Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οι Πρόσκοποι Σκοπέλου στη λίμνη Πλαστήρα

Άλλη μία εντυπωσιακή εκδρομή για τους Προσκόπους, πραγματοποιήθηκε αρχές Μαρτίου στην Λίμνη Πλαστήρα. Τα παιδιά επιδόθηκαν σε δραστηριότητες όπως Καγιάκ στην παγωμένη Λίμνη, Ιππασία, Τοξοβολία, περπάτησαν στο φράγμα, έπαιξαν, τραγούδησαν και γνώρισαν τους Προσκόπους Καρδίτσας.
Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από την οικογένεια Ζαμπέτα στο Saloon – χωριό Κερασιά - το οποίο διαθέτει 20 άλογα και τους ευχαριστούμε ολόψυχα για...
την βοήθεια που μας παρείχαν καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής. Συγκεκριμένα να ευχαριστήσουμε τον Αντώνη και την κα Σοφία οι οποίοι έχουν φτιάξει έναν υπέροχο χώρο στον οποίο ο επισκέπτης μπορεί να πιει τον καφέ του δίπλα από το τζάκι και να πάει μια υπέροχη βόλτα με άλογο γύρω από την λίμνη ή να μάθει τοξοβολία με τον κ. Νίκο, εκπαιδευτή του αθλήματος.
Να ευχαριστήσουμε τους κυρίους Θανάση και Ρωμανό Σαμούρη, της Trekking Hellas Τρικάλων οι οποίοι μας έμαθαν καγιάκ και έφτιαξαν έναν πολύ διασκεδαστικό στίβο παιχνιδιών μέσα από τον οποίο το ομαδικό πνεύμα και η φαντασία κυριάρχησαν.
Να ευχαριστήσουμε το πρακτορείο του κ. Κοσίφη για την πολύτιμη βοήθεια του, καθώς και τον Βασίλη Σπύρου για την προμήθεια υλικών, την Εφη Μαλασή, Αρχηγό Συστήματος Προσκόπων Καρδίτσας για τις χρήσιμες πληροφορίες και την ζεστή υποδοχή της στην λέσχη της Καρδίτσας.
Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω τους γονείς των παιδιών και την επιτροπή συμπαράστασης των προσκόπων οι οποίοι κατέβαλαν πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί και αυτή η εκδρομή.
Τέλος σας θυμίζουμε ότι ο Προσκοπισμός είναι μια κίνηση ανοιχτή προς όλους και έχει σαν μοναδικό στόχο την ομαδικότητα, δημιουργική απασχόληση των παιδιών και την συλλογή μοναδικών εμπειριών όπως της εκδρομής αυτής.
Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε παρόλο που οι Πρόσκοποι Σκοπέλου αριθμούν τα 50 παιδιά και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουμε την παραμικρή υποστήριξη από τον Δήμο Σκοπέλου! Η Λέσχη στην οποία στεγαζόμαστε και είναι ευγενική χορηγία της κας Καθηνιώτη δεν επαρκεί για τις ανάγκες μας και τον αριθμό των παιδιών και δεν έχουμε βοηθηθεί σε καμία μας δραστηριότητα από τους Τοπικούς Άρχοντες παρά μόνο από τους απλούς Πολίτες του Νησιού.
Ελπίζω και εύχομαι πραγματικά ο κ. Δήμαρχος να κινητοποιηθεί λιγάκι προς το μέρος των παιδιών μας γιατί με εθελοντές βαθμοφόρους προσφέρουμε εδώ και 4 χρόνια πραγματικό έργο στην υγιή απασχόληση των παιδιών.
Η Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων
Ελεάνα Μαυραντή

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Ελεάνα και όλη την ομάδα της, σίγουρα μία αξέχαστη εμπειρία για όλα τα παιδιά.
    Πάντα τέτοια!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ζηλεύουμε:)))))
    Προλαβαίνουμε κι εμείς να γίνουμε πρόσκοποι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστουμε Γιωργια, ειναι συλλογική η προσπαθεια! Ποτε δεν ειναι αργα να γινεις Προσκοπος!!!
    Ελεάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά πολλά πολλά πολλά συγχαριτήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και βεβαίως βεβαίως την μεγάλη αρχηγό τους, Ελεάνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.