Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Πλησιάζει η κακοκαιρία «Μήδεια»: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου

Η κακοκαιρία «Μήδεια» βρίσκεται προ των πυλών, με τον κρατικό μηχανισμό να τίθεται σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις που θα προκύψουν από τα έντονα φαινόμενα.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκοπέλου αναφέρει τα εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες, η κακοκαιρία «Μήδεια» θα επηρεάσει την χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά: χαμηλές θερμοκρασίες, θυελλώδεις ανέμους, παγετό, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις και πιθανές χιονοστρώσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από τα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία την Κυριακή να επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της νήσου της Σκοπέλου

Κατόπιν σημερινής τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκοπέλου, υπό την Προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, παρουσία όλων των Υπηρεσιακών Παραγόντων και εκπροσώπων των Δήμων της Μαγνησίας, απευθύνουμε τις κάτωθι συστάσεις προς τους πολίτες της Σκοπέλου:

• Να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των άνω έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση.

• Σε περίπτωση που η μετακίνηση κρίνεται αναγκαία, να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή.

• Να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, κατά τις μετακινήσεις τους με αυτοκίνητο.

• Οι κτηνοτρόφοι να εφοδιαστούν με επάρκεια ζωοτροφών. 

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι από τους συμπολίτες μας, ιδιαιτέρως οι ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και οι  ηλικιωμένοι, δεν έχουν πρόσβαση σε αναγκαία τρόφιμα και φάρμακα, μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες Κοινότητες του Δήμου Σκοπέλου, ήτοι στην Κοινότητα Σκοπέλου, στην Κοινότητα Γλώσσας και στην Κοινότητα Έλιους.  

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.


Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη. 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 

ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.