Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Βόλος | Παρουσίαση του λευκώματος της Σκιάθου «Φωτομνήμες που μας ταξιδεύουν…»

Ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», αποδέχθηκε πρόταση του καπετάν Γιάννη Παρίση, Προέδρου του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, προκειμένου να συνδιοργανώσουν μια σημαντική εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιαστεί το λεύκωμα  «Φωτομνήμες που μας ταξιδεύουν…», μια έκδοση του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020,στις 7.30 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του κτιρίου «Ματσάγγου», 28ης Οκτωβρίου 78, 2ος όροφος, στον Βόλο.

Οι «Φωτομνήμες που μας ταξιδεύουν…», παρουσιάζουν μοναδικά τεκμήρια για τη ζωή στη Σκιάθο του παρελθόντος, είναι χωρισμένες σε 14 ενότητες και αποτυπώνουν την καθημερινότητα των Σκιαθιτών από τον 19ο αιώνα, μέχρι τον πρώτο καιρό της Μεταπολίτευσης.
Στο λεύκωμα αποτυπώνεται υλικό με αγαπημένα για το νησί θέματα, όπως είναι τα καρνάγια, ο Σκιαθίτης και η θάλασσα, τα ταξίδια, η παραδοσιακή φορεσιά, θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, επαγγέλματα, εκδρομές και πανηγύρια, σχολικές και στρατιωτικές αναμνήσεις, καφενεία και καθημερινή ζωή.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, η  Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου –  Μουσείου Ύδρας, Ντίνα Αδαμοπούλου, θα κάνει την πρώτη παρουσίαση, για να ακολουθήσει ο Συγγραφέας και  Δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος.

Ο Γιάννης Φαφούτης, Φωτογράφος – Ερευνητής θα παρουσιάσει μια ολιγόλεπτη προβολή  ψηφιακής απεικόνισης, από το υλικό του λευκώματος.

Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση του Προέδρου Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής παράδοσης Σκιάθου, Γιάννη Θ. Παρίσση και η εκδήλωση θα κλείσει από από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.