Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκιάθου για τα Δημοτικά Συμβούλια 4 Απριλίου και 14 Απριλίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έφερε προτάσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και συνολικά σε όλο το λαό. Τις προτάσεις αυτές καταθέσαμε στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με ερωτήματα αλλά και ψηφίσματα, από τα οποία μετά από μεγάλη επιμονή του εκπροσώπου μας αναγνώστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το ένα μετά από τροποποίηση την οποία αποδεχτήκαμε.

Η σημερινή “εκ περιφοράς” συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς τα θέματα και τις προτάσεις που έχουμε βάλει ως ψήφιση επιβεβαιώνουν την πλήρη ταύτιση της Δημοτικής Αρχής με τη γενική πολιτική που ακολουθείται σε όλα τα επίπεδα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, απουσίαζε το ψήφισμά μας για την Υγεία (1) που διεκδικεί άμεσα μέτρα στήριξης του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και ζητά την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.

Προτάσεις ουσιαστικές, για ελάφρυνση των σκιαθιτών δεν τέθηκαν ούτε τώρα, ούτε την προηγούμενη φορά προς ψήφιση. (2)

Ζητάμε εκ νέου ενημέρωση για τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα των Κουκουναριών. (3)


Όσον αφορά την αναφορά που έγινε από την παράταξη του κ. Πλωμαρίτη για αναπάντητα ερωτήματα από το Δήμαρχο προς την παράταξή μας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι για το ζήτημα των Κουκουναριών δεν ασχολούμαστε τις τελευταίες 10 μέρες αλλά από την εποχή που βγήκε το ακίνητο για πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ, συνεπώς να μην κάνουν “κηδεία με ξένα κόλλυβα”. Άλλωστε τις προθέσεις της Αντιπολίτευσης για το ζήτημα τις αντιλήφθηκε όποιος παρακολουθούσε τη συζήτηση καθώς έδωσαν μάχη να μην μπει καν σε ψηφοφορία το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα δάση και τις ακτές κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και να αναιρεθεί μετά τη δημοσίευσή του.

Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν επίσης για τα τεστ για τον Κορονοϊό, που δόθηκαν περίπου 5.000€ με απευθείας ανάθεση, ενώ η πληροφόρηση που υπάρχει από το Κέντρο Υγείας είναι ότι δεν χρησιμεύουν μιας και τα αποτελέσματα κάνουν 4 μέρες να βγουν, δηλαδή πολύ περισσότερο από μία διακομιδή στο Βόλο. Ζητήσαμε πληροφορίες αν πρόκειται για τεστ εγκεκριμένα από τον ΕΟΔΥ. Απαντήσεις δεν πήραμε.

Φέραμε για συζήτηση αίτημα πολιτών της Αμμουδιάς με υπογραφές για να επαναφερθούν οι κάδοι που έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, με τη Δημοτική Αρχή να εμμένει στην στάση της που έχει φέρει μεγάλες δυσκολίες στους κατοίκους.

Δίνουμε ξανά στη δημοσιότητα τις προτάσεις μας και καλούμε όλο το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του για την αποφυγή της συζήτησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο από Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση.

(1) Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκιάθου για τη Δημόσια Υγεία

Οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της υγείας με το ζήτημα του κορονοϊου έφεραν στο προσκήνιο τις διαχρονικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου σε υλικά αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.

Οι ελλείψεις είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις Κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που απογύμνωσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Η ατομική ευθύνη θέλουμε να συνδυαστεί και με κρατική ευθύνη.
Ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό
Με ευθύνη του Κράτους και όχι ιδιωτών να πραγματοποιούνται τεστ για πιθανά κρούσματα κορονοϊού
Τη χρηματοδότηση εξολοκλήρου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Την άμεση επίταξη κάθε ιδιωτικού μέσου υγείας και ένταξη του προσωπικού στον Κρατικό Σχεδιασμό.

(2) Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκιάθου 
Μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 Απαλλαγή από τα τροφεία στο παιδικό σταθμό του Δήμο Σκιάθου για
το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστός
- Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για
τα κλειστά καταστήματα.
- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και από την καταβολή μισθωμάτων για το επόμενο
εξάμηνο των μικροεπαγγελματιών, που μισθώνουν δημοτική περιουσία.
- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους για τα μικρά καταστήματα και τις μικρές
επιχειρήσεις όσο παραμένουν κλειστά. Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για τα
χρέη τους προς το Δήμο.

-Καμιά διακοπή σε φως, νερό τηλέφωνο, ίντερνετ.
-Κανένα μέτρο αναγκαστικής είσπραξης σε λαϊκές οικογένειες και
αυτοαπασχολούμενους
-Απαλλαγή ευπαθών ομάδων από δημοτικά τέλη και τιμολόγια ΔΕΥΑ, μείωση 50%
για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά
-Μείωση 50% στο Τέλος Κοινοχρήστων Χώρων, έκδοση άδειας κατάληψης χώρου με
συμβολικό τίμημα, πληρωμή τον Αύγουστο
-Μείωση και των τιμών Κτηματικής και
τιμών εκκίνησης πιθανών δημοπρασιών.
-Απαλλαγή επί τετράμηνο τιμολογίων ΔΕΥΑ για επιχειρήσεις αυτοαπασχολουμένων
που μένουν κλειστές.
- Απαλλαγή επί τετράμηνο ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού
για επιχειρήσεις αυτοαπασχολουμένων που μένουν κλειστές- Μείωση για το
υπόλοιπο έτος.
-Καταγραφή και προμήθεια μέσω Σχολικών Επιτροπών ή Δήμου με κρατική
χρηματοδότηση όλων των μέσων που θα απαιτηθούν για τους μαθητές που θα
χρειαστεί να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση με προτεραιότητα σ΄ αυτούς της Γ΄
Λυκείου.
- Παροχή τροφής αλλά και φαρμάκων στις ευπαθείς ομάδες και σε όσους θα το έχουν ανάγκη.
- Δημιουργία δομής με μόνιμο χαρακτήρα “Βοήθεια στο σπίτι” με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

-Χρηματοδότηση των Δήμων από το Κράτος στο μέτρο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών

H πρότασή μας ισχύει για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και θα πρέπει να επανεξεταστεί  ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν τα μέτρα. 

