Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Η Οργάνωση Μελών Σποράδων του ΣΥΡΙΖΑ για τις "παρεμβάσεις" στη Σκόπελο

Σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, βιώνουμε μια πρωτοφανή οικολογική κρίση. Βιώνουμε τις κλιματικές αλλαγές, την καταστροφή των δασών, την επέκταση των πόλεων και την εξαφάνιση των ελεύθερων χώρων, την ανεξέλεγκτη ρύπανση, τον περιορισμό της βιοποικιλότητας... 
Το Νησί της Σκοπέλου ενταγμένο στο δίκτυο Natura βρίσκεται ενώπιον μίας καταστροφής, η οποία συντελείται στο όνομα της "αποκατάστασης" και της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης.

Βαρέα οχήματα κινούνται πάνω από αμμοθίνες προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή στην φυσική αναγέννηση και καταστρέφοντας τη συνοχή του αμμώδους εδάφους.

Πληροφορούμαστε από τον τοπικό Τύπο ότι σημαντικές παρεμβάσεις και έργα, που πρέπει να γίνουν στην παραλία Αμπελική (Ασκληπιείο) γίνονται δίχως τις απαραίτητες έγγραφες άδειες από τους αρμόδιους φορείς και αναρωτιόμαστε γιατί τέτοια προχειρότητα... Δέντρα "κουρεύονται" στο όνομα της ΚαλλιΘΕΑΣ (των αρχαίων ημών προγόνων...).

Παράλληλα η τσιμεντοποίηση του "Δ" στο παλιό ποταμάκι της άμμου, ενός μικρού αλλά σημαντικού υδροβιοτόπου, ολοκληρώνει το παζλ της καταστροφής του, το όποιο ξεκίνησε την δεκαετία του '90 σκεπάζοντας το με τσιμέντο, με αποτέλεσμα την βιβλική καταστροφή όλης της περιοχής στην βροχόπτωση του 2015.

Για εμάς 
«Η προστασία του περιβάλλοντος, δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, δεν είναι σημαία ευκαιρίας για τα κόμματα και την πολιτική, η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι η μάχη του μέλλοντος…»

Καλούμε την Δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενημερώσει σχετικά σε όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει και δυστυχώς μαζευτήκαν πολλά!

Οργάνωση Μελών Σποράδων
του ΣΥΡΙΖΑ