Μνημόνια; Το ΟΧΙ θριάμβευσε με 61,3% στο δημοψήφισμα του Τσίπρα και πριν κλείσουν οι κάλπες, είχε γίνει ΝΑΙ. Ούτε οι εκλογές, ούτε τα δημοψηφίσματα μετράνε στην Ελλάδα. Η γνώμη των Ελλήνων δεν μετράει. Ούτε τα κόμματα μετράνε. Το μόνο που πετυχαίνουν τα κόμματα στα προτεκτοράτα είναι να κρατούν διαιρεμένους, παθητικούς και ανίσχυρους τους πολίτες. Μια καλή απάντηση των πολιτών στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας έφτασε στην χρεοκοπία, είναι να μην πάει κανένας Έλληνας στην κάλπη.

Να ξαναπάρουμε τη χώρα μας

Αυτό που έχει σημασία τούτη τη στιγμή είναι να πάρουμε τη χώρα μας πίσω. Αφού την πάρουμε, μπορούμε να σκοτωθούμε μεταξύ μας οι δεξιοί με τους αριστερούς και όλους τους άλλους. Αλλά πρέπει να πάρουμε τη χώρα  μας πίσω.  Η αποχή από τις εκλογές στα προτεκτοράτα είναι μια πατριωτική πράξη, είναι μια συνειδητή πράξη ευθύνης.

ΥΓ: Τα καλύτερο είναι πως, όταν τα λες αυτά, σε βγάζουν  περίεργο. Ή σου λένε «ε, και τι να κάνουμε;» με ύφος κακομοίρας, θεούσας γριάς. Από την άλλη, όμως, δεν είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι, και όχι με τα ψέματα και τα εθνικά «μεγαλεία» των ημερών της «ευημερίας». Αυτή είναι η ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει άλλη. Επίσης, σκέφτομαι πως μπορεί αυτό να θέλουν πραγματικά οι Έλληνες. Αυτό που συμβαίνει σήμερα. Αν δεν το ήθελαν, κάποιοι θα αντιδρούσαν. Εσείς βλέπετε κανέναν να αντιδρά; Εγώ εκείνο που βλέπω μόνο είναι …τσιπουρακι, φραπεδάκι και στριφτό τσιγαράκι. Οι Έλληνες έχασαν την χώρα τους με τα χέρια (και τα βρακιά) κάτω, και τους φταίει ...ο Ρουβίκωνας. Εντάξει, εδώ χρειάζονται ψυχίατροι.