Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Στο ίδιο έργο (παγωμένοι) θεατές…


Στο «ψυγείο» έχουν μπει οι Βόρειες Σποράδες, από τη συνεχόμενη διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά κυρίως από την ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδίου πολιτικής προστασίας. Για άλλη μια φορά φάνηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού, που είδε τα σχέδια επί χάρτου να γίνονται κουρελόχαρτα. 

Δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο μέσα στην κακοκαιρία και σε συνθήκες πανδημίας, καθώς σε πολλά από  αυτά ο μόνος τρόπος θέρμανσης ήταν με το ηλεκτρικό ρεύμα, εκτεταμένες οι περιοχές χωρίς υδροδότηση. 

Η Κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους υποστελεχωμένους και χωρίς χρηματοδότηση Δήμους, που συμβάλλουν κι αυτοί με τη σιωπή τους στην απόκρυψη των τεραστίων ευθυνών μιας πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  η οποία βάζει στο ζύγι κόστους όφελος την προστασία της  ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας. Στις βροχές πνιγόμαστε, στο χιονιά παγώνουμε, στις υψηλές θερμοκρασίες καίγεται η Ελλάδα από άκρου εις άκρον… 

Οι περικοπές στη συντήρηση του δικτύου χάριν της κερδοφορίας του ΔΕΔΔΗΕ πάνε παρέα με τα παραμύθια της πράσινης ανάπτυξης, των αγωγών ενέργειας και ο λαός στο μαγκαλακι… 

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κατάσταση, δεν μπορεί να είναι άλλο από το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας δεν είχε τη δυνατότητα να λειτουργήσει τη γεννήτρια και να τοποθετηθεί τελικά ιδιωτική… Τελικά οι παράτες για την έναρξη των εμβολιασμών, οι φωτογραφίες με τις δωρεές και οι «αγαστές συνεργασίες» με τις τοπικές αρχές ήταν για τα «πανηγύρια». 

Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα ούτε για τη δημοτική αρχή, που όπως και οι προηγούμενες δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει ούτε τη λειτουργία του δημαρχείου… 

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο λαός πρέπει να διεκδικήσει με την πάλη του τις συνθήκες ζωής που δικαιούται, με ενιαίο κρατικό φορέα Ενέργειας, αναβαθμισμένο δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, με κρατική χρηματοδότηση, υπηρεσίες στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό, μέσα και εξοπλισμό. 

Κανένα σπίτι δεν πρέπει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, θέρμανση, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες της κακοκαιρίας και της πανδημίας.

Να ληφθεί άμεσα πρόνοια για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, να εξασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία του Κέντρου Υγείας με ασφαλείς συνθήκες για τους υγειονομικούς και τους ασθενείς! 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 15/2/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.