Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Προστασία Δημοτικής Περιουσίας

"Ειδικά για την προστασία των καλλωπιστικών και άλλων δένδρων και φυτών που βρίσκονται σε πλατείες, πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους, απαγορεύεται ρητά οιαδήποτε επέμβαση από ιδιώτες (καρφίτσωμα / κόλλημα αφισών, κόψιμο, κάρφωμα διαφημιστικών και άλλων επιγραφών, κρέμασμα λαμπτήρων, βίδωμα σωλήνων, στήριξη τεντών, κάλυψη του εδάφους απορροής νερού κ.λπ.). Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο το οποίο σε υποτροπή διπλασιάζεται."
Στις αρχές της εβδομάδας θα έχει αναρτηθεί, προς δημόσια διαβούλευση, το Σχέδιο κανονισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου.
Όταν το πολυσέλιδο σχέδιο αναρτηθεί, θα μπορούν οι δημότες να στέλνουν τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους κατ’ ευθείαν στον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή:
- Ηλεκτρονικά στη δ/νση (e-mail): ds-mayor@otenet.gr
- Ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Δήμος Σκοπέλου, Γραφείο Δημάρχου, Ν. Σκόπελος, 37003
Το Σχέδιο Κανονισμού έχει ώς στόχο του την τοποθέτηση της Σκοπέλου στην κορυφή της λίστας των πιο καθαρών νησιών του Αιγαίου.
Δημοσιεύουμε σήμερα τα ενδιαφέροντα...
άρθρα 11 και 12.
Άρθρο 11

Προστασία Κοινόχρηστης Δημοτικής Περιουσίας
1. Ως «κοινόχρηστη δημοτική περιουσία» νοούνται δημοτικά κτίρια και άλλες δημοτικές μόνιμες ή προσωρινές κατασκευές, φωτιστικά, στύλοι, πινακίδες (σήμανσης, ρυθμιστικές κυκλοφορίας, πληροφοριακές, έργων, υγιεινής, ασφάλειας, αναγγελίας κινδύνου, ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών κ.λπ.), αγάλματα, μνημεία, παγκάκια, κάγκελα, όργανα παιδικής χαράς, σιντριβάνια, δένδρα και φυτά και διακοσμητικά στοιχεία κοινοχρήστων χώρων, ζαρντινιέρες λουλουδιών κ.λπ.
Σε κοινόχρηστη δημοτική περιουσία απαγορεύεται:
η πρόκληση καταστροφής ή/και φθοράς
η αναγραφή λέξεων ή φράσεων, η απεικόνιση παραστάσεων, η επικόλληση ετικετών, αυτοκόλλητων και αφισών
η με οποιονδήποτε τρόπο ρύπανση των προσόψεων των οικοδομών, των αρχαιολογικών χώρων και γενικότερα κάθε επιφάνειας δημοτικού ή δημόσιου χώρου ή δημοτικής εν γένει περιουσίας
η ρύπανση κάθε χώρου ή αρχιτεκτονικού στοιχείου που προστατεύεται από την κείμενη νομοθεσία για το φυσικό του κάλος ή την ιστορική του αξία
η ρίψη επικίνδυνων ή άλλων αποβλήτων (αναμμένα τσιγάρα, αποτσίγαρα, στάχτες, κάρβουνα, εύφλεκτα υλικά, χημικά, μπάζα, σίδερα, κ.λπ.) στα καλαθάκια μικροαπορριμμάτων ή/και στους κάδους απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να καταστρέψουν τα ανωτέρω μέσα προσωρινής αποθήκευσης ή/και τους μηχανισμούς ανύψωσης των απορριμματοφόρων οχημάτων
Εκτός από την επιβολή προστίμου, οι παραβάτες επιβαρύνονται με το κόστος αποκατάστασης της κοινόχρηστης δημοτικής περιουσίας, όπως αυτό θα προκύπτει κάθε φορά, σύμφωνα με τη σχετική πραγματογνωμοσύνη των αρμόδιων υπαλλήλων του δήμου.
2. Ειδικά για την προστασία των καλλωπιστικών και άλλων δένδρων και φυτών που βρίσκονται σε πλατείες, πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους, απαγορεύεται ρητά οιαδήποτε επέμβαση από ιδιώτες (καρφίτσωμα / κόλλημα αφισών, κόψιμο, κάρφωμα διαφημιστικών και άλλων επιγραφών, κρέμασμα λαμπτήρων, βίδωμα σωλήνων, στήριξη τεντών, κάλυψη του εδάφους απορροής νερού κ.λπ.). Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο το οποίο σε υποτροπή διπλασιάζεται.
3. Απαγορεύεται η ρίψη μέσα στους υπονόμους και στο δίκτυο απορροής όμβριων υδάτων της πόλης υγρών αποβλήτων, τα οποία δύνανται να προκαλέσουν τοξική επιβάρυνση των αποχετευμένων λυμάτων (π.χ. ορυκτέλαια τα οποία προορίζονται ή προέρχονται από συντηρήσεις ή/και επισκευές μηχανών, υγρά μπαταριών κ.λπ.). Τα ως άνω υγρά απόβλητα, οι υπεύθυνοι πρέπει να τα διαχειρίζονται σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.
4. Τη δημοτική περιουσία προστατεύει εξ αρμοδιότητας η Δημοτική Αστυνομία.
Άρθρο 12

