Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Εάν δεν στηριχθώ, αποχωρώ..!

Από τον Σκοπελίτη πλοιοκτήτη του πλοίου «Σποράδες» κ. Σάββα Παναγιώτη εστάλη στην αρμόδια αντινομάρχη μεταφορών κα Εύη Αδαμάκη,η παρακάτω επιστολή:

«κα Αντινομάρχη,
Τόσο εσείς όσο και οι προκάτοχοί σας, αλλά και οι Δήμαρχοι Σκιάθου και Σκοπέλου καθώς και το σύνολο των προκατόχων τους επί ολόκληρες δεκαετίες κάτω από την ασφυκτική πίεση των μεταφορέων (ιδιοκτητών Φ/Γ οχημάτων και εταιριών με είδη διατροφής), ζητούσατε απεγνωσμένα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και από το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιριών, με πιεστικό, ακόμα και παρακλητικό τρόπο, να προστεθεί πλοίο στις καλοκαιρινές περιόδους...
ώστε να μεταφέρονται και τα Φ/Γ οχήματα καθότι λόγω έλλειψης χώρου, τα μονίμως δραστηριοποιούμενα πλοία στις Σποράδες έδινα προτεραιότητα στα Ε/Χ με επακόλουθο την πολυήμερη παραμονή των Φ/Γ στο λιμάνι του Βόλου ή των νησιών.
Μετά από πολλά χρόνια, ζώντας το πρόβλημα αποφάσισα να πάρω το επιχειρηματικό ρίσκο να δρομολογήσω το Φ/Γ Sporades. Οι διαδικασίες δρομολόγησης του πλοίου ατυχώς με ανάγκασαν ώστε να κάνω έναρξη δρομολογίων από τις αρχές Αυγούστου.
Η χρονική συγκυρία της οικονομικής κρίσης μείωσε την κίνηση των Ε/Χ άφησε διαθέσιμο χώρο στο ήδη υπάρχον πλοίο, ώστε να μπορέσει να «σηκώσει» την κίνηση των φορτηγών, με αποτέλεσμα το Σποράδες, τον μήνα με την υψηλότερη υποτίθεται κίνηση να λειτουργήσει με μέγιστη ζημιά (μετέφερε 2 έως 4 φορτηγά ανά δρομολόγιο) και βέβαια η προοπτική του Σεπτεμβρίου να είναι τόσο ζοφερή, ώστε να με οδηγεί στην απόσυρση και δραστηριοποίηση του πλοίου σε άλλη γραμμή.
κ.κ. Αυτοδιοικητικοί παράγοντες,
σας ζητώ να μεταφέρετε σε όλους αυτούς που σας μετέφεραν την πίεση προς το Υπουργείο και τις Ακτοπλοϊκές εταιρίες ότι είναι προς το συμφέρον τους με οποιοδήποτε τρόπο να κρατήσουν το πλοίο στην περιοχή. Δεν υπαινίσσομαι να μεταφερθεί η κίνηση προς το Σποράδες, καθ’ ότι η υπάρχουσα εταιρία για πολλά χρόνια αποτελούσε τη μόνιμη διέξοδο έστω και με προβλήματα (σύμφωνα με τα λεγόμενα των μεταφορέων). 
Ωστόσο έστω σε μια αναλογία 1 προς 2 ή 1 προς 3 δρομολόγιά τους, να στηρίξουν την επιβίωση και του δεύτερου πλοίου μέχρι τον Απρίλιο, γιατί τότε θα αρχίσουν και πάλι να παρακαλούν και να πιέζουν για επιπλέον πλοίο, εν όψει του ανεφοδιασμού των νησιών για την επόμενη σεζόν. 
Εάν δεν στηριχθεί το πλοίο και προκειμένου να αποφύγω την οικονομική ζημιά που είναι πολύ εύκολο να μεταφερθώ άμεσα σε άλλη αποδοτικότερη γραμμή και φυσικά οι πιέσεις και τα αδιέξοδα για τα φορτηγά θα αρχίσουν απ ό την αρχής της άνοιξης.
Δεν προσδοκώ κερδοφορία μέχρι τότε. Απλά στήριξη των εξόδων του πλοίου ώστε να το έχουν δίπλα τους μέχρι την επόμενη σεζόν που οπωσδήποτε θα ξανά έχουν πρόβλημα. Άλλωστε, ελπίζουμε η επόμενη σεζόν να είναι καλύτερη και να δώσει πιο πολλά δρομολόγια στα σχήματα και στα πλοία.
Η επιλογή είναι στα χέρια των φορτηγών. Στηρίζοντας μόνο ένα πλοίο, αναπόφευκτα θα μείνουν μόνο με αυτό. Η εμπειρία διδάσκει. Το Σποράδες θα έχει επιλογές σε άλλες γραμμές, τα φορτηγά μάλλον δεν θα έχουν. Ας κάνουν, λοιπόν, τις δικές τους επιλογές για το συμφέρον τους.»

