Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Σκιάθος | Ανησυχία και θλίψη για περιβαλλοντικές και πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή των Κουκουναριών

Εδώ και πολύ καιρό οι κάτοικοι της Σκιάθου παρακολουθούμε με ανησυχία και θλίψη να γίνονται συνεχείς καταγγελίες για περιβαλλοντικές και πολεοδομικές παραβάσεις στην περιοχή των Κουκουναριών, καταγγελίες που στρέφονται σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα. 
Καταγγελίες για κλείσιμο των παραλιών, λύματα που χύνονται από αγωγό στα Αμπελάκια, ξεραμένα δέντρα! Βλέπουμε φωτογραφίες με σκουπίδια να καίγονται, ελάχιστα μέτρα από το δάσος των Κουκουναριών και μάλιστα σε ώρες και περίοδο που απαγορεύονται οι φωτιές, κομμένα δένδρα να καίγονται. Η αλλοίωση του περιβάλλοντος είναι εμφανής, με μία απλή σύγκριση με προηγούμενες φωτογραφίες του πρόσφατου παρελθόντος. Παρά τις συνεχείς καταγγελίες, η υπεροπτική αδιαφορία και περιφρόνηση στις διαμαρτυρίες των πολιτών και η αλαζονική επίδειξη ισχύος δημιουργούν ερωτηματικά.

Μόνο οι υπεύθυνοι για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Σκιάθου δεν φαίνεται να ανησυχούν γι’ αυτή την κατάσταση! Οι Κουκουναριές, το αισθητικό δάσος μεγάλου φυσικού κάλλους, που προστατεύεται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura, το καμάρι της Σκιάθου αφήνεται στην ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία.

Καλούμε τους αρμόδιους, Δήμο Σκιάθου, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δασική Υπηρεσία, Λιμενικό, να ελέγξουν τις καταγγελίες και τη νομιμότητα των παρεμβάσεων που έγιναν και να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον από κάθε αυθαιρεσία και παρανομία.
Καλούμε τον Δήμο Σκιάθου να ενημερώσει τους κατοίκους της Σκιάθου για τις ενέργειες που έκανε και πρόκειται να κάνει για τις παρανομίες που καταγγέλλονται. Να ενημερώσει για τις ενέργειες τις οποίες θα κάνει που θα υποχρεώσουν σε διασφάλιση της νομιμότητας.                                     
Σύλλογος Σκιαθιτών
“Οι Δύο Αλέξανδροι”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.