Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Έφυγε ο Ιπποκράτης Ζημέρης

Το πλοίο «Κύκνος» το 1950 // φωτογραφία του Ιπποκράτη Ζημέρη
Έφυγε σε ηλικία 90 ετών ο διακεκριμένος φωτογράφος Ιπποκράτης Ζημέρης, αφήνοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Μαγνησία και τα νησιά Βόρειες Σποράδες.
Πολυάριθμα «κλικ» έχουν μεταθέρθει από το αρνητικό στο φωτογραφικό χαρτί, θυμίζοντάς μας εικόνες του παρελθόντος.
Μεγάλο μέρος από το σπάνιο φωτογραφικό υλικό, με εικόνες της Σκοπέλου, αγοράστηκε πριν χρόνια από το Δήμο και μένει αναξιοποίητο ή δεν υπάρχει πια.

6 σχόλια:

  1. ...στο καλό να πάει ο άνρθωπος..που μας χάρισε τόσες όμορφες εικόνες του παρελθόντος και ο δήμος φρόντισε να τα διαφυλάξει και να τα εκτιμήσει για τις επόμενες γενιές...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσα πόλλα εκατομμύρια δραχμές για αυτό το αρχείο και τα αρνητικά να κάθονται κλεισμένα σε κάποια κουτία τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποιες γενιες.... ανθρωπε μου μιλας εγω τις φωτογραφιες τις θελω να τις δω τωρα στο μουσειο να παιρνω δικους μου ανθρωπους να τους πηγαινω και να τους λεω την ιστορια του νησιου μου να τους λεω αυτος ηταν ο δεινα και ο αλλος ηταν ο ταδε ακου γενιες!!!!!
    Μεσω του βλογκ απευθυνομαι στην κυρια Ρεκκα και ευγενικα την ρωτω. ,,Κυρια Ρεκκα κανετε κατι να βρεθουν οι φωτογραφιες αυτες,, που ειμαι σιγουρος θα ειναι κοσμημα για το νησι μας, ,, κυρια Ρεκα βασιζομαι στην αγαπη που τρεφετε για την φωτογραφια, και αν οπως λεει και καποιος αλλος αναγνωστης του βλογκ ειναι κλεισμενα σε σεντουκια και σε μπαουλα τοτε θα πρεπει να τα ανοιξουμε γιατι ειναι κληρονομια ολων των Σκοπελιτων οπου και να βρισκομαστε ας μην εξαφανίσουμε καθε τι που υπάρχει σε αυτό το νησί, ας προβάλλουμε ότι πολυτιμότερο μας έχει απομείνει γιατί τελικά θα ζούμε με τις αναμνήσεις παλιότερων ετών και έχουμε δικαίωμα να έχουμε αναμνήσεις.Ας με συγχωρεσει η Κυρια Ρεκκα για την ανωνυμια μου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιωνία του η μνήμη.

    @ 21 Μαρτίου 2012 12:53 μ.μ.
    Η σημερινή δημοτική αρχή, θα φροντίσει και γι' αυτήν την εκκρεμότητα, να είστε σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 21 Μαρτίου 2012 2:21 μ.μ.

    Πραγματικά συγκινητικό το σχόλιό σας, ευχαριστώ θερμά.
    Από την πρώτη μέρα γράφτηκε στη λίστα με τις προτεραιότητες που μου ανέθεσε ο Δήμαρχος και ελπίζω σύντομα να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλό ταξίδι Ιπποκράτη και καλές λήψεις εκεί πάνω.
    Τα κιβώτια και οι πλάκες του αρχείου του καλό θα ήταν προτού ανοίξουν να έχει προβλεφθεί ο χώρος έκθεσης, φύλαξης και συντήρησής τους απο εξειδικευμένο προσωπικό . Είναι υλικά τα οποία είναι ευαίσθητα απ'όλες τις πλευρές και χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.