Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Υπαίθρια Διαφήμιση

Συνεχίζουμε τις δημοσιεύσεις άρθρων από το Σχέδιο κανονισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου, το οποίο θα αναρτηθεί στις αρχές της εβδομάδας προς δημόσια διαβούλευση. Μετά την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Δήμου, οι δημότες θα μπορούν να στέλνουν τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους κατ’ ευθείαν στον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή:
- Ηλεκτρονικά στη δ/νση (e-mail): ds-mayor@otenet.gr
- Ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Δήμος Σκοπέλου, Γραφείο Δημάρχου, Ν. Σκόπελος, 37003
Το Σχέδιο Κανονισμού έχει ώς στόχο του την τοποθέτηση της Σκοπέλου στην κορυφή της λίστας των πιο καθαρών νησιών του Αιγαίου.
Άρθρο 32
Υπαίθρια Διαφήμιση
1. Απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση κατά παράβαση των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση όπως αυτές ισχύουν...
κάθε φορά και χωρίς την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια από τον δήμο.
2. Πλαίσια και διαφημίσεις που τοποθετούνται σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι δεν καθορίστηκαν για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 3 του ν. 2946/2001, θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται άμεσα με ευθύνη του δήμου.
3. Η προβολή υπαίθριας διαφήμισης απαγορεύεται σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού και ζώνες προστασίας γύρω από αυτούς, σε πινακίδες δημόσιας πληροφόρησης και σε πινακίδες οδικής σήμανσης.
4. Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό ή άλλων όμοιων αντικειμένων για οποιονδήποτε λόγο, σε οδούς, πλατείες ή άλλους κοινόχρηστους χώρους, στις προσόψεις των κτιρίων και επί της ρυμοτομικής γραμμής όταν υπάρχει πρασιά.
5. Απαγορεύεται η τοποθέτηση σε κατοικημένες περιοχές ενδεικτικών πινακίδων που προσδιορίζουν τη θέση ή τη διεύθυνση ιδιωτικών επιχειρήσεων ή καταστημάτων. Επίσης η προβολή έντυπων, χειρόγραφων, φωτεινών ή φωτιζόμενων και ηλεκτρονικών ή άλλων διαφημίσεων, πέρα από το ιδεατό στερεό του οικοπέδου και πάνω στην οροφή κτιρίου.
6. Σε βάρος των διαφημιστών που τοποθέτησαν διαφημίσεις και των διαφημιζομένων επιβάλλονται κυρώσεις, σύμφωνα με το ν. 2946 (ΦΕΚ Α’ 224 / 08.10.2001) περί “υπαίθριας διαφήμισης”, όπως ισχύει κάθε φορά.
7. Ο Δήμος Σκοπέλου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δύναται να ορίζει κάθε φορά τρία συγκεκριμένα σημεία, ένα σε κάθε Κοινότητα, για ανάρτηση διαφημιστικών αφισών ή/και ενδεικτικών πινακίδων.
8. Η Δημοτική Αστυνομία ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και τον έλεγχο της τήρησης ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, που τυχόν έχουν τεθεί με τοπική κανονιστική απόφαση, από τη δημοτική αρχή.

1 σχόλιο:

  1. Το γεγονός ότι ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΡΥΠΟΙ και μπορούν να απομακρυνθούν άμεσα μου φαίνεται πολύ καλό. Καλό επίσης ότι ο δήμος αναλαμβάνει την ευθύνη της απομάκρυνσης, αφού τον καλύπτει και ο νόμος.

    Πρέπει όμως να ενημερωθούν οι υπάλληλοι καθαριότητας, ώστε να τα απομακρύνουν όλα χωρίς δεύτερη κουβέντα, συζήτηση ή άλλα παζαρέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.