Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Κατατέθηκε ψήφισμα στο Κογκρέσο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


Την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο  στην Ελλάδα ζητούν από το Λονδίνο, με διακομματικό ψήφισμα που κατέθεσαν στο αμερικανικό Κογκρέσο, δύο ομοσπονδιακοί βουλευτές.

Η κίνηση στήριξης του πολυετούς αιτήματος της Αθήνας από την Δημοκρατική Κάρολιν Μαλόνι και τον Ρεπουμπλικανό Κωνσταντίνο Μπιλιράκη έγινε με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Επανάστασης του 1821.

Στο ψήφισμά τους τονίζουν ότι «ενόσω γιορτάζουμε την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει τη μάχη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα -τα σπουδαιότερα παραδείγματα καλλιτεχνικής έκφρασης και ομορφιάς - να επιστρέψουν σπίτι τους. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι ζωτικά κομμάτια της Ιστορίας της Ελλάδας».

Η Λίνα Μενδώνη σε δήλωσή της ευχαριστεί τους δύο βουλευτές τονίζοντας ότι «οι συμπρόεδροι στο Ελληνικό Συμβούλιο (Hellenic Caucus) της Ομοσπονδιακής Βουλής, προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ωστόσο, από κοινού υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημα της χώρας μας».

«Αυτή η κίνησή τους καταδεικνύει ότι ο οποιοσδήποτε διαχειρίζεται πολιτιστικά αγαθά παρανόμως αποκτηθέντα μένει προσκολλημένος σε αποικιοκρατικές αντιλήψεις. Η κατ᾽ εξακολούθηση παράνομη κατοχή πολιτιστικών αγαθών είναι ζήτημα Δημοκρατίας» προσθέτει η υπουργός Πολιτισμού.

«Η Ελλάδα, παρά τους πρόσφατους ισχυρισμούς περί νόμιμης κατοχής των Γλυπτών εκ μέρους του Λονδίνου, δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ νόμιμη κατοχή, νομή και κυριότητα των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο. Τα Γλυπτά κατέχονται παρανόμως, όπως τεκμαίρεται από τα ιστορικά δεδομένα» καταλήγει κ. Μενδώνη.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.