Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Σκιάθου: Το μόνο βεβαιωμένο και απαιτητό έλλειμμα είναι 365.492 ευρώ


  • Το μόνο βεβαιωμένο και απαιτητό έλλειμμα είναι το ποσό που αναφέρεται στον ισολογισμό της χρήσης 31-12-2008, δηλαδή 365.492,72 ευρώ και όχι κανένα άλλο ποσό σε σχέση με αυτά που έχουν αναγραφεί στην ειδησεογραφία των ΜΜΕ και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου.

Aπό το γραφείο Τύπου του Δήμου Σκιάθου λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:
Την Τετάρτη 22-9-2010 στο Δήμο Σκιάθου έγινε σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν αιτήματος του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας, που στηρίχθηκε στις διατάξεις του άρθρου 262 παρ. 1& 3 του νέου νόμου 3852/10 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) για να ενταχθεί ο Δήμος Σκιάθου στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης των ΟΤΑ.
Από τις παραπάνω διατάξεις δεν ήταν σύννομη η σύγκλιση της συνεδρίασης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Με ομόφωνη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και για το σκοπό οριστικής εμφάνισης της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Δήμου Σκιάθου, αποφασίστηκε...
η σύγκλισή του για τον σκοπό ενημέρωσης των πολιτών του νησιού για την οικονομική κατάσταση του Δήμου.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο ορκωτός ελεγκτής - λογιστής κ. Β. Πατερομιχελάκης και ο εξωτερικός συνεργάτης - λογιστής του Δήμου Σκιάθου κ. Γ. Δόλγυρας, οι οποίοι ενημέρωσαν αναλυτικά τα οικονομικά  δεδομένα του Δήμου Σκιάθου, όπως αυτά αποτυπώνονται στους ισολογισμούς του Δήμου Σκιάθου και στις λοιπές οικονομικές καταστάσεις μέχρι τη χρήση της 31-12-2008.
Έγινε αναλυτική συζήτηση επί των δεδομένων του ισολογισμού και επί των παρατηρήσεων του κ. Επιτρόπου, που καταγράφονται στο φύλλο παρατηρήσεων και ελλείψεων (όχι ελλείμματα), που έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο Σκιάθου, για τις συγκεκριμένες χρήσεις.
Καταδείχτηκε ότι οι συνολικές υποχρεώσεις του Δήμου (όχι ελλείμματα) ανέρχονται στο ποσό των 4.184.732,03 ευρώ, που αναλύονται σε ποσό των 3.087.512,60 ευρώ, που αφορούν βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και το ποσό των 1.097.219,43 ευρώ, που αφορούν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Το συγκεκριμένο ποσό των υποχρεώσεων καλύπτεται απόλυτα από το ενεργητικό του Δήμου Σκιάθου, όπως αυτό καταγράφεται στον ισολογισμό του και στο κεφάλαιο κυκλοφορούν ενεργητικό με θετικό πρόσημο κεφαλαιουχικής επάρκειας για την κάλυψη των αντίστοιχων βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων.
Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό τη στιγμή που οι τρέχουσες υποχρεώσεις του Δήμου Σκιάθου (μισθοδοσία, γενικά έξοδα κλπ) καλύπτονται απόλυτα χωρίς την προσφυγή του Δήμου σε δανεισμό. 
Αποδείχθηκε επίσης ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το δήθεν έλλειμμα των 2.362.909,18 ευρώ είναι συσσωρευμένες ζημιές του Δήμου Σκιάθου από το 2001 έως και το 2008, οι οποίες όμως δεν αφορούν ταμειακό έλλειμμα.
Ακόμη καταδείχτηκε ότι το δήθεν ταμειακό έλλειμμα των 4.200.000 ευρώ αφορά παρατηρήσεις και ελλείψεις σε δικαιολογητικά που συνοδεύουν εντάλματα πληρωμών του Δήμου Σκιάθου (π.χ. φορολογικές ενημερότητες, υπογραφές κ. ά), τα οποία έχουν επισημανθεί σαν λογιστική τακτοποίηση από τον κ. Επίτροπο, με την επισήμανση του ότι, σε περίπτωση που δεν γίνει η τυπική τακτοποίηση των ενταλμάτων θα καταλογιστούν ως έλλειμμα στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Σκιάθου.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι το ποσό των συσσωρευμένων ζημιών οφείλεται σε δάνεια, που πήρε ο Δήμος Σκιάθου στη χρήση του 2006 για να καλύψει οφειλές προηγούμενων χρήσεων, (δηλαδή επί θητείας του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δ. Πρεβεζάνου).
Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης ανέφερε ότι με ενέργειες των ταμειακών υπόλογων έχουν τακτοποιηθεί ορισμένες τυπικές εκκρεμότητες από το ποσό των 4.200.000 ευρώ και ο υπόλοιπος φάκελος με τα σχετικά δικαιολογητικά έχει διαβιβαστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την οριστική απόφαση καταλογισμού ή όχι των ευθυνών.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι στην παρούσα χρήση του 2010 σε ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η έγκριση των ισολογισμών των επιχειρήσεων του Δήμου Συγκοινωνιών και Αναπτυξιακής, όπου εμφανίζονται τα θετικά αποτελέσματά των μετά από το πρόγραμμα της επιχειρησιακής αναδιάρθρωσής των. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν έχουν τραπεζικό δανεισμό και καλύπτουν απόλυτα τις υποχρεώσεις των από τα λειτουργικά τους αποτελέσματα. 
Μετά από τη διαλογική συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των παρευρισκομένων πολιτών προέκυψε ότι η οικονομική διαχείριση και η οικονομική κατάσταση του Δήμου Σκιάθου είναι σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο  σε συνδυασμό με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε άλλους Δήμους της Χώρας σε συνθήκες γενικής οικονομικής κρίσης.
Αναφέρθηκε ότι οι υποχρεώσεις του Δήμου την 31-8-2010 (ημερομηνία ισοζυγίου) ανέρχονται σε 2.350.000 ευρώ περίπου, που καλύπτονται απόλυτα από τα διαθέσιμα και τις απαιτήσεις του. 
Πρόσθετα επιβεβαιώθηκε ότι το μόνο βεβαιωμένο και απαιτητό έλλειμμα είναι το ποσό που αναφέρεται στον ισολογισμό της χρήσης 31-12-2008, δηλαδή 365.492,72 ευρώ και όχι κανένα άλλο ποσό σε σχέση με αυτά που έχουν αναγραφεί στην ειδησεογραφία των ΜΜΕ και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου. 

