Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο καπετάν Μανώλης Σοφικίτης (φωτοαφιέρωμα)


Σε ηλικία 92 ετών (γεν. το 1929) έφυγε σήμερα από ζωή ο παλαίμαχος ναυτικός Μανώλης Σπ. Σοφικίτης, γνωστός και αγαπητός σε όλους τους Σκοπελίτες και ιδιαίτερα σε ναυτικούς και ψαράδες, αφού ήταν καπετάνιος στο ιστορικό “Θήρα” και μετά και μέχρι τα τελευταία χρόνια τον βλέπαμε πάνω στο καΐκι του -την μεγάλη του αγάπη- να το φροντίζει…


Μια αναφορά για τα μαθητικά τού καπετάν Μανώλη, διαβάζουμε σε άρθρο του Γιάννη Σίσκου (→εδώ):

«Ένας άλλος μαθητής ήταν ο καπετάν Μανόλης Σπ. Σοφικίτης, του οποίου η αυξημένη επιμέλεια στα μαθήματα συγκίνησε τον καθηγητή - διευθυντή Ανδρέα Κουκορίνη, σε βαθμό που ο τελευταίος τον "διόρισε" επιμελητή - βοηθό στην τάξη του για να υποκαθιστά την παρουσία του, όταν εκείνος απουσίαζε ή όταν αργούσε να έλθει από τη Γλώσσα. Ο καπετάν Μανόλης είχε μεγάλη κλίση και στα φιλολογικά μαθήματα, ιδιαίτερα στην ιστορία. Μου απήγγειλε απέξω, ακούραστα, σελίδες ολόκληρες από τον Ηρόδοτο στα αρχαία Ελληνικά!»







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.