Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Λιμάνι για «μικρά» πλοία;

Τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα δέχθηκαν οι «Βόρειες Σποράδες» σχετικά με την περιπέτεια του «Εξπρές Πήγασος» την Κυριακή το μεσημέρι στο λιμάνι της Σκοπέλου, με τα οποία μας ρωτούσαν:
  •  Τι συνέβη και μετά την πρόσφατη εκβάθυνση του λιμένα Σκοπέλου, την Κυριακή που μας πέρασε ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» «κόλλησε»; Αυτό το «κάθισμα» του πλοίου πρέπει να περάσει έτσι;
  •  Η εκβάθυνση, καθ΄ομολογία του προέδρου του λιμενικού ταμείου Σκοπέλου, έγινε για τον «Πήγασο», Πέτυχε; Αν όχι, γιατί απέτυχε και ποιός έχει την ευθύνη; Υπάρχει βυθομέτρηση;
Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Πάνο Μελαχροινάκη, ο οποίος μας είπε:
«Την Τρίτη 20 Μαρτίου, φθάνει στη Σκόπελο...
τοπογράφος – μηχανικός, ο οποίος θα πραγματοποιήση βυθομέτρηση, για να διαπιστωθεί τι έσκαψε η μπίγα και πόσο καθαρίστηκε το λιμάνι της Σκοπέλου και ανάλογα θα πληρωθεί ο εργολάβος.
Στο λιμάνι της Σκοπέλου έγινε μερικός καθαρισμός. Για τον καθαρισμό όλης της λιμενολεκάνης Σκοπέλου έπρεπε να διατεθεί το ποσόν των 300.000 ευρώ, χρήματα τα οποία το λιμενικό ταμείο δεν έχει. Με το ποσόν που είχαμε για να διαθέσουμε (60.000 ευρώ) καθαρίστηκε το 1/5 της λεκάνης, κατ΄ανάγκη, για να μπορεί να δένει στο λιμάνι το «Εξπρές Σκιάθος», αφού και αυτό είχε βρει στο βυθό.
Δεν είπα ότι το λιμάνι καθαρίζεται για τον «Πήγασο», αντιθέτως έχω στείλει επιστολή (κλικ) προς 17 αποδέκτες, στην οποία τονίζω ότι το πλοίο, δεν μπορεί να μπεί στο λιμάνι. Επιπλέον η θεμελίωση στο λιμάνι της Σκοπέλου είναι ίδια με του Αγνώντα (6.5 μ.) και αν έμπαινε ο «Πήγασος» θα δημιουργούσε την ίδια ζημιά...»
Διαβάστε:
Ο Θ. Νάκος για τον «Πήγασο» (κλικ)
Η HSW για τον «Πήγασο» (κλικ)

2 σχόλια:

  1. Ο κ. Π. Μελαχροινάκης είπε για το λιμάνι.
    Ο κ Θ. Νάκος έιπε για τον Πήγασο.
    Η HSW είπε και αυτή τα δικά της.

    Για τους άνεργους και τους ανήμπορους οικονομικά θα πεί κανείς κάτι?
    Φαίνεται πως η μετακίνηση απο και προς την ενδοχώρα θα είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων και εχόντων.
    Φτάνει πια αυτή η ξεφτίλα με την τιμή των εισιτηρίων.
    Τρομάρα μας/σας θέλαμε/τε και λόγκο για την προώθηση του νησιου. Ποιος θα έρθει στις Σποράδες με τέτοιες τιμές? (και όχι μόνο των εισιτηρίων - 3 ευρώ ο καφές..)
    Δεν φτιάχνατε καλύτερα ενα ταμείο αρωγής για τους άνεργους για την μερική επιχορήγηση του εισιτηρίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ή εκβάθυνση ήταν μόνο για το ΣΚΙΆΘΟΣ γιατί τότε η μπίγα εσκαψε και έξω από το λιμάνι εκεί που φτάνει η πλώρη του Πήγασου και σε σημεία που το ΣΚΙΆΘΟΣ δεν έχει πρόβλημα ; Περιμένω απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.