Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα δημοσιεύματα σε σχέση με τον ΧΥΤΑ Φυλής και τη συζήτηση για την «ποιότητα» του RDF που καίει η ΑΓΕΤ στο Βόλο

Η πιθανή ύπαρξη ραδιενεργών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής βγάζει στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Η επίκληση των ελέγχων που γίνονται με δείκτες οι οποίοι καθορίζονται από οικονομικά κριτήρια και όχι με βάση την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος είναι κενό γράμμα, όπως έχει αποδειχτεί πλέον σε αναρίθμητες περιπτώσεις. Η δε «νομιμότητα» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η γραπτή διασφάλιση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων όπως της ΑΓΕΤ από μεριάς κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμου και όλου του κρατικού μηχανισμού.
Οι ρήτρες που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και οι αδειοδοτήσεις της περιφέρειας Θεσσαλίας που τις συμπληρώνουν, δίνουν τη δυνατότητα να καίγεται SRF-RDF με πλαστικό, διοξίνες, ραδιενεργά και άλλα επικίνδυνα και θανατηφόρα υλικά και για το λόγο αυτό είναι εκ του πονηρού η συζήτηση περί «ποιότητας» του σκουπιδιού που καίγεται και η δήθεν διασφάλισή του με «ελέγχους». Ο λαός του Βόλου με τα μαζικά συλλαλητήρια του προηγούμενου διαστήματος έχει δηλώσει την ξεκάθαρη απαίτηση να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ στην ΑΓΕΤ, να μην φτιαχτεί εργοστάσιο παραγωγής SRF/RDF στην περιοχή, να πάρει πίσω η Περιφέρεια Θεσσαλίας τις αδειοδοτήσεις προς την ΑΓΕΤ.

Λα.Σ. Θεσσαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.