Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σκιάθο

Τις τελευταίες μέρες έχουμε έρθει μπροστά σε μία τρομακτική πραγματικότητα με πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού στο νησί. Είχαμε από καιρό προειδοποιήσει για τη “γύμνια” του Κέντρου Υγείας, τα ελλειπή μέτρα στα σχολεία, την ανάγκη για επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς σε τακτικότερα χρονικά διαστήματα.


Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώθηκε, “ξεγυμνώθηκε” κάθε προπαγανδιστικό “success story” της Δημοτικής Αρχής, μιας και το Δημαρχείο έγινε πηγή διάδοσης του covid-19.

Ξεγυμνώθηκαν κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή της ΝΔ που έχουν αφήσει το Κέντρο Υγείας Σκιάθου εδώ και χρόνια στο έλεος και αντί να το ενισχύσουν με υλικά και μόνιμο προσωπικό, κάνουν τον “πλασιέ” των χορηγιών και των δωρεών ιδιωτών.

Και ενώ όλοι δήλωναν έτοιμοι να για τον εμβολιασμό των κατοίκων της Σκιάθου, πλέον καλούμαστε να μετακινηθούμε εκτός νησιού το εμβόλιο.

Είναι απαράδεκτη η απόφαση εν μέσω πανδημίας να κλείνει το Κέντρο Υγείας και να εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Χρειαζόμαστε 3 ώρες και αρκετά έξοδα για να μετακινηθούμε στην κοντινότερη μονάδα δημόσιας υγείας!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να ανοίξει το Κέντρο Υγείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται:

• Προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών, μόνιμων που να ικανοποιούν τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Υγείας στη Σκιάθο.

• Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της υγείας και να επιταχθεί άμεσα ο ιδιωτικός τομέας. Όσο εμείς δεν έχουμε πρόσβαση στην Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, οι ιδιώτες θησαυρίζουν.

• Για τα σχολεία ζητάμε να αυξηθούν οι αίθουσες με χρησιμοποίηση ελεύθερων χώρων του Δήμου ώστε να μειωθούν σε 15 οι μαθητές σε κάθε τάξη. Να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους τους καθηγητές. Τακτικά τεστ σε όλους τους μαθητές για να αποφεύγεται η διασπορά.

• Προσλήψεις μόνιμων στον καθαρισμό των σχολείων για να απολυμαίνονται τακτικά οι τάξεις.

• Στις δημοτικές υπηρεσίες να διασφαλιστεί με ευθύνη της δημοτικής αρχής η αποσυμφόρηση του χώρου εργασίας με χρήση τηλεργασίας για όσο χρειαστεί, με πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε όλο το λαό να μην μείνει αμέτοχος μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται. Όσο η κυβέρνηση “παπαγαλίζει” την ατομική ευθύνη, τόσο λιγότερα λεφτά δίνει για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας. 

Ζητάμε να συγκληθεί έκτακτο μονοθεματικό  Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα της Υγείας.

9/3/2021


_________________________



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.