Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Οι θέσεις της παράταξης «Σκόπελος, όλοι μαζί!» στην 3η / 2021 συνεδρίαση της ΔΕΥΑ

Θέσεις της Δημοτικής Παράταξης «ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» επί των θεμάτων της 3ης / 2021 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκοπέλου.

Διορισμός δικηγόρου προς απόκρουση της αγωγής ΑΦΟΙ ΓΚΟΥΜΑ ΟΕ.

Προκειμένου να εκπροσωπηθεί η εταιρεία 

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ.

Πάγια ρύθμιση 100 δόσεων με ελάχιστο ποσόν 50,00 ευρώ. 

Δεν αναφέρεται στην εισήγηση ποιες χρεώσεις θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπαχθούν όλες προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πατριώτες μας.

Υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για υποβολή αίτησης;

Ο όρος πάγια σημαίνει ότι εφεξής θα μπορούμε να εντάσσουμε σε ρύθμιση κάθε εκδιδόμενο λογαριασμό;

Δεν αναφέρεται ποιος θα αποφασίζει για την ρύθμιση.

Ποιες οι επιπτώσεις από την ακύρωση της ρύθμισης;

Υπάρχουν εύλογα ερωτήματα και ζητάμε άλλη μια φορά συνεδριάσεις        μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των πολιτών

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμπατριώτες μας

• Αποδοχή όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπ. Αυτ/ση ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του ΥΠΕΣ και έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στις προσκλήσεις ΑΤΟ1 Υποδομές ύδρευσης, ΑΤΟ2 Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων, ΑΤΟ3 Παρεμβάσεις και δράσεις της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων και ΑΤΟ9 Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του προγράμματος πολιτική προστασία – προστασία δημόσιας υγείας – τεχνική βοήθεια.  

Πρέπει να αξιοποιηθεί για το καλό του νησιού μας το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο η σχετικό πρόγραμμα. 

Παρατηρούμε στην εισήγηση δεν αναφέρεται το έργο αποχέτευσης Σταφύλου για το οποίο απ' ό,τι έχουμε πληροφορηθεί υπάρχει σχεδόν έτοιμη μελέτη.

Για το έργο ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης νήσου Σκοπέλου δεν μπορούμε μέσα από την εισήγηση να έχουμε σαφή αντίληψη τι περιλαμβάνει.

Δεν υπάρχει αναφορά στην πρόσκληση 09 που να αφορά εκπόνηση μελετών. 

Είναι αδιανόητο για την παραταξη μας να μην έχουν γνώμη επι των έργων που πρόκειται να κατασκευαστούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και να μην δίνεται η δυνατότητα συνδιαμόρφωσης άποψης, αλλά το πρόγραμμα να το σχεδιάζει ο κ Περίσσης στο γραφείο του και τα μέλη να καλούνται να το υπογράφουν μόνο.   

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ γιατί πιστεύουμε στην αξιοποίηση του προγράμματος αλλά για το πώς το αξιοποιεί η Δημοτική Αρχή ας βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματα τους.

Συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης τιμών για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στις προσκλήσεις ΑΤΟ1, ΑΤΟ2,ΑΤΟ3 και ΑΤΟ9.

Για την συγκρότηση της επιτροπής δεν προτείνεται κανείς συγκεκριμένα. 

Δεν γίνεται αναφορά του νόμου που την προβλέπει καθώς και ποιοι πρέπει να την απαρτίζουν. 

Εκτός αν θέλετε να διορίσετε μια επιτροπή που θα της δίνουν κείμενα κι αυτή θα υπογράφει. 

Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε επιτροπή φάντασμα

Ψηφίζουμε: ΚΑΤΑ

Υδροδότηση π. Μεθόδιου Αλεξίου

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ με την προϋπόθεση για την υδροδότηση του ακινήτου ιδιοκτησίας π Μεθόδιου Αλεξίου, να ισχύσει ότι προβλέπεται στον κανονισμό της ΔΕΥΑ για τις συνδέσεις αλλά και τις χρεώσεις, ό,τι δηλαδή ισχύει για όλους τους συμπολίτες μας. 

Τιμολογιακή πολιτική για τα σχολεία του Δήμου 

Η κατανάλωση του πόσιμου νερού που καταγράφεται στους υδρομετρητές των σχολείων να χρεώνεται με το μισό του ελάχιστου οικιακού τιμολόγιου και όχι με το ελάχιστο οικιακό τιμολόγιο που εισηγείστε. Πλήρη απαλλαγή από το ειδικό τέλος άρθρο 11 Ν1069/80 και το τέλος αποχέτευσης σε ποσοστό 10% επι της αξίας της καταναλισκόμενης ποσότητας νερού και όχι 20% που εισηγείστε.   

Ο εκπρόσωπος της παράταξης και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΣκοπέλου

Κωνσταντίνος Π. ΛΕΜΟΝΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.