Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Επείγει η ανασύσταση των κομμάτων

Tην εκτίμηση ότι τα κόμματα έχουν εξελιχθεί σε σκελετούς που ασχολούνται με μικροκομματικές τακτοποιήσεις και εσωκομματικές διευθετήσεις εξέφρασε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης.
Όπως συμπλήρωσε «Είναι αδιανόητο τα κόμματα, τη στιγμή μάλιστα που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μη δημοσιεύουν ισολογισμούς ώστε να φαίνεται με άμεσο και σαφή τρόπο ποια είναι τα έσοδα και τα έξοδα τους αλλά και οι κατηγορίες δαπανών. Είναι υποχρέωση τους προς τους πολίτες και πρέπει άμεσα να ανταποκριθούν. Επείγει επίσης τα κόμματα να παρουσιάσουν τους λόγους για τους οποίους δεν πληρώνουν τους εργαζομένους τους αλλά και γιατί τα χρέη τους διαμορφώθηκαν σε υπέρογκα ποσά με αποτέλεσμα να είναι προβληματική η...
λειτουργία τους σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Επείγει τέλος να δικαιολογηθεί πως οι τράπεζες συνέχισαν να δανείζουν τα υπερχρεωμένα κόμματα.»
Ο Κ. Καρτάλης συμπλήρωσε ότι τα κόμματα έχουν αδυναμία να αποδεχθούν πολιτικές τάσεις που διαφοροποιούνται από την κεντρική κομματική γραμμή γιατί έμαθαν να είναι αρχηγικά, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι στα κόμματα έχουν αποσπασθεί «στρατιές» δημοσίων υπαλλήλων που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό τη στιγμή που αρκετοί εξ αυτών είναι αργόσχολοι και αργόμισθοι και το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν τους πολιτικούς παράγοντες ή πολιτευτές. Το γεγονός αυτό αποτελεί πρωτοφανή προσβολή προς τους πολίτες που δοκιμάζονται από την κοινωνική και οικονομική κρίση. Επεσήμανε μάλιστα ότι είναι τέτοιο το θράσος που αργόμισθοι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι εισπράττουν υπερωρίες για νυκτερινά και Σαββατοκύριακα την ίδια ώρα που βρίσκονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Τέλος συμπλήρωσε ότι αποτελεί μείζον στοίχημα για τη νέα πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσει ένα σύγχρονο κόμμα στα ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας.

5 σχόλια:

  1. Συνχαρηττηρια Κυριε Καρταλη για τις ξεκαθαρες αποψεις που εχετε για τις λειτουργιες των κοματων και τις υποχρεωσεις που εχουν εναντι του αμεσου χρηματοδοτητους που δεν ειναι αλλος απο τον εξαθλιομενω φοροκατεκτημενο Ελληνικο λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τα λέει που πλησιάζουν εκλογές. Τόσο καιρό γιατί σιωπούσε; Έχουμε πολλά να τον ρωτήσουμε μέχρι τις εκλογές. Ιδιαίτερα για τους όρους των μνημονίων που ψήφισε. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα μπορέσει να σας απαντήσει σχετικά με τους όρους του μνημονίου. Πολύ απλά δεν το έχει διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο πουν δεν γνωρίζουμε τώρα ειναι η ημερομηνία των εκλογών. Ρε παιδιά τι λέτε θα γίνουν εκλογές?

      Διαγραφή
  4. ΑΥΤΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ.ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ¨ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ¨΄ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΩ.ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.