Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου: «Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου
– Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα»

«Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου – Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα» είναι το μήνυμα που στέλνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας.

Στους δρόμους της Σκοπέλου βρέθηκαν μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου κάνοντας αφισοκόλληση, μοιράζοντας φυλλάδια της ΟΓΕ και ζητώντας από τις εργαζόμενες γυναίκες, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις γυναίκες του μικρομάγαζου, αυτές που βοηθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις, τις νέες γυναίκες, νέες μητέρες, όλες αυτές που αποτελούν το διαχρονικό καύσιμο για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων να σηκώσουν το ανάστημά τους και να δυναμώσουν τον συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα...

«Η 8η Μάρτη, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματά τους στην εργασία, για την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία», τονίζει η ΟΓΕ και σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«111 χρόνια από την καθιέρωσή της μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, το μήνυμά της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο γιατί η ανισοτιμία της γυναίκας ζει και βασιλεύει.


Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η ανασφάλεια και αγανάκτηση για τις συνθήκες εργασίας και ζωής των γυναικών μπορεί να βρει διέξοδο στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης για όσα έχουμε ανάγκη τον 21ο αιώνα.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δεν είσαι μόνη σου!»




____________________

Κάντε like στη σελίδα "εφημερίδα Βόρειες Σποράδες" στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram  και στο youtube !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.