5 σχόλια:

  1. Μηπως πρεπει να ρωτησετε για τις 55000 Ε που λειπουν απο το κεντρο παιδιου?
    Μηπως πρεπει να αναρωτηθητε ΓΙΑΤΙ τα τιμολογια πανε στην ελεγκτικη επιτροπη και γιατι τα απεριψε ο επιτροπος?
    Μηπως πρεπει να δειτε ΠΟΣΟ ηταν Τα χρεη και ποτε διογκοθηκαν.
    Μηπως πρεπει να ρωτησετε το δημαρχο αν παραδεχτηκε στο συμβουλιο οτι κανει παρατυπιες και ζηταει τιμολογια απο διαφορουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι γείτονες μας έχουν μεγάλα προβλήματα και όπως διαπιστώνω δεν τα βγάζουν εύκολα στην δημοσιότητα.Σε αντίθεση με τους Σκοπελίτες που κάνουν εικασίες και υποθέτουν συνέχεια πράγματα που δεν υπάρχουν.Μιλάνε για βεβαιωμένο ταμειακό έλλειμμα 350.000 ευρώ.Ξέρετε τι σημαίνει αυτό.Υπεξαίρεση-κλέψιμο δημοσίου χρήματος.Υποχρεώσεις προς τρίτους 4.000.000 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και πληρωμές χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά δικαιολογητικά.
    Απορρώ, όλα αυτά έγιναν εν αγνοία του Δημάρχου;Ο προιστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας πώς υπέγραφε;Ο Ταμίας πώς πλήρωνε;Το λογιστήριο πώς πήγαινε στο Ταμείο εντάλματα με ελλειπή δικαιολογητικά.Κύριοι, όλοι είναι συνυπέυθυνοι και εν κατακλείδι"Ο ψεύτης και ο κλέφτης το πρώτο χρόνο χαίρεται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε παιδιά στο τέλος του 2010 παρουσιάζει ο Δήμος ισολογισμό 31-12-2008 και συζητάται?
    Που είναι ο ισολογισμός του 2009 ? και γιατί δεν ζητήθηκε από την αντιπολίτευση με επιμονή ΙΣΟΖΥΓΙΟ με 30/8/10 ? έτσι θα ήταν η εικόνα καθαρή τα άλλα είναι μόνο λογάκια για να περνάει η ώρα, εμένα μου φαντάζει οτι δεν θέλουν η το χειρότερο είναι τελείως ακατάλληλοι για τον Δήμο συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδω τα καλά μαγειρέματα! Πληροφορίες δήμος και δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου. Σεφ ο ...εκάστοτε δήμαρχος. Θα κάνουμε εμετό με αυτά που μας σερβίρουν και ο νυν και ο πρωην που έχει και αξίωση να θέλει να ξαναβγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @24/9, 3:33 Μ.Μ. - Νόμιζα πως μόνο στη Σκόπελο έχουμε καλά μαγειρέματα και υγιεινές σούπες παραγωγής ‘vasiloudi’.
    Πάντως στη δική μας περίπτωση της Σκοπέλου, ο ‘μάγειράς τους’ τους ‘έκαψε’, και αυτούς και τη σούπα τους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.