5 σχόλια:

  1. Παρακαλώ να μας ενημερώσετε:
    1)πόσο κοστιζει η μεταφορά Ι.Χ.
    2)ποιός σας πρακτορεύει
    3)ποτε είναι τα δρομολόγιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε 12:07

    Καταρχήν μια φιλική συμβουλή χωρίς παρεξήγηση, στον κόσμο του internet δε γράφουμε με κεφαλαία γιατι είναι κουραστικά στο διάβασμα και σημειολογικά σημαίνει οτι φωνάζεις.

    Επί του θέματος τώρα δε νομίζω ότι ο Κος Σάββας απευθύνεται στην ακτοπλοική εταιρεία αλλά στους ίδιους τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Πρέπει όμως να ενημερωθούν από την εταιρεία του κου Σάββα και οι νησιώτες και να απαντηθούν τα ερωτήματα του πρώτου σχολιαστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πω και εγω την γνωμη μου...σαν απλοσ ταξηδιωτης ...τα εισιτηρια ειναι πανακριβα...απο Σκοπελο Βολο και πισω θες 80 ευρω....που πας ρε φιλε ?????και να πω οτι εφτανες σε μια ωρα.. να τα δωσεις ...κανει 2 μιση ωρες το δελφινι....ελεος.... και απο Ηγουμενιτσα -Ιταλια 16 ευρω.....και λεσ οτι πηγεσ και Ιταλια ...για προσγειωθητε ...προσ τον αρμοδιο για τις τιμες εισητηριων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυριε εσυ που ρωτας τις πληροφοριες για το ποιος πρακτορευει το πλοιο κτλ ειναι πολυ ευκολο να τα μαθεις ολα αυτα(γιατι οπως λεει και ο λαος ρωτωντας πας στη πολη).Οποτε δεν ειναι τιποτα να ρωτησεις ποιος,τι και ποσο.Ετσι πρεπει ολοι μας να καταλαβουμε τον κο Σαββα και να τον στηριξουμε στη προσπαθεια του αυτη ασχετα αν το πλοιο κανει 6 ωρες απο Ζκοπελο για Βολο.Ο καθενας μας να βαλει το λιθαρακι του κα να βοηθησει αυτη τη προσπαθεια αυτου του επιχειρηματια ωστε να επωφεληθουμε και εμεις στο τελος, γιατι ναι θα επωφεληθουμε.
    Ευχαριστω πολυ
    Ενας νεος Σκοπελιτης
    Υ.Γ. Χωρις παρεξηγηση αλλα σαν επαγρυπνιση
    Ελεος ενα νεο παιδι πρεπει να σας παραδιδει μαθηματα και να προσπαθει να σας <>,δηλαδη εσεις οι μεγαλοι απο μονοι σας δεν ανησυχητε για το μελλον των παιδιων σας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.