Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον «κοσμοκαλόγερο» | «Θαλασσινοί Έρωτες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ο Δήμος Σκιάθου, σε συνεργασία με το Σπίτι - Μουσείο “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” διοργανώνουν εκδήλωση θεσμό, μνήμης και τιμής για τον «κοσμοκαλόγερο», με την τριπλή θεατρική παράσταση «Θαλασσινοί έρωτες» σε σκηνοθεσία της Μίρκας Γεμεντζάκη,  το Σάββατο  4 Ιανουαρίου 2020, στις 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου “Μπούρτζι” του Δήμου Σκιάθος.

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό τρίπτυχο των ερωτικών διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που ταξιδεύει στην Σκιάθο, τιμώντας την φετινή επέτειο από τον θάνατο του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα. Μια παράσταση που εντάσσεται ταυτόχρονα και στον κύκλο δράσεων του Δήμου,  κάτω από τον γενικό τίτλο «Η Σκιάθος των ποιητών».

Η Νάνα Παπαδάκη, η Μαρία Καστάνη και η Λένα Μακρή ερμηνεύουν τα διηγήματα «Έρως - Ήρως», «Έρωτας στα χιόνια» και «Όνειρο στο κύμα», στην σκηνοθεσία της αείμνηστης Μίρκας Γεμεντζάκη, σε μία μοναδική παράσταση των «Θαλασσινών Ερώτων».
Η παράσταση, η οποία φιλοξενείται στη γενέτειρα του σπουδαίου συγγραφέα, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, φιλοξενήθηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές στην σκηνή του θεάτρου "Φούρνος", στο κύριο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Αισχυλείων, στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και στο Αφιέρωμα στη Μίρκα Γεμεντζάκη, το 2014.

«Αυτό που με οδήγησε στον Παπαδιαμάντη είναι η γλώσσα του, που για μένα είναι μουσική, τόσο ξεκάθαρη που ένας μουσικός βρίσκει αμέσως το ρυθμό. Η αφήγηση είναι το θεατρικό είδος που εκφράζει τις προσδοκίες μου για το θέατρο. Αλλά αυτή την τέταρτη φορά που ανεβάζω Παπαδιαμάντη ήταν η μαγική λέξη ‘κοσμοκαλόγερος’. Οι έρωτες του όχι μόνο για τη φύση, αλλά και τον άνθρωπο τον έκαναν τον πιο αθώο ερωτικό μυθιστοριογράφο», είχε αναφέρει η Μιρκα Γεμεντζάκη στο σκηνοθετικό της σημείωμα.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Π. Τζούμας.

«Θαλασσινοί Έρωτες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Σκηνοθεσία: Μίρκας Γεμεντζάκη
Σκιάθος  | 4 Ιανουαρίου 2020 | 19.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.