Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου από Σωματεία και Φορείς του νησιού

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου και οι φορείς των Γυναικών, των Αλιέων, των Συνταξιούχων και εργαζομένων στους Δήμους βρέθηκαν σήμερα (13-4-2020) στις 11 το πρωί έξω από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, για μια συμβολική διαμαρτυρία στον αύλειο χώρο τού δοκιμαζόμενου από τις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων Κέντρου Υγείας Σκοπέλου και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους υγειονομικούς, αλλά και σε όσους εργάζονται αυτές τις δύσκολες ημέρες για να στηρίξουν το δοκιμαζόμενο από την πανδημία λαό.

Κατά τη σύντομη συμβολική διαμαρτυρία και συμπαράσταση προς τους υγειονομικούς, δεν είδαμε ούτε έναν από το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντου Υγείας να βγει έξω, έστω να δει τί συμβαίνει… Ένα γεγονός που μας προκάλεσε εντύπωση και μας έβαλε σε σκέψεις…

Εκ μέρους των φορέων μίλησε το μέλος του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας ο Γιώργος Γούλας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:

«Η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, αφήνει το λαό απροστάτευτο, χωρίς μέσα προστασίας και κυρίως αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, τους υγειονομικούς, οι οποίοι δίνουν τη μάχη σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία και μονάδες υγείας με υποβαθμισμένο ιατροτεχνολογικο εξοπλισμό.

Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας πρώτα και κύρια στους υγειονομικούς, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη για την ενίσχυση και τη στήριξη του λαού, όπως οι εργαζόμενοι στους δήμους, στα σούπερ μάρκετ, σε όλους όσους είναι αναγκαίο να εργαστούν, με ρίσκο της υγείας τους και να στηρίξουν τη δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:
• Άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.
• Αποκατάσταση  των κτιριακών υποδομών και προμήθεια όλων των αναγκαίων μέσων και εξοπλισμού
• Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών και  εργαστηριακών κέντρων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
• Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.
• Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
• Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
• Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν.
• Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.
• Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
• Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται και τους συνταξιούχους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Να σταματήσει πλέον αυτός ο εμπαιγμός με τη “μελέτη του Κέντρου Υγείας”…
Δεν είμαστε μόνο σήμερα εδώ! Είμαστε καθημερινά στον αγώνα… Να θυμάστε και στην “κρίση” και στην “ανάπτυξη” τα βάρη θα μετατεθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Είμαστε εδώ με καλυμμένα στόματα και υψωμένες γροθιές…»