Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κόλαση, σπιράλ θανάτου...

Κόλαση, σπιράλ θανάτου, δρόμος χωρίς επιστροφή, λάθος συνταγή, αργός θάνατος... Χαρακτηρισμοί στις αναλυσεις έγκριτων οικονομολόγων ανά την υφήλιο για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα μετά το κούρεμα του χρέους. Στον "Guardian" ο αναγνωρισμένος Έλληνας οικονομολόγος του London School of Economics κ. Λαπαβίτσας αναφέρει: "Η Ελλάδα κατευθύνεται στην κόλαση. Η δανειακή...
σύμβαση επέβαλε κτηνώδη λιτότητα, δημιούργησε τη χειρότερη ύφεση στην Ελληνική ιστορία αλλά ακόμα και αυτό θα φαίνεται επιθυμιτό σε σύγκριση με την κόλαση που θα αντιμετωπίσει η χώρα στο άμεσο μέλλον."
Ο καθηγητής χρηματοοικονομικών και επιχειρηματικότητας του Παν/μίου του Σικάγου Λ. Ζινγκάλες τονίζει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει πράξεις αρχαίας τραγωδίας (Εκατοντάδες οι αυτοκτονίες, χιλιάδες οι άστεγοι, 3 εκατ. κάτω από το όριο της φτώχιας, σύμφωνα με τα στάνταρ τις Ε.Ε) της οποίας το καταστροφικό μέγεθος δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί διότι βρίσκεται εν τη γεννέσει. Όσον αφορά τον τουρισμό, ειδικά στα νησιά μας, η έκφραση ''Έλληνας τουρίστας'' θα αποτελεί πλέον ανέκδοτο αλλά μόνο για κλάμματα.
Ο προεκλογικός αγώνας άρχισε. Τα ''θα...'' των μνημονιολάγνων πέφτουν βροχή. Ας ανατρέξουμε στον Οδυσσέα και σαν τον πολυμήχανο να κλείσουμε τα αφτιά στις σειρήνες της πολιτικής που επιχειρούν ξανα να μας εμπαίξουν.Όταν έρθει η ώρα της κάλπης να θυμηθούμε ότι μαγείρεψαν τα οικονομικά στοιχεία για να μας βάλουν στη νομισματική ένωση προκειμένου, μέσω της χρεωκοπίας που έστησαν, να στερήσουν από το γένος των Ελλήνων όλη την ανυπολόγιστης αξίας προίκα που δημιουργήθηκε με τις γεοφυσικοκλιματολογικές αλλαγές αιώνων στα σπλάχνα αυτής της γης που μας ανήκει. Να μην καταδικάσουμε τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Να μην τις καταστήσουμε παρανάλωμα στο οικονομικό ολοκαύτωμα που ετοίμασαν για την πατρίδα μας. Να αποφασίσουμε αφού πρώτα ατενίσουμε το μέλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών μας.
ΥΓ: Το Ισραήλ παρήγγειλε στην Γερμανία 6 υποβρύχια. Τα 2 δώρο λόγω συμψηφισμού με πολεμικές αποζημιώσεις.
-Βάνα Αθανασίου

3 σχόλια:

  1. Με την ευκαιρία που μου δίνει το παραπάνω σοβαρό σχόλιο που απολύτως συμμερίζομαι, θέλω να τονίσω τις ευθύνες, πέραν της κυβέρνησης, που έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απλώς διεκπεραίωσε τον ευνουχισμό κυριαρχίας της δημοκρατίας, που δυστυχώς πάνε μαζί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να επιβάλει εκλογές με την παραίτησή του, κάτι που δεν έκανε.Θα μπορούσε επίσης να αναπέμψει τα αντισυνταγματικά νομοσχέδια που επέβαλε η Τρόϊκα, όπως πρότειναν ακόμα και συντηρητικοί νομικοί, προκειμένου να δώσει περιεχόμενο στον θεσμό που εκπροσωπεί και μα μη γίνεταιαπλός διεκπεραιωτής εντολών τησ κυβέρνησης,αλλά υπερασπιστής της συνταγματικής νομιμότητας.
    Σημειώνω οτι ο δανεισμός της πατρίδας μας είναι χωρίς θετικές προοπτικές.Μετά από κάθε διαπραγμάτευση και ανανέωσή του που γίνεται σε τρίμηνη βάση, οι συνθήκες και οι όροι δανεισμού θα χειροτερεύουν. Ταυτόγχρονα η κυριαρχία της πατρίδας μας θα μειώνεται και η δημοκρατία θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την παρακμή της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου, ο πρόεδρος της δημοκρατίας εκτός θεσμού είναι ένα γεροντάκι 80 φεύγα. Τίποτα δεν περίμενα από αυτόν. Περίμενα όμως οι χριστιανοί ορθόδοξοι 'Ελληνες που με το ένα χέρι κάνουν το σταυρό με το άλλο να μη ρίξουν το 2009 ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα κόμμα του οποίου ο υπουργός εξωτερικών (Γ. Α. Παπανδρέου) υπέγραψε υπέρ των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας. Η κακή πράξη επιστρέφει σαν νομοτέλεια θαρρείς σε αυτόν που την έκανε. Τότε τα νιάτα της Γιουγκοσλαβίας πλήρωσαν με το αίμα τους. Τώρα πληρώνουν τα νιάτα της Ελλάδας. -Βάνα Αθανασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΠΙΟ ΕΚΠΕΔΕΥΜΕΝΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

    ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΕΧΘΡΟ ΛΑΟ

    ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ .ΤΙ ΚΟΛΑΣΗ ΑΡΑΓΕ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ??

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.