Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Κοινωνικό Άουσβιτς: Φασισμός ο στιγματισμός μέσω υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αυτές οι δια της τεθλασμένης υποχρεωτικότητες των εμβολιασμών, είτε πρόκειται για ιδιώτες επιχειρηματίες (βλέπε ξενοδόχους, αεροπορικές εταιρείες, κλπ), είτε για οργανισμούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα( βλέπε δήμους και περιφέρειες ) έχουν αρχίσει να γίνονται χιονοστιβάδα. 

Γράφει ο
Παναγιώτης Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος

Ακόμα κι εγώ που από την αρχή αυτής της πανδημίας έλεγα ότι θα υπάρξουν κοινωνικές αντιπαλότητες και συγκρούσεις με το απαράδεκτο κλίμα βιοτρομοκρατίας που δημιουργήθηκε στον πληθυσμό, δεν φανταζόμουνα ποτέ ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο των ακραίων κοινωνικών συγκρούσεων, της ακραίας απεμπόλησης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ακραίας ισοπέδωσης κάθε διεθνούς σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την βιοηθική. 

 «Αντιεβολιαστές» και υποχρεωτικότητα εμβολιασμού covid

Αν και επισήμως, δια στόματος Πρωθυπουργού, δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, εν τούτοις άρχισαν κάποιοι καλοπροαίρετοι να κάνουν λόγο για …«αντιεμβολιαστές» και πιστοποιητικά εμβολιασμών.

Ας δούμε, όμως, πρώτα ποιοι είναι αυτοί οι «αντιεμβολιαστές» που κάποιοι, μάλλον κακοπροαίρετα, προσπαθούν να τους κρεμάσουν την ταμπέλα στον λαιμό.

Αυτοί, λοιπόν, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι οποίοι αποδεδειγμένα είναι υπέρμαχοι των εμβολίων, αφού όχι μόνον έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους με όλα τα εμβόλια που προβλέπονται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, χωρίς αντίρρηση και χωρίς ποτέ κανείς να τους εξαναγκάσει, αλλά πολλοί απ' αυτούς έχουν πληρώσει  από την τσέπη τους τους για κάποια, το κόστος των οποίων δεν το καλύπτετε το ασφαλιστικό τους ταμείο. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, δεν αρνούνται, ούτε αμφισβητούν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Απλά, εκφράζουν τις δικαιολογημένες τους επιφυλάξεις για το αν θα εμβολιαστούν στην παρούσα φάση πάνω στη βάση της προσωρινής και υπό ορούς ταχείας αδείας κυκλοφορίας του συγκεκριμένου εμβολίου και του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι μελέτες που αφορούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του. (Η ίδια εταιρεία που το παράγει δηλώνει –προς τιμή της– πως αυτές οι μελέτες είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν το 2023, γι’ αυτό και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των ενδεχομένων παρενεργειών του).

Πιστοποιητικά εμβολιασμών

Αμφιβάλω αν εκείνοι που έχουν ανοίξει αυτήν την συζήτηση περί υποχρεωτικότητας και πιστοποιητικού εμβολιασμών έχουν πράγματι συνειδητοποιήσει ποσό εγκληματική είναι αυτή η τακτική. Μια τακτική που βλάπτει σοβαρά το πρόγραμμα των εμβολιασμών, δημιουργώντας στους πολίτες καχυποψία και ανασφάλεια. Τορπιλίζουν την ιδία την προσπάθεια των εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό προκαλώντας τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Αν δεν έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμών δεν θα μπορείς να ταξιδέψεις»

Αυτά τα παπαγαλάκια που διασπείρουν τέτοιες φήμες/απειλές το μόνο που καταφέρνουν είναι ζημιά στην εμβολιαστικη εκστρατεία, γι’ αυτό και κάποιος πρέπει να τα συμμαζέψει. Δεν ξέρω ποιοι και γιατί διακινούν αυτά τα ψευδή. Μάλλον για να δημιουργήσουν κλίμα. Πάντως, η πραγματικότητα είναι ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει τεκμηριωθεί ακόμα –είπαμε ότι οι μελέτες είναι σε εξέλιξη– ότι το εμβόλιο εμποδίζει την μετάδοση. Μέχρι τούτη τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το λεγόμενο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού για ταξίδι είναι ΑΧΡΗΣΤΟ !

Επομένως, αυτή τη στιγμή ακόμα και ο εμβολιασμένος πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση (test) κορωνοϊού για να διαπιστωθεί αν είναι φορέας του ιού, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και ο μη εμβολιασμένος. Αν αύριο διαπιστώσουμε ότι το εμβόλιο εμποδίζει την μετάδοση κατά 90 -95 %, τότε θα συζητήσουμε, όχι την απαγόρευση ταξιδιού, αλλά ΑΝ χρειάζονται προϋποθέσεις για έναν που ταξιδεύει χωρίς να είναι εμβολιασμένος. Αν έχεις εμβολιάσει όλο τον πληθυσμό, δεν είναι ο μη-εμβολιασμένος που είναι κίνδυνος για τους άλλους, αλλά ο ίδιος κινδυνεύει από τους άλλους. Δηλαδή, ο μη εμβολιασμένος παίρνει ρίσκο για τον εαυτό του.

Όπως προανέφερα, τούτη την στιγμή δεν υπάρχει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου. Αν αποδειχθεί ότι το εμβόλιο προστατεύει κατά 20 ή 30% την μετάδοση, τότε αυτό κρίνεται ανεπαρκές και επομένως θα πρέπει να ισχύσουν τα ίδια για τους μη εμβολιασμένους και τους εμβολιασμένους.

Είναι πλέον φανερό ότι οι επισπεύδοντες δημιουργούν κοινωνικές αντιπαλότητες και κοινωνικό διχασμό. Δημιουργούνται δυο ομάδες στην κοινωνία, οι οποίες θα έλθουν σε ρήξη, η οποία με την σειρά της μπορεί να λάβει ακραία χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, κάποιοι –ακουσία η εκούσια– το προκαλούν. Δεν μπορούμε να διχοτομούμε την κοινωνία χαρακτηρίζοντας όσους έχουν μια αμφιβολία και ένα σκεπτικισμό ως ακραίους αντιεμβολιαστες και μάλιστα να τους ισοπεδώνουμε και να τους βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με έναν παιδεραστή, έναν ναζιστή, έναν παρακμιακό και παράνομο. Αυτό λέγεται κοινωνικός στιγματισμός.

Είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα για μια ιατρική πράξη, όπως ο εμβολιασμός. Αυτό το ατομικό δικαίωμα κατοχυρώνεται μέσα από διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στην εθνική νομολογία των χωρών που τις έχουν υπογράψει και υπερισχύουν των εθνικών νομών όταν έρχονται σε σύγκρουση  με αυτούς (conflict). Χρησιμοποιώντας εκβιαστικά μια ιατρική πράξη, όπως ο εμβολιασμός, παραβιάζει όχι μονό το ιατρικό απόρρητο, αλλά και η αρχή της ισονομίας και της δικαιοσύνης όπως αυτά ορίζονται  από το διεθνές δίκαιο.

Η οικουμενική διακήρυξη για την βιοηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα (UNESCO 2005) περιλαμβάνει στα πλαίσια της δικαιοσύνης και της ισονομίας –μια από τις 4 βασικές αρχές της βιοηθικής– τις αρχές της μη διάκρισης και του μη στιγματισμού.

Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει άμεσα, γιατί απεμπολούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία ήταν ως τώρα αδιαπραγμάτευτα και μη συζητήσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.