(3) Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Σκιάθου για τους βόθρους σε Μπανάνα και Κουκουναριές

Σε πρόσφατη περιοδεία μας σε Μπανάνα και Κουκουναριές διαπιστώσαμε τη παρουσία βόθρου στις Κουκουναριές αλλά και την κατασκευή νέου στη Μπανάνα. Επισυνάπτουμε και φωτογραφικό υλικό.

Τα παραπάνω τα καταγγείλαμε με ανακοίνωση σε όλα τα διαθέσιμα τοπικά μέσα και θα έπρεπε ήδη η Δημοτική Αρχή να έχει προχωρήσει σε διερεύνηση.

Ερωτάσθε:
•  Τι ενέργειες θα κάνετε για να απομακρυνθούν οι βόθροι από τις παραλίες;


Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκιάθου

Η παράταξή μας όλο το τελευταίο διάστημα έχει δώσει μάχη μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αναδειχθούν τα αποτελέσματα της λεγόμενης τουριστικής και “αειφόρου” ανάπτυξης. Αναδείξαμε με στοιχεία τις ανεπαρκείς κινήσεις και “δράσεις”,  κατά τα άλλα, της Δημοτικής Αρχής για το μεγάλο πρόβλημα με την επένδυση στα Αμπελάκια – Μπανάνα. Δεν μας κάνει εντύπωση που ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά να καταδικάσει τις ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Παράλληλα καλέσαμε και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση, πράγμα που από ότι φαίνεται συνειδητά δεν κάνουν.

Για ακόμη μία φορά καταγγέλλουμε στους Σκιαθίτες  με στοιχεία από φωτογραφίες αλλά και δική μας αυτοψία αγωγούς με άγνωστο και ενδεχομένως επικίνδυνο περιεχόμενο για τη Δημόσια Υγεία στη Λίμνη του Αγίου Γεωργίου. Αληθεύει ότι γνωρίζει προσωπικά ο Δήμαρχος το πρόβλημα στην περιοχή;

Στην παραλία της Τζανεριάς αγωγός που ήρθε στην επιφάνεια λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας. Τι αδειάζει αυτός ο αγωγός στη θάλασσα;

Ο αγωγός στα Αμπελάκια που αποδεδειγμένα με στοιχεία, που ο Δήμαρχος αλλά και πολίτης μας έφεραν στη δημοσιότητα, και εδώ και πολλούς μήνες γνωρίζουμε ότι είναι λύματα, έχει ελεγχθεί;

Καλέσαμε και τη Δημοτική Αρχή αλλά και τις άλλες παρατάξεις να πάρουν θέση για τη νέα μεγάλη επένδυση που δρομολογείται για την Αγία Ελένη. Τηρούν σιγή ιχθύος.

Καθημερινά έχουμε φωτογραφίες με φορτηγά να φορτώνουν κομμένες Κουκουναριές ήρθαν ξανά στα χέρια μας. Φαίνεται ότι πάνω στην αναμπουμπούλα του ¨κορονοϊού” βρήκε την ευκαιρία ο επιχειρηματίας να ξεμπερδέψει μια και καλή με το δάσος.

Χορτάσαμε με “ενέργειες” της Δημοτικές Αρχής για τα μάτια του κόσμου. Οι υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η άναρχη τουριστική ανάπτυξη που επικροτούν με τις πολιτικές που ακολουθούν η Δημοτική Αρχή και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου φέρνουν κέρδος για τα μεγάλα ξενοδοχειακά και τουριστικά κεφάλαια. Το καθεστώς “all inclusive” που φέρνουν δεν έχει κανένα όφελος για τους μικρομεσαίους στην εστίαση, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα εμπορικά καταστήματα.
Η κουβέντα που γίνεται περί “νομιμότητας” δεν έχει καμία αντικειμενική βάση. Οι νόμοι αλλάζουν και καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου, εν μέσω μίας νύχτας εάν χρειαστεί. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα αστικά δικαστήρια, χωρίς να όμως καταδικάζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν γίνει.

Η καταστροφή του περιβάλλοντος μόνο ως δυσφήμιση θα λειτουργήσει για το νησί μας και θα ισοπεδώσει τον τουρισμό, που τόσο επικαλούνται.

Καλούμε όλους τους Σκιαθίτες σε επαγρύπνηση. Μόνο με την κινητοποίησή μας θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση!

Καταδίκη της “αναπτυξιακής” πολιτικής που θέλει τα δάση μας καυσόξυλα στη μηχανή των μεγαλοξενοδόχων

Αρκετά με τη μόλυνση των θαλασσών και των λιμνών μας! Θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο κόσμο και όχι στα “μαυρόνερα” των καπιταλιστών!

Ερωτάσθε:

• Για τις καταγγελίες μας αλλά και πολιτών στη λίμνη του Αγίου Γεωργίου τι ενέργειες κάνατε ή θα κάνετε;

• Για τον αγωγούς σε Τζανεριά και Αμπελάκια έχετε κάνει ελέγχους για να διαπιστώσετε τι αδειάζουν στη θάλασσα;