Γενικές Υποχρεώσεις Υπευθύνων
1. H δημοτική και δημόσια κοινόχρηστη περιουσία πρέπει να διατηρείται καθαρή και να μην αποτελεί εστία μόλυνσης ή αισθητικής υποβάθμισης του περιβάλλοντος.
2. Οι δημότες, οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού οφείλουν να συνδράμουν τη Δημοτική Αστυνομία, το προσωπικό καθαριότητας του δήμου και κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο όργανο από τον δήμο, για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη επιτέλεση της αποστολής τους. Θα πρέπει επίσης να συμμορφώνονται επακριβώς στις υποδείξεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στη συλλογή των απορριμμάτων και να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.
3. Η συγκέντρωση και τοποθέτηση σε κάδους των στερεών αστικών αποβλήτων γίνεται με ευθύνη του κυρίου, νομέα, κατόχου ή υπευθύνου του χώρου από τον οποίο προέρχονται τα απόβλητα αυτά, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού.
4. Η οργάνωση και η τοποθέτηση των ειδικών μέσων συγκέντρωσης (ειδικών κάδων) των ειδικών αποβλήτων γίνεται με ευθύνη του κυρίου, νομέα, κατόχου ή υπευθύνου του χώρου από τον οποίο προέρχονται τα απόβλητα αυτά, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού.
5. Απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση από την καθορισμένη θέση, η απομάκρυνση ή/και η φθορά των δημοτικών κάδων απορριμμάτων.
6. Απαγορεύεται η ανάμειξη των μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων με τα ανακυκλώσιμα, καθώς και η ρίψη οργανικών και λοιπών μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων εντός των κάδων ανακύκλωσης και το αντίθετο.
7. Απαγορεύεται η τοποθέτηση εντός των κάδων απορριμμάτων σιδηρών αντικειμένων και οικοδομικών υλικών. Επίσης ογκωδών αντικειμένων και χαρτοκιβωτίων που δεν έχει ελαχιστοποιηθεί ο όγκος τους.
8. Απαγορεύεται αυστηρά η ρακοσυλλογή αντικειμένων μέσα από σάκους ή κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται σε σημεία προσωρινής κοινόχρηστης φύλαξης, εκτός εάν διαθέτει ο ρακοσυλλέκτης ειδική άδεια από αρμόδια υπηρεσία.

9 σχόλια:

  1. Βλέπω καλά, υπάρχει κεραία τηλεόρασης βιδωμένη πάνω στο δέντρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τιποτα απο ολα αυτα δεν προκειται να γινει... Ουτε τα φωτα και τα καλωδια θα βγουν απο τα δεντρα, οπως ουτε οι πλατειες δεν θα πληρωθουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ...
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ!!!
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΗΣΙ ΚΑΘΑΡΟ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΣΑΣ.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
    Ο ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα φώτα στα δένδρα σας ενοχλήσανε? Τα τραπέζια και οι καρέκλες που έχουν κατακλησει τα πεζοδρόμια δεν τα βλέπετε το καλοκαίρι?Αλλά χάριν του χρήματος θυσιάζετε την ασφάλεια των πολιτών που αναγκάζονται να περπατάνε ανάμεσα στα αυτοκίνητα.Αυτή είναι η εικόνα που δείχνουμε στους επισκέπτες.Άσε εκείνο το αλλαλούμ που γίνεται στον πλάτανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι κακογουστιές ενοχλούν φίλε 5:35 ΑΜ.
      Ίσως τον καθένα και μια διαφορετική «αηδία».
      Μη ρωτάς λοιπόν τι ενοχλεί τους άλλους.
      Γράψε αυτά που ενοχλούν εσένα, άμα θες να βάλεις το λιθαράκι σου.
      .
      Αλλιώς κάνεις φτηνή μικροπολιτική.
      Και τέτοιες φτηνές μικροπολιτικές σαν τη δική σου,
      έχουμε φάει πολλές στη μάπα τα τελευταία χρόνια.

      Διαγραφή
  5. Το παρκάρισμα στην παραλία δεν ενοχλεί κανέναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ειναι τρομερό και πραγματικα προκαλεί θλιψη το γεγονός οτι αν και ο χώρος σταθμευσης(parking) απέχει μόλις 2 το πολύ λεπτά περπάτημα απο την εθνική τράπεζα ας πούμε(για παράδειγμα αναφέρω την τράπεζα) βλέπεις άτομα νεαράς ηλικίας με καλό καιρό να πηγαίνουν με το αμάξι τους στην τραπεζα! Το χειρότερο δε ειναι αυτοί που φτάνουν με το μηχανάκι τους και ετσι πολυ απλά,"δημοκρατία έχουμε άλλωστε", καβαλάνε το πεζοδρόμιο, φτάνουν με το μηχανάκι τους παρακαλώ δίπλα στο ΑΤΜ.Πόσες φορές έχω δεί αυτό το φαινόμενο!Δεν ξέρω πια αν θα πρέπει να γελάσω ή να κλάψω!

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.