Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έγκριση δημοπράτησης για το έργο «Ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλίμα – Τζιλαλή – ΧΥΤΑ Σκοπέλου»//2 εκατ. ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Έργο σημαντικής αξίας για τη Σκόπελο»
Γιώργος Μιχελής: «Ένα μεγάλο έργο μπαίνει στην τελική ευθεία»
Βελτιώνεται η προσβασιμότητα των απορριμματοφόρων οχημάτων στο ΧΥΤΑ Σκοπέλου, με την ελαχιστοποίηση της διανυόμενης απόστασης και την παράκαμψη κατοικημένων περιοχών καθώς δόθηκε σήμερα η έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο έργο «Ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλήμα- Τζιλαλή- Χ.Υ.Τ.Α.», προϋπολογισμού 2.060.000,00€ (με ΦΠΑ).
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Είναι ένα έργο σημαντικής αξίας για τη Σκόπελο...
καθώς διευκολύνει την πρόσβαση προς το ΧΥΤΑ με ένα νέο και ασφαλές δίκτυο. Η κατασκευή του δρόμου εξασφαλίζει σημαντική μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς των απορριμμάτων καθώς παρακάμπτονται οι οικισμοί μέσα από τους οποίους περνούσαν έως σήμερα τα απορριμματοφόρα, αυξάνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος της Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής δήλωσε: «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας που ένα μεγάλο έργο για τη Σκόπελο μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του. Εκτός του ότι πλέον αποφεύγεται η διέλευση των οχημάτων μέσα από το κέντρο της Σκοπέλου, έχουμε και παράπλευρες θετικές επιπτώσεις καθώς με τον δρόμο αυτό αξιοποιείται τουριστικά το πανέμορφο δάσος της Σκοπέλου».
Το έργο αφορά στην κατασκευή των κάτωθι εργασιών:
α. Kατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων - τεχνικά έργα (τοιχεία).
β. Εργασίες οδοστρωσίας: κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης 0,10m.
γ. Ασφαλτικές εργασίες: ασφαλτική προεπαλειψη και κατασκευή στρώσης κυκλοφορίας 0,05m (a-265) με χρήση κοινής ασφάλτου, στηθαίο ασφαλείας, διαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης.
Με την ασφαλτόστρωση επιτυγχάνεται η χρησιμοποίηση του δρόμου από τα οχήματα και κυρίως τα φορτηγά και τα απορριμματοφόρα με αποτέλεσμα την ομαλότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία, την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη της Σκοπέλου και την μείωση στο ένα τρίτο της διαδρομής από τα τοπικά διαμερίσματα της Γλώσσας και Κλήματος ως τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Σκοπέλου, ο οποίος είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 21/12/2011

7 σχόλια:

  1. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ. ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΘΑ ΤΑ ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ - ΜΕΘΟΔΗΚΟΤΗΤΑ - ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να καταλάβει ο δήμαχος και οι λοιποί ότι η άσφαλτος αυξάνει τις πιθανότητες επέκτασης μιας πυρκαγιάς?? Το ξέρετε ότι αν ο δρόμος στο Δρακοντόσχισμα ήταν χωμάτινος δε θα είχε περάσει η φωτιά απέναντι?? Και σιγά το φοβερό μποτιλιάρισμα που γίνεται. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΙΑ.. Χαρήκατε εσείς που δε θα σπάτε τα ακριβά αμαξάκια σας (που σε λίγο δε θα τα έχετε) αλλά δεν αναρωτηθήκατε τι θα γίνει με το περιβάλλον. Και σας τα λέει ένας άνθρωπος (περιβαλλοντολόγος μάλιστα) που το καλύβι του είναι ακριβώς πάνω στο δρόμο και έχει απηυδίσει με τη σκόνη και το χώμα που σηκώνεται και μπαίνει στο χώρο που κοιμάμαι κάθε φορά που περνάει έστω και μηχανάκι!! Τι να πω.. Σε αυτή τη χώρα ο καθένας κάνει του κεφαλιού του και δε ρωτάει ειδικούς. Ελπίζω ένα μέρος των χρημάτων να πάει και στα κλιμάκια της πυροσβεστικής ώστε να κάνουν περιπολίες παντού και όχι να γίνουν μισές δουλειές.. Άξιοι των επιλογών μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνουμε φιλε 03,51 θαρθει παλι κανενας εργολαβος απο το εξωτερικο θα παρει τα φραγκα, θα δωσει και τιποτα ψιχουλα στους εδω εργατες και αντε γεια σας.Αντε και πες ειναι καλο αυτο το έργο. Ποιος θάρθει τωρα? Λαθρομετανάστες μονο.Εδω δεν εχουμε καραβια να παμε κανενα νοσοκομειο και φτιαχνουμε αλλα.Δεν θέλω να ειμαι απαξιωτικος αλλα οπως μας εχουνε φτασει όλα στο μυαλο τα βαζεις. Φτιαξαμε λιμανι μεγαλο για κανενα καραβι, πηραν τα λεφτα παλι οι μεγαλοεργολαβοι και το καραβι το βλεπουμε με το κυαλι.Τόσα εκατομμύρια ευρώ πεταμένα.Φτιάξαμε ενα ελικοδρόμιο μισό και κυκλοφορούν μέσα γίδια.Το αεροδρόμιο φυσικα μας εβλαπτε.Τώρα φτιάχουμε το εργο αυτο για το κοστος μεταφορας των απορριμάτων. Τα δε απορριματοφόρα ειναι τοσο καινουργια που οι υπάλληλοι φοβουνται να μπουν μεσα.Κινητοι ταφοι ειναι.Εδω θα παρουν σύνταξη πέντε υπάλληλοι να παρουμε εναν.Κατα τα αλλα το έργο ξερουμε οτι θα γινει ...... και θα ειναι για ολους τους Σκοπελίτες!!!

      Διαγραφή
    2. Τουλάχιστον να γίνει με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και να μην κάνουν τα στραβά μάτια οι επιβλέποντες μηχανικοί και άλλοι και το έργο να παραληφθεί όπως-όπως.Γιατί από κακοτεχνίες και έργα μισά χορτάσαμε τόσα χρόνια.

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνω την αγωνία σου Mar 7, 2012 03:51 AM, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα περί πυρκαγιάς. Διαφορετικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει άσφαλτος πουθενά σε όλη την Ελλάδα.

      Ο δρόμος δεν γίνεται για να μην σπάνε τα πολυτελή αυτοκίνητά τους κάποιοι… εξάλλου αυτοί πάνε αλλού και όχι στα βουνά.

      Ούτε μόνον για το «φοβερό μποτιλιάρισμα» όπως γράφεις, αν και αυτό είναι μείζον θέμα το καλοκαίρι και πρόβλημα.

      Ο δρόμος γίνεται για να εξοικονομηθεί πάνω από όλα χρόνος και καύσιμα προς και από τον ΧΥΤΑ και για να συνδέσει εσωτερικά το νησί. Νομίζω πως είσαι άδικος.

      Διαγραφή
  4. 7-3-2012 και ώρα 03:51, Τώρα με την άσφαλτο θα απαλλαγείς από την σκόνη και έτσι θα γλιτώσεις από ένα μεγάλο βάσανο και δεν θα χρειαστεί να απηυδήσεις ξανά.Από φασαρία βέβαια δεν την γλιτώνεις, μήπως τελικά αυτό είναι το πρόβλημά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.