Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η περιφέρεια Θεσσαλίας στην τουριστική έκθεση «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός»

Συνεχίζοντας με επιτυχία την πορεία προβολής των Θεσσαλικών προορισμών η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Ρωσία με την ονομασία «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός» από 21 έως 24 Μαρτίου.
Θετικά τα μηνύματα, οι προοπτικές για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Θεσσαλία από την αγορά της Ρωσίας, αλλά και από...
άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στη Ρωσία το κλίμα είναι ευνοϊκότερο για την αύξηση του τουρισμού σχετικά με τα περυσινά νούμερα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.
Για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος πραγματοποιήθηκε forum με Ρώσους tour operator στις 21 Μαρτίου. Η ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού είναι ένας τομέας ιδιαίτερα ελκυστικός στους Ρώσους λόγω της κοινής θρησκευτικής αντίληψης.
Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ θεσσαλικοί προορισμοί που και φέτος ενδιέφεραν τους επισκέπτες της έκθεσης ήταν τα Μετέωρα, οι Βόρειες Σποράδες, ο Όλυμπος, η λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο και τα παράλια της Λάρισας. Η ελληνική συμμετοχή προκάλεσε το ενδιαφέρον πλήθους εμπορικών επισκεπτών και κοινού, με τη δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο δικό της περίπτερο στον ενιαίο χώρο του ΕΟΤ.
Την έκθεση και το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γ. Κολέτσος, τουριστικοί φορείς, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, καθώς και εκατοντάδες αντιπροσωπείες από ολόκληρο τον κόσμο.
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν οι κυρίες Κόντου Μαρία, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Νατάσα Καλύβα από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, από την επιτροπή Τουριστικής Προβολής Δήμου Σκοπέλου η κα Κωνσταντίνα Αγγελέτου και ο κ. Βαγγέλης Δρόσος και από τους επαγγελματίες τουρισμού συμμετείχαν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες και πιο συγκεκριμένα: κ. Στέργιος Στερεόπουλος, κα Λίζα Μενάγια, κα Ελένη Τζιαχάνα και ο κ. Γιώργος Πολύζος.

3 σχόλια:

  1. Μπράβο σας και σας ευχαριστούμε !
    Η "ΜΙΤΤ" είναι από τις καλύτερες εκθέσεις και η Ρωσία μια πολύ καλή αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη φορά τέτοια προβολή της Σκοπέλου στο εξωτερικό, πολλά μπράβο στον Δήμαρχο και στην τουριστική επιτροπή, συνεχίστε να προβάλεται κάθε χρόνο το νησί μας και να δίνετε κονδύλια για αυτόν τον σκοπό γιατί ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της Σκοπέλου ζούμε από τον τουρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ολα καλά!Δε μας είπατε όμως ποιός θα διαθέσει τα χρήματα που απαιτούνται για να έρθει στο νησί??μήπως να αφήσουμε τα ταξιδάκια και να ασχοληθούμε λιγο με το πως θα κανουμε τη καθημερινή ζωή των Σκοπελίτων καλύτερη?Ο τουρισμός πλέον δεν είναι κύρια πηγη εσόδων για τους ντόπιους.Αφήστε λοιπόν τα ταξιδια στΙς Ρωσίες και ασχολήθέιτε με βασικά